Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beşiktaş, Bursa’ya sıkıntılı gitmişti. Bir yanda Talisca’nın eksikliği, diğer yandan liderliği Medipol Başakşehir’e kaptırmanın verdiği stres. Nitekim bu stresin etkilerini sahada gördük.

Ancak maçın çok gergin geçmesinin temel nedeni Bursaspor cephesi oldu. Gerek geçmişten gelen sıkıntılar, gerekse de Bursaspor’un ligdeki durumu yeşil beyazlı taraftarların ve futbolcuların iyice gerilmelerine neden oldu.

Gerçekten de maçın başlamasıyla birlikte Bursaspor’un sert futbolunu izlemeye başladık. Beşiktaş bu bölümde hiç etkili olamadı. Ancak bu etkisizliğin tek nedeni Bursasporlu futbolcuların sert oyunu değildi. Bursaspor, kanatları kapatmaya çalıştı. Kendi ceza sahası önünde de kalabalık durarak Beşiktaş’ın ortadan pasla içeri girmesini engelledi.

Haberin Devamı

Ancak ilk yarının ortalarından itibaren siyah beyazlılar oyuna ağırlıklarını koymaya başladılar. Devrenin sonuna kadar da Bursaspor’u kendi sahasına hapsetmeyi başardılar.

Şenol Güneş, sarı kartı olan Quaresma’yı ikinci yarıda da sahada tutarak büyük bir risk aldı. Ama Portekizli futbolcu ikinci yarıda gerginlikten uzak kalmayı başardı. Bununla birlikte Beşiktaş, pozisyona girmekte sıkıntı yaşadı. Kubilay’ın kaçırdığı pozisyonda da mağlubiyetten kurtuldu.

Gerçekten de Bursasporlu Kubilay’ın 60.dakikada kaçırdığı gol pozisyonu maçın kırılma anlarından biri oldu. Ardından Şenol Güneş oyuna müdahale etti ve Beşiktaş golü buldu.

Sakatlıktan çıkan Atiba, ilk defa çok etkisiz kaldı. Öte yandan Beşiktaş gol bulmak zorundaydı. Şenol Güneş de, 63.dakikada Atiba’yı çıkartıp Cenk Tosun’u oyuna aldı ve siyah beyazlılar 4-4-2’ye döndüler. Cenk Tosun da girdiği ilk pozisyonda golü atmayı başardı. Elbette bu golde Tolgay’ın Aboubakar’a, onun da Cenk Tosun’a verdiği pasların önemini ve güzelliğini vurgulamak gerekiyor. Beşiktaş’ın ikinci golünde de Aboubakar’a asisti yapan isim olan Tolgay gerek Beşiktaş’ın, gerekse de sahanın en iyilerinden biriydi. Diğer taraftan Atiba çıktıktan sonra Tolgay’ın yanına geçen Oğuzhan da daha efektif oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Bursaspor 1-0’dan sonra oyundan düştü. Yeşil beyazlılar son bölümde rakip sahada daha fazla gözükseler de etkili olamadılar. Şenol Güneş de bu bölümde Necip’i sahaya sürerek orta sahayı kuvvetlendirdi.

90+5’de Aboubakar’la gelen santrası olmayan ikinci gol, Kara Kartal’ın zirveyi iyice perçinlemesini sağladı.

Genel olarak baktığımızda sert ve ilginç bir maç oldu. Maça sert başlayan Bursasporlu futbolculara Bülent Yıldırım’ın kart göstermemesi onların daha da sertleşmesine neden oldu. Bülent Yıldırım ancak bundan sonra sarı kartına başvurdu.

İki takımın da maçı on bir kişi tamamlamaları sahadaki sert futbolla tezat oluşturdu. Beşiktaş’ta Quaresma, Bursaspor’da ise Bilal daha ilk yarıda oyun dışı kalmalıydılar. Keza Bursasporlu Şamil ve Jorquera’nın da maçı sarı kartla tamamlamaları kendileri için büyük şans oldu.

Öte yandan Beşiktaş’ın ilk golündeki pozisyonun Cenk Tosun ile olan başlangıcı da fauldu.

İki takımın durumlarını daha önceki yazılarımda değerlendirmiştim. Beşiktaş, Fransa’daki Lyon maçı sonrasında ciddi bir düşüşe başladı ve bugünlere gelindi. Bursaspor galibiyetiyle çok önemli bir virajı dönen Beşiktaş, iki puanlık da olsa bir avantaja sahip. Ama bu iki puan diğer taraftan da bir stres kaynağı. Bakalım ligin kısalan boyunu kim önde tamamlayacak?

Haberin Devamı

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari