Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçen haftaki Malatya galibiyetiyle taraftarlarını ümitlendiren Göztepe, üç puan kaybetmeye yeniden başladı. Hem de Kayseri Erciyes gibi sıkıntılı bir takıma karşı ve galibiyet şansı avuçlarının içine kadar gelmişken.

Erciyesspor, maçtan önce 17.sıradaydı. Üstelik maç öncesinde de teknik direktör değişikliği yaşamış ve İzmirlilerin yakından tanıdıkları Sait Karafırtınaları’ı takımın başına getirmişti. Sait Karafırtınalar ise yeni takımıyla sadece bir antrenman yapabilmişti.

Bunun dışında Erciyes takımının kalite açısından Göztepe ile kıyaslanabilecek bir kadrosu da yoktu. Tek göze batan futbolcu Erçağ’dı. Tek gol umudu ise Üstün’dü. Bunun dışında Sait Karafırtınalar, takıma iki dokunuş yapmış ve kaleye ligin ilk yarısında Göztepe kalesini koruyan Oğuzhan’ı ve ortaya da Zafer’i koymuştu. İşin gerçeği kısıtlı kadrosuyla yapabileceği pek fazla bir şey de yoktu.

Haberin Devamı

İşte büyük yatırımlar yapılarak kurulan Göztepe, ligde kalma savaşı veren bu mütevazi takıma yenildi. Bu gayet normal, futbolda her takım her takımı yenebilir. Ama Göztepeli taraftarların bekledikleri takımlarının en azından mücadele etmeleri ve gol pozisyonlarına girmeleriydi. Fakat Göz Göz onu da yapamadı.

Evet, ilk beş dakikanın ardından oyunun üstünlüğü Göztepe’ye geçti. Bu arada sarı- kırmızılılar bir de penaltı kaçırdılar. Yeri gelmişken Leroy gibi bir futbolcu nasıl penaltıyı böylesine kötü kullanır. Basitçe köşeye vurmak varken macera aramak neden?

Penaltıdan sonra Erciyesspor toparlanmaya başladı. Ancak yapabildikleri ceza sahası dışından vuruşlarla gol aramaktı. Fakat Göztepe onu da yapamadı. Hele ikinci yarı tam bir felaketti. İşin ilginci Önder Özen de maçı bizim gibi seyretti. Oyuncu değişikliklerini çok geç yaptı. Yaptığı değişikliklerden de verim alamadı.

Aslında söyleyecek çok şey var. Kaleci Oğuzhan neden devre arasında Erciyes’e gitti. Giray gibi bir stoper kadro dışı. Orta saha oyuncusu Özgür İleri stoperde oynuyor. Göztepe’nin yediği golde Özgür ile kaleci Gökhan öyle bir hata yaptılar ki, bu gol ancak amatör kümede yenilir.

Haberin Devamı

Serdar Özbayraktar maça yine sol açık başladı. İşin gerçeği çok kötü de oynamadı ama asıl yeri orası değil. Nitekim Erciyes maçında kanatların çalışmadığı açıkça görüldü. Orta sahanın dökülmesinin yanı sıra yapılan pas hataları, yanlış tercihler, topu alan her oyuncunun pas vermek yerine kendisinin oynamaya çalışması, kaleye şut bile denenmemesi hemen dikkat çeken hatalardı. En fazla 55 ya da 60.dakikada kanatlara Mehmet Erdem Uğurlu ve Emre Aygün alınmalıydı. Ayrıca tüm takımların 4-2-3-1 oynamaları ilahi bir emir mi? Göztepe, zayıf rakibi karşısında 4-4-2’ ye dönemez miydi? Böylece Serdar Özbayraktar da orijinal yeri olan santrafora geçerdi. Gerekirse santraforlardan biri çıkarılıp Vleminckx’ de oyuna alınabilirdi.

Daha yazacak çok şey var ama Ankara katliamının acısını yaşarken bu yazıyı yazmaya bile ellerim çok zor gitti.

Sonuç olarak dünya kadar para harcanarak kurulan Göztepe takımı futbol oynayamıyor. Önder Özen’in önümüzdeki hafta Altınordu derbisinde kadroda ciddi bir revizyona gitmesini bekliyorum. Bu arada Giray meselesi de acilen çözülmeli.

Haberin Devamı

Ankara’da kaybettiğimiz canlara tekrar Tanrı’dan rahmet ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu arada hain saldırının aramızdan aldığı canlar arasında Galatasaraylı Umut Bulut’un babası da varmış. Sevgili Umut Bulut’a da başsağlığı ve sabır diliyor, bu hain saldırıyı tekrar şiddetle kınıyorum.