Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Hafta sonu Antalya’da 2-0’dan müthiş bir geri dönüşe imza atan Beşiktaş, hafta içi mesaisinde tam tersi bir senaryoyu yaşadı.

Siyah- beyazlılar, her ne kadar maça tam da istedikleri gibi başlayamasalar da dakikalar ilerledikçe ritimlerini buldular ve oyunu hakimiyetleri altına aldılar. Kaliteli ayakların bunu sahaya yansıtmaları, 3-0’lık skorla kendisini gösterdi.

Gerçekten de makine gibi işleyen bir Beşiktaş vardı 3-0’a kadar sahada. Sağda Rosier ve Ghezzal, solda Rıdvan ve Larin, ortada Josef, Pjanic ve nispeten Oğuzhan çarklarıydı iyi çalışan makinenin. Keza Batshuayi ileride çok mücadele etti, Montero ise savunmadaki kritik müdahalelerinin yanında skora da katkı yapan isimdi.

Haberin Devamı

Gelgelelim futbol ciddi bir iştir ve asla boşluk kaldırmaz. Beşiktaşlı futbolcuların 3-0’dan sonra biraz gevşemeleri skorun 3-1’e gelmesine, bu da siyah- beyazlıların paniklemesine neden oldu. Ardından Sergen Yalçın’ın yaptığı değişikliklerle Beşiktaş oyundan düştü. Özellikle Pjanic’in çıkması, siyah- beyazlıların orta sahalarını resmen bitirdi. Geçişler ve ileriye pas dağıtımı vurgun yedi. Bu anlamda Pjanic’in sahada tutulması ve Oğuzhan’ın yerine Atiba’nın maça dahil edilmesi daha isabetli olurdu. Zaten Larin’in yerine Kenan Karaman oyuna girdiği için yerli- yabancı sayısıyla ilgili bir sorun da söz konusu değildi.

Orta sahası çöken, ileriye top taşıyamayan ve panik havasına giren Beşiktaş karşısında Adana Demirspor, yaptığı değişikliklerle özellikle de Balotelli hamlesi ile daha fazla direnç kazandı. Nitekim 90+7’deki golle de bu sefer geri dönen Adana Demirspor oldu.

Burada doğal olarak oyuna sonradan dahil olan oyuncuların performansları üzerine odaklanmak gerekiyor. Salih Uçan, büyük ümitlerle transfer edildi ama hâlâ beklenen düzeyin çok altında. Gökhan Töre deseniz ona keza. Kenan Karaman da çok iyi durumda değil. Elbette sakat oyuncuları ve Beşiktaşlı futbolcuların yoğun maç temposu nedeniyle yaşadıkları yorgunluğu göz ardı etmemeliyiz. Ancak siyah- beyazlı teknik yönetimin bu süreçte yukarıda adı geçen futbolcuların form durumlarını yükseltme anlamında kafa yorması gerekiyor. Tabii bahsi geçen oyuncuların da!

Haberin Devamı

Hakemin beş dakika uzatma vermişken yedi dakika oynatması ve Beşiktaş’ın uzatmanın yedinci dakikasında yediği golle puan kaybetmesi tartışılacaktır. Bu anlamda Sergen Yalçın’ın 90+5’de yaptığı Batshuayi – Güven Yalçın değişikliği de hakeme uzatma dakikalarını daha fazla oynatmak için zemin hazırladı.

Son olarak Vodafone Park’ın zeminine değinmek gerekiyor. Beşiktaş gibi pas oyununu seven ve teknik oyunculardan kurulu bir takım için bu zemin büyük bir handikap oluşturuyor. Siyah- beyazlı yönetimin zemin sorununu acilen çözmesi lazım.

Sonuç olarak, futbolun boşluk kabul etmeyen ciddi bir oyun olduğu bir kez daha kendisini göstermiş oldu. Hele ki karşınızda Adana Demirspor gibi iyi oyunculardan kurulu bir takım varsa! Beşiktaş teknik yönetiminin, bu tür kayıpların bir daha yaşanmaması için gerekli dersleri çıkartıp gereken önlemleri alması gerekiyor.