Motor Sporları Toprak Razgatlıoğlu kasırgası! İspanya'da dünya ikincisi oldu

Toprak Razgatlıoğlu kasırgası! İspanya'da dünya ikincisi oldu

28.10.2023 - 17:10 | Son Güncellenme:

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2023 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) son durağı olan İspanya hafta sonunda ilk yarışta damalı bayrağı ikinci sırada geçti. Yarışa 7. cepten başlayan Toprak podyumun ikinci basamağını almayı başardı ve sezonu da ikinci sırada tamamladı. 2023 WSBK İspanya etabında superpole ve ikinci yarış, 29 Ekim Pazar günü koşulacak.

Toprak Razgatlıoğlu kasırgası İspanyada dünya ikincisi oldu

Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, 2023 Dünya Superbike Şampiyonası’nın (WSBK) final durağı olan İspanya hafta sonunda ilk yarışı podyumun ikinci basamağında tamamladı.

Haberin Devamı

Jerez’de yarışa yedinci sıradan başlayan Pata Yamaha Prometeon takımı pilotu Toprak, startta 6. sırayı alırken daha ilk tur bitmeden 3. sıraya kadar yükseldi. Bir tur sonra da yaptığı geçişle 2. sıraya çıkan Toprak lider Alvaro Bautista ile birlikte rakipleriyle arasındaki farkı açtı. Toprak yarış sonuna kadar Bautista’yı takip etse de yarışın kazananı Alvaro Bautista oldu. Toprak Razgatlıoğlu da podyumun ikinci basamağını aldı.

WSBK’da Alvaro Bautista 591 puanla sezonu şampiyon olarak tamamlarken Toprak Razgatlıoğlu 526 puanla ikinci olarak noktaladı.

İspanya’da superpole ve hafta sonunun ikinci yarışı 29 Ekim Pazar günü koşulacak.

Yazarlar