Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

West Ham United – Manchester City maçı öncesinde doğal olarak en çok merak edilen konu, Haaland ve onun göstereceği performanstı. Hatta maçtan çok bu konunun öne çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Norveçli golcü de ilk Premier League maçında iki gol atarak beklentileri boşa çıkartmadı.

Esasen Haaland’ın bu ilk maçında, Guardiola’nın topa sahip olmaya dayanan kontrollü oyun anlayışı sebebiyle istediği pozisyonları bulmakta zorlandığını söyleyebiliriz. Tabii boş alan bulamaması da bunda etkili oldu. Ancak yakaladığı iki fırsatı da çok iyi değerlendirdi. İlk golde İlkay Gündoğan’ın mükemmel ara pası ile ceza sahasına giren Norveçli futbolcu, kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı ve kazanılan penaltıyı güzel bir vuruşla gole çevirdi. Ardından da ikinci yarıda bu sefer Kevin De Bruyne’nin müthiş ara pasında çok iyi bir koşuyla topla buluştu ve yine çok güzel bir vuruşla ikinci golünü attı.

Haberin Devamı

Elbette bir alışma süreci olacaktır. Ancak Haaland ve takım birbirlerine tam olarak uyum sağladıklarında bu gollerin çok daha fazlasını izlememiz mümkün olacaktır.

City, klasik topa sahip olmaya dönük oyununu sergiledi West Ham karşısında. Maçın genelinde de topa ve oyuna hakim olan taraf Manchester temsilcisiydi. Ancak Guardiola’nın ekibi, verimlilik anlamında beklentileri karşılayamadı. İlk maç açısından bu durum normal olarak değerlendirilebilir. Nitekim ilk haftada Liverpool ve Chelsea’de de bu sorunu net olarak gördük.

Manchester City, Liverpool’la birlikte bu sezon da Premier League’de şampiyonluğun en büyük iki adayından biri. Diğerlerinin potaya girmeleri biraz da bu iki takımın hatalarına bağlı. Bakalım ilerleyen haftalar bize neler gösterecek? Premier League heyecanını birlikte yaşamaya devam edeceğiz.