Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Ligde bay olduğu haftayı da sayarsak dört haftadır galibiyet yüzü göremeyen Göztepe, bu hasretini Antalya’da dindirdi.

Sarı- kırmızılılar, Esiti’nin kontrolsüz müdahalesiyle neden olduğu penaltı sonucunda maça adeta 1-0 yenik başladılar. Ancak ileride özellikle Halil Akbunar’ın sorumluluk almasıyla skora ciddi bir reaksiyon gösterdi İzmir temsilcisi. Nitekim yine Halil Akbunar’ın üstün gayretiyle getirip Esiti’ye verdiği pas, asist oldu. Bu arada profesyonel kariyerindeki ilk golünü atan Esiti’yi tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Göz Göz’de ilk yarıda en çok aksayan oyuncu Diabate idi. Nitekim sarı- kırmızılılar, kendi sol bölgelerinden çok pozisyon verdiler. Ünal Karaman, ikinci yarıya Diabate yerine Ideye ile başladı ama beklediği verimi alamadı. Esasen Ideye üzerine uzun uzadıya konuşmak gerekir. Ideye şu haliyle Göztepe gibi bir takımda bırakın oynamayı, kapısının önünden bile geçemez!

Yine de ikinci yarıda daha iyi bir Göztepe izledik. İlk yarıda topla buluşamayan Jahovic, yine Halil Akbunar’ın asistinde güzel bir gole imza attı. Ancak Göz Göz’ün defans zafiyeti kendisini bir kez daha gösterdi ve sarı- kırmızılılar galibiyete sevinemeden beraberlik golünü kalelerinde gördüler. Tabii bu golün, yine Göztepe’nin sol kanadından gelen bir orta sonucu oluştuğunu da belirtmek gerekiyor.

Göztepe defansında Murat Paluli, özellikle hücuma çıkışlarda iyi bir görüntü sergiledi ve Halil ile iyi bir işbirliği yaptı. Berkan bu maçta kendi performansının biraz altında kalmış olabilir ama iyi bir futbolcu ve Göztepe’ye çok şey katıyor. Lakin stoper hattı biraz sıkıntılı. Antalya maçında da oyun kurma anlamında ön plana çıkan Kerim oldu. Atınç, güven vermiyor. İleride anlamsızca yaptığı bir hareket sonucunda kaybettiği top, neredeyse sarı- kırmızılı kalede golle sonuçlanacaktı. Lakin futbol öyle ilginç bir oyun ki, o Atınç, önce Göztepe’ye galibiyeti getiren golü attı sonra da kendi kalesinde çizgiden çıkardığı topla üç puanı perçinledi. Gelgelelim ben yine de Göz Göz’ün önümüzdeki sezon stoper bölgesini alternatifleriyle beraber güçlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Yukarıda da belirttiğim gibi Halil Akbunar bu maçta gerçekten fark yarattı. Maç öncesinde dokuz gole sahip olan kaptan, asist sayısını da dokuza yükseltti. Halil sadece Göztepe’nin değil, Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği önemli oyunculardan biri. Keza Jahovic de Göztepe için önemli bir gol silahı. Soner orta sahada iyi bir performans sergiliyor. Kalede İrfan Can çok önemli bir yetenek. Ama Ideye şu haliyle kesinlikle bu takımda oynayamaz.

Sonuç olarak Göztepe, deplasmanda hak ettiği bir üç puan aldı. Sarı- kırmızılılar, ligde rahat bir konumdalar. Ancak Göz Göz’ün tarihsel misyonu gereği çok daha iyi yerlerde olması gerekir. Sarı- kırmızılı yönetimin, önümüzdeki sezon planlamasında bunu göz önüne alması gerektiğini belirtmek istiyorum.