Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Galatasaray, rotasyonlu bir kadroyla çıktığı Antalyaspor karşısında, ligin ilk yarısında İstanbul’daki maçta yaşadığı senaryoyla karşılaştı tekrar. Topu sarı- kırmızılılara bırakan ve Galatasaray ataklarında 6-3-1 dizilişi ile takım halinde kendi sahasına kapanan bir Antalyaspor…

Böyle olunca, yine ligin ilk yarısında olduğu gibi tek taraflı bir maça şahit oldu futbolseverler. Yalnız bu sefer daha fazla pozisyon yakaladı sarı- kırmızılılar.

Esasen maçın başlarında Galatasaraylı futbolcular, Antalya savunmasının arkasına adam kaçırarak gol bulmayı denediler. İlerleyen dakikalarda ise doğru bir şekilde, daha fazla şut denemesinde bulundular. Öyle ki, bu sezonki şut rekorunu kırdı sarı- kırmızılılar. Antalyaspor kalecisi Boffin ise kurtarış rekorunu…

Haberin Devamı

Gerçekten de Galatasaraylı futbolcular ile kaleci Boffin arasında geçti maç. Başarılı kaleci duvar ördü adeta kalesinde. Ta ki, 77. dakikaya kadar. O dakikada, üçüncü Covid- 19 testi negatif çıktığı için sonradan Antalya’ya gelip son anda kadroya dahil edilen ve oyuna 64’de giren Mostafa Mohamed yıktı duvarı.

Galatasaraylı oyuncular çok iyi mücadele ettiler. Fatih Terim de kazanmak için ikinci yarıda tüm kozlarını oynadı. Arda ve Mostafa’nın oyuna dahil olmaları, sarı- kırmızılıları çok daha etkili hale getirdi.

Antalyaspor, özellikle uzatma dakikalarında gösterdiği performansı daha önce sergileseydi sahadan yenik ayrılmayabilirdi. Ama kırmızı- beyazlılar, yenik duruma düşünceye kadar kesinlikle golü düşünmediler. Öyle ki, Galatasaray stoperleri bile maçın son bölümüne kadar sürekli Antalya yarı sahasının ortalarındaydılar.

Tabii bir de Podolski olayı var. Tecrübeli futbolcu, daha ilk yarıda oyundan atılabilirdi. Buna rağmen Şener’le uğraşmaktan, ona sertlik uygulamaktan vazgeçmedi. Neticede de 59’da ihraç edildi. Bu tavırlar, Podolski kalitesinde bir futbolcuya yakışmadı.

Sonuç olarak Mostafa Mohamed, Boffin kilidini açarak üç puanı Galatasaray’ın hanesine yazdırdı ve takımının umudunu yaşatmasını sağladı.

Hakemlere gelince, onlar bildiğiniz gibi. Biz yazmaktan yorulduk, onlar istikrarlı bir şekilde kötü maç yönetmekten yorulmadılar. Gerçekten çok yazık…