Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Futbolda, Türk Milli Takımı’nın UEFA Uluslar Ligi’nde küme düşmesinin üzüntüsünü yaşadığımız şu günlerde, Türkiye Sualtı Ragbisi U21 Bayan Milli Takımı Dünya Şampiyonu olarak bizleri gururlandırdı.

Kontak sporları arasında dünyanın en zor branşı olarak gösterilen sualtı ragbisinin anavatanı kabul edilen Almanya’da, 14-18 Kasım tarihlerinde yapılan CMAS ( Dünya Sualtı Sporları Federasyonu ) Sualtı Ragbisi U21 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye, bayanlarda namağlup Dünya Şampiyonu, erkeklerde ise Dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Çeyrek final maçında İsveç’i 9-0, yarı finalde ise Norveç’i 3-0 yenen Türkiye Sualtı Ragbisi U21 Bayan Milli Takımı, finalde de şampiyonanın favori takımı Kolombiya’yı 1-0 mağlup ederek Dünya Şampiyonluğu’na ulaştı. Şampiyonada toplamda 6 maç yapan Millilerimiz sadece Almanya ile 0-0 berabere kalırlarken, 6 maçta attıkları 20 gole karşılık hiç gol yemediler.

Sualtı Ragbisi U21 Erkek Milli Takımımız ise, yarı finalde Almanya’ya 2-1 yenilmesinin ardından Norveç’i 4-1’lik skorla mağlup ederek Dünya üçüncülüğünü elde etti. Türkiye’nin bronz madalya aldığı erkekler kategorisinde şampiyon Kolombiya oldu.

Başta sporcularımız ve antrenörleri olmak üzere, bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Türkiye, sporda potansiyeli olan bir ülke. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Yeter ki onlara gerekli imkanları sağlayabilelim. Örneğin, Dünya Şampiyonu olan Bayan Milli Takımımızın 6, Erkek Milli Takımımızın ise 1 oyuncusu İzmir Büyükşehir Belediyespor’un sporcuları. Keza, şampiyon kızlarımızın antrenörü olan Didem Özdem de aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyespor’un antrenörü.

Erkeklerde Emrecan Arğan'ın temsil ettiği İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Sualtı Ragbisi kadın takımından ise Necla Nur Çağan, Buse Gündüz, Fatma Yurday, Bilgesu Tabakoğlu, Gaye Candeğer ve Nur Pelinsu Tekin ile antrenör Didem Özdem, Dünya Şampiyonu kadroda yer aldılar. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyespor kulübünü de tebrik etmek gerekiyor.

Bu arada, yukarıda saydığım isimler arasında yer alan Buse Gündüz, aynı zamanda Dünya Şampiyonu olan Sualtı Ragbisi Bayan Milli Takımımızın da kaptanı. Buse, sporcu bir aileden geliyor. Annesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve yüzme antrenörü. Buse de, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa katıldığımız Sualtı Ragbisi Dünya Şampiyonası'nda gol yemeden şampiyonluğa ulaşan kızlarımızı, bronz madalya alan erkeklerimizi, Milli Takım antrenörlerimizi ve bu üstün başarıda emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum. Bizlere büyük bir onur yaşattınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yolunuz açık olsun…

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari