Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçen hafta Fenerbahçe karşısında güzel bir futbol oynamasına rağmen mağlup olan Galatasaray, aynı güzellikteki futbolu bu hafta Bursaspor karşısında da sergiledi ve sahadan 5-0 galip ayrılmayı başardı.

Galatasaray maça çok hızlı başladı. Sarı- kırmızılılar resmen daha maçın başında rakiplerini sürklase ettiler. Nitekim Cim Bom, sahanın yıldızı Bruma’nın marifetiyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Ancak daha ilk yarıda skor çok daha farklı olabilirdi. Sarı- kırmızılıların iki topunu Bursasporlu futbolcular son anda çizgiden çıkardılar. Galatasaray’ın bir net penaltısı verilmedi. Ayrıca Bursasporlu Faty, 45.dakikada kırmızı kart görmeliydi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın futbol resitali ikinci yarıda da sürdü ve sarı- kırmızılılar hiç zorlanmadan skoru 5-0’a getirdiler.

Galatasaray şampiyonluk yarışının da, ikincilik mücadelesinin de uzağında kaldı. Kısacası iddiasız durumda kalan sarı- kırmızılı futbolcuların iki haftadır gösterdikleri bu performansı tebrik etmek gerekiyor. Geçen haftaki güzel mücadeleyi maçın derbi olmasına bağlayabiliriz. Ama bu geçen haftaki derbi mağlubiyetinden sonra aynı güzel futbolu bu haftaya da taşımak Türk futbolunda çok şahit olmadığımız bir olay. O nedenle profesyonellik anlayışlarından dolayı Galatasaraylı futbolcuları tekrar tebrik etmek istiyorum.

Elbette söz dönüp dolaşıp yine Tudor’a geliyor. Galatasaray’a geldiği hafta Bruma’yı Rize’ye götürmedi. Sonra haftalarca anlamsız denemeler yaptı. Bu denemeler Galatasaray’ın puanlar kaybetmesine ve hem şampiyonluk hem de Şampiyonlar Ligi mücadelesinin uzağında kalmasına neden oldu. Oysa Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yoktu. Şimdi doğruyu buldu ama iş işten geçti. Olan Galatasaray’a oldu. Hem puanlar uçtu, hem de bazı önemli futbolcular küstürüldü.

Biliyorum, çok zor ama çıkmadık candan umut kesilmez. Galatasaray eğer kalan beş haftada aynı futbolunu sergiler ve puanları cebine koyarsa belki bir futbol mucizesi yaşanabilir ve sarı- kırmızılılar yeniden Şampiyonlar Ligi ön elemesini zorlayabilirler.

Bursaspor ise çok kötü durumda. 90 dakika boyunca bırakın futbol oynamayı, mücadele bile edemediler. Üstelik yeşil- beyazlılar uzun süredir bu durumdalar. Bursaspor yenilmesi çok kolay bir takım haline gelmiş. Geçmişinde şampiyonluk bulunan Bursaspor’un bu hızlı düşüşü gerçekten çok üzücü.

Haberin Devamı

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari