Haberin Devamı

Nefes kesen ve son haftaya kalan şampiyonluk yarışının kazananı Galatasaray oldu. Gerçekten de gerek zirve gerekse de ligde kalma mücadelesi açısından heyecan dolu bir son hafta yaşadık. Bu anlamda Konyaspor- Galatasaray maçı da çok kritik bir önem taşıyordu. Sarı- kırmızılılar, etkili bir oyunla bu kritik maçı kazanıp şampiyonluğa ulaşırken Konyaspor da Trabzonspor’un Ankaragücü’nü mağlup etmesi sonucunda ligde kaldı.
Düğümü çözecek maça iyi başladı Galatasaray. Oyunu rakip sahaya yıkan sarı- kırmızılılar, aradıkları gole 29. dakikada ulaştılar.
Bu gol, Konyaspor’un küme düşmesi anlamına geliyordu ve bu nedenle de oyuna ortak olmaya çalıştı yeşil- beyazlılar. Bu nedenle bu golden sonra biraz daha çift taraflı bir oyun izledik.
İkinci yarıya da iyi başladı sarı- kırmızılılar ve arka arkaya buldukları iki golle adeta şampiyonluğu perçinlediler. Konyaspor’un Trabzonspor’un gol haberi sonrasında motive olup ivme kazandığı sekansta Galatasaraylı futbolcuların bir anlık rehaveti, kalelerinde gol görmelerine neden oldu.
Ancak bundan sonra sürprize izin vermedi sarı- kırmızılılar ve kendilerine beraberliğin yettiği karşılaşmada kazanarak şampiyonluğa ulaştılar.
Geçen haftaki derbide sessiz kalan Icardi, Konyaspor karşısındaki performansıyla adeta şampiyonluğa giden yolun taşlarını dizdi. 29’da attığı golle takımını rahatlatan Arjantinli golcü, Drogba’nın Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e topukla attığı golün bir benzerini Konyaspor ağlarına ikinci Galatasaray golü olarak bırakırken gözlerin de pasını sildi. Bu sefer asist koltuğunda Amrabat yerine Torreira oturuyordu. Sezona damga vuran Torreira, şampiyonluk maçında da güzel bir asist katkısı sunmuş oldu.
Kerem Demirbay’ın sakatlığı nedeniyle ilk on birde şans bulan Berkan Kutlu da güzel bir golle şampiyonluk maçına katkı sundu.
Sonuç olarak son maça iyi konsantre olan, iyi mücadele eden ve oyuna hâkim olan Galatasaray, haklı bir galibiyet ve bunun sonucunda da haklı bir şampiyonluk kazandı. Konyaspor ise karşılaşma sırasında iki defa küme düşme hattına indiği maçı, yukarıda da belirttiğim gibi Ankaragücü’nün Trabzon’a kaybetmesi nedeniyle Süper Lig’de kalmış olarak tamamladı.
Galatasaray bu sezonki performansıyla şampiyonluğu hak etti. Fenerbahçe de çok iyi bir performans sergiledi. Ancak Galatasaray daha iyiydi ve şampiyonluğa sarı- kırmızılılar ulaştılar. Elbette bu başarının baş mimarı Okan Buruk. Buruk, yeni transferlerden verim alamadığı bölümde eski oyuncuları iyi kullanarak ve takım içerisinden alternatif çözümler üreterek önemli bir teknik direktörlük örneği sergiledi. Barış Alper Yılmaz’ın defansta görevlendirilip sonrasında joker gibi kullanılmasında olduğu gibi. Nitekim Barış Alper Yılmaz, Okan Buruk’la birlikte performansında zirveye ulaştı. Bununla alakalı olarak belirtmek gerekir ki, sezon içerisinde en önemli oyuncularından Boey’i kaybetti Buruk. Buna rağmen bulduğu çözümlerle takımı zirvede tuttu. Yıldızları iyi yönetti, Zaha örneğinde olduğu gibi formsuz olduklarında kulübeye çekti.
Bunun dışında belli bir oyun planına sahip oldu sarı- kırmızılılar ve onu sezon boyunca sürdürdüler. Bu planı uygulayamadıklarında da Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi kaybettiler. Kendilerini sürekli geliştirdiler ve sezona yayılan etkili performanslarıyla da şampiyonluğa ulaştılar.
Şampiyon Galatasaray’ı ve bu şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.