Trabzonspor Trabzonspor'a dev gelir! Şampiyonlar Ligi iştah kabarttı

Trabzonspor'a dev gelir! Şampiyonlar Ligi iştah kabarttı

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde dağıtılan paralar, Trabzonspor’un play-off turunu geçmesi durumunda kasayı dolduracağını gösteriyor. Başakşehir’in tek bir galibiyetle 22.7 milyon, Chelsea’nin 120 milyon euro’yu kasaya koyması iştahları kabartıyor.

Trabzonspora dev gelir Şampiyonlar Ligi iştah kabarttı

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde geçtiğimiz sezon dağıtılan paralar açıklandı. Süper Lig şampiyonu olan ve bir numaralı kupaya play-off turundan başlayacak olan Trabzonspor, bu turnuvada gruplara kalması halinde ekonomik açıdan büyük bir rahatlık yaşayacak, kasası adeta dolacak. 

Haberin Devamı

Trabzonspora dev gelir Şampiyonlar Ligi iştah kabarttı

Bordo-mavilileri rahatlatacak ekonomik fırsat, geçen sezon kulüplerin kazandığı paralara bakınca ortaya çıkıyor. Karadeniz ekibi gruplara kalmayı başarırsa, sırf bu yüzden bile 15 milyon 250 bin euro ayak bastı parası alacak. Kazandığı her maç içinse bordo-mavilileri 2.8 milyon euroluk ek gelir bekliyor olacak. 

UEFA’nın açıkladığı rakamlara göre Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea, 120 milyon euro’luk bir meblağın sahibi oldu. Grup aşamasına direkt katılan ve tek bir galibiyetle elenen Başakşehir, 22 milyon 737 bin euro’luk bir gelir elde etti. Turuncu-lacivertliler gruplara katılım bonusu olarak 15 milyon 250 euro aldı. Katsayı kazancı olarak ise 3 milyon 324 bin euro kasaya konuldu. İstanbul ekibine yayın havuzundan gelen miktar 2 milyon 160 bin euro oldu. Grup maçlarında topladığı puanlardan ise 2 milyon 937 bin euro edinildi.

Haberin Devamı

Trabzonspora dev gelir Şampiyonlar Ligi iştah kabarttı

Avrupa Ligi’ne grup aşamasından katılan Sivasspor ise toplamda 9 milyon 632 bin euroyu kasasına koydu, yayın havuzundan 5 milyon 481 bin euro geldi.

Şampiyon İtalya’ya EURO 2020 getirisi

EURO 2020’ye katılan ülkelere dağıtılan paralar UEFA tarafından açıklandı. 2020-21 Finansal Raporu’nda yer alan rakamlara göre grup aşamasında hiç puan alamadan ilk turda elenen Türkiye, ayak bastı parası olarak 9 milyon 250 bin euro aldı. Şampiyon İtalya 28 milyon 250 bin euro, finalist İngiltere ise toplamda 24 milyon 750 bin euroya kasasına koydu.

Haaland, Man City'e transferinden sonra Dortmund ile ilk antrenmanına çıktı

Yazarlar