Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Zalgiris’e göre çok daha dişli bir rakip olan Olimpija Ljubljana karşısında ilk maçta deplasmanda 3-0 gibi bir skor elde eden Galatasaray, rövanş karşılaşması için çok büyük bir avantaj elde etti ve hatta turu büyük oranda cebine koydu.

Maçın başında ve de 1-0'dan sonraki kısa bölüm dışında oyun genelde sarı- kırmızılıların kontrolünde geçti. Mücadelenin başlangıç bölümünde Berkan ve Nelsson tarafında verilen açıklar söz konusuydu ve Galatasaray’ın yenik duruma düşmesini önleyen Muslera oldu. İşte bu anda Kerem Aktürkoğlu’nun golü ilaç gibi geldi. Bu golden sonra rakip takımın etkili olduğu kısa zaman diliminde de öne çıkan yine Muslera’ydı.

Haberin Devamı

Ardından sazı ellerine alan Galatasaraylı futbolcular, skoru daha ilk devrede farka taşıyacak pozisyonları buldular fakat bunları cömertçe harcadılar.

Nelsson gibi ilk yarıda aksayan bazı isimlerin de daha pozitif görüntü verdiği ikinci yarıda daha bariz bir üstünlük kurdu Galatasaray ve bu durum skora da yansıdı.

Sarı- kırmızılılarda Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu, etkili futbollarıyla yıldızlaştılar. Zalgiris ile oynanan ilk maçtaki performansı nedeniyle eleştirdiğim Barış Alper Yılmaz, Olimpija Ljubljana karşısında gerçekten de çok iyi bir performans sergiledi. İlk golde presle topu kapıp Kerem’e asisti yapan Barış Alper’di. İkinci golde de aksiyonun içinde yine o vardı. Boey ile çok iyi bir ikili oluşturan Barış Alper Yılmaz, rakibin sol kanadını adeta felç etti.

Her geçen gün kendisini daha da geliştiren Kerem Aktürkoğlu, bu karşılaşmada da öne çıkan isimlerden oldu. Galatasaray’ın ilk golüne imza atan başarılı futbolcu, üçüncü golde de korneri çok etkili kullandı. Bunların dışında oyunun her anında etkili bir Kerem Aktürkoğlu izledik. Barış ve Kerem’in bu performansları, sarı- kırmızılı takımın geleceği açısından umut veriyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi ilk yarıda aksayan Nelsson, ikinci yarıda nispeten toparlandı. Fakat yine de geçen seneki halinin çok uzağında. Rakibin iptal edilen golünde kendisine bir müdahale var ama Nelsson’un da çok kolay bir şekilde yerde kaldığını ifade etmek gerekiyor. Nitekim Zalgiris maçında da buna benzer pozisyonlar yaşanmış ve bu pozisyona çok benzeyen bir pozisyonda ev sahibi takım gole ulaşmıştı. Nelsson hazır değil, ağır ve güçsüz. Bu, Galatasaray’ın Avrupa yolundaki diğer maçları için umut verici bir durum değil. Teknik yönetimin bu konuda yoğunlaşması gerekiyor.

Haberin Devamı

Berkan da ilk yarıda aksamasına rağmen ikinci yarıda toparlanan diğer bir isim oldu. Bunun dışında sağda Boey, her zamanki gibi çok etkili bir performans sergiledi. Solda ise Kazımcan görevini başarıyla yerine getirdi, yorulunca da yerini Dubois’a bıraktı. Bakambu, gol atamasa da oyun içerisinde etkiliydi. Mertens, güzel futbolunu bir golle süsledi. Karşılaşmaya 86. dakikada dahil olan Halil Dervişoğlu, Zalgiris deplasmanının ardından Ljubljana mücadelesinde de güzel bir gol attı. Icardi’nin 75. dakikada oyuna girerek bu sezon ilk kez süre alması, Galatasaraylı taraftarlar açısından gecenin bir diğer önemli gelişmesiydi.

Haberin Devamı

Uzun toplarla rakip orta sahayı oyundan düşürüp defans arkasına hızlı adamları kaçırmak ve topla pas yaparak çıkmaya çalışan Ljubljana’ya önde pres uygulayıp ilk golde olduğu gibi rakibi kendi silahıyla vurmak şeklinde özetleyebileceğimiz başarılı oyun planını da unutmamak gerekir. Tabii bu planı etkili bir şekilde uygulayan sarı- kırmızılı futbolcuların hakkını da bir kez daha vermeliyiz.

Sonuç olarak Galatasaray, Ljubljana gibi bir deplasmanda düşünülenden çok daha rahat bir galibiyet ve farklı bir skor elde etti. Esasen sarı- kırmızılıların kadro kalitesi Ljubljana’nın çok üzerinde. Ancak Galatasaray’ın ve de skora etki edebilecek yıldız oyuncuların henüz hazır olmamaları, orta sahada Torreira’nın eksikliği; buna karşın Slovenya’da liglerin başlamış olması, Ljubljana’nın ciddiye alınması gereken tehlikeli bir rakip olması gibi faktörler sarı- kırmızılılar açısından maçın kritik bir hale gelmesine neden olmuştu. Kısacası, sezon başında tam da hazır olmadığınız ve de önemli eksiklerinizin olduğu bir dönemde karşılaşmak istemeyeceğiniz bir takım Olimpija Ljubljana. Bu açıdan, Galatasaray’ın rakip sahada aldığı bu galibiyet çok büyük bir anlam ve önem arz ediyor. Bu galibiyetle tura yeşil ışık yakan bu kadronun, Play Off turunu da geçip adını Şampiyonlar Ligi’nde gruplara yazdırması doğal bir sonuç olacaktır. Bu yolda başarılar Galatasaray...