Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinin mental açıdan bıraktığı buruklukla çıktı Kayserispor karşısına. Nitekim Galatasaraylı futbolcular maçın başında istediklerini tam olarak sahaya yansıtamadılar. Bunun sonucunda da kalelerinde golü gördüler.

Galatasaray’ın en büyük şansı kısa süre içerisinde beraberliği yakalamak oldu. Tabii bir de Emre Akbaba’nın 19.dakikada kırmızı kart görmemesi!

1-1’den sonraki süreçte Kayserispor’un girdiği üç net pozisyondan da yararlanamaması maçın gidişatını etkiledi. Ama asıl kırılma noktası penaltı ve kırmızı kart oldu. İlk yarının uzatma dakikalarında Nagatomo ile gelen gol ise bir anlamda maçı da bitirdi.

Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcular ikinci yarıyı, aynı iki Fenerbahçe derbisinde de skor avantajını yakaladıkları zamanlarda olduğu gibi ‘’ maç bitti ‘’ havasında ve rölantide oynadılar. Bu da Galatasaray’ın az pozisyon bulmasına neden oldu. Konuk Kayserispor ise Galatasaray’ın bu durumunu iyi değerlendirdi ve on kişi olmasına rağmen önemli pozisyonlar buldu.

Oysa Galatasaray’ın on kişi oynayan rakibi karşısında daha fazla pozisyona girmesi ve gol bulması gerekirdi. Ancak düşük tempo, hatalı tercihler ve mental yorgunluk buna engel oldu.

Şüphesiz Galatasaray’ın ikinci yarıdaki en net pozisyonu, Ndiaye’nin girdiği pozisyondu. Ancak Ndiaye kararsız kaldı ve çok kötü bir tercihle çok net bir pozisyonu kaçırdı. Keza Diagne de ilk yarının sonunda kale önündeki topu içeri gönderemezken, ikinci yarının sonunda da müsait durumdaki Ndiaye’ye pas vermek yerine vurmayı tercih edince Galatasaray bir golden daha oldu.

Fernando eski başarılı günlerinden esintiler sunarken Mariano harika oynadı. Bu anlamda sağ bek Mariano’nun ortalayıp sol bek Nagatomo’nun attığı üçüncü gol, futbol adına çok şey ifade ediyor. Galatasaray kadrosunda kaliteli isimler var. Bu takım, önümüzdeki sezon birkaç iyi takviye ile çok daha iyi yerlere gelebilir. Ama bunun için önce yönetim kaosunun çözülmesi gerekiyor.

Bu maç, etkili şutların futboldaki önemini bir kez daha ortaya koydu. Galatasaray’ın ilk golü, Fernando’nun kaleciden dönen etkili şutunu Diagne’nin iyi takip etmesiyle gelirken Marcao’nun şutu da penaltı ve kırmızı kartla beraber Cim Bom’un 2-1 öne geçmesini sağladı. Bu pozisyon ayrıca maçın kırılma anını da oluşturdu. Bu anlamda, Galatasaray’ın maç içerisinde daha fazla şut denemesi yapması gerekirdi.

Haberin Devamı

Bu arada penaltı ve kırmızı kart kararları doğruydu. Ancak maçın son bölümünde Donk’un Kravets’e ceza sahasında yaptığı müdahalenin de penaltı olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray’da gözler Medipol Başakşehir’in Çaykur Rizespor ile oynayacağı maça çevrildi. Bakalım sarı- kırmızılılardaki burukluk yerini heyecana bırakacak mı?