Tenis TTF Başkanı Cengiz Durmuş: Mutluluğun resmini çizmeye çalışıyoruz

TTF Başkanı Cengiz Durmuş: Mutluluğun resmini çizmeye çalışıyoruz

09.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konteyner kentlerde depremden etkilenen çocuklara tenis öğretecek projelerini anlatan TTF Başkanı Cengiz Durmuş “Tenisin iyileştirici gücünün çocuklara iyi gelmesini hedefliyor, mutluluğun resmini çizmeye çalışıyoruz” dedi.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş: Mutluluğun resmini çizmeye çalışıyoruz

Türkiye Tenis Federasyonu depremin psikolojik ve fiziksel etkilerini yaşayan çocuklara yönelik ‘Çocuklarımız Geleceğimizdir’ projesini hayata geçiriyor. Konteyner kentlerde oluşturulacak tenis kulüplerinde depremden etkilenen çocuklara tenis sporu, federasyonca görevlendirilen antrenörler aracılığıyla öğretilecek.

Haberin Devamı

Federasyon başkanı Cengiz Durmuş, çalışmaları yerinde incelemek üzere bulunduğu Kahramanmaraş’taki Karacasu Konteyner Kenti’nden konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı. Faaliyetlerin ilgili bakanlıklarla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü aktaran Durmuş şöyle konuştu: “Asfalt dökülmeye başlandı. Zemin boyası yerli firmadan tedarik edilecek. ITF standartlarında ve ABD Açık kortları renginde olacak. Uluslararası bir markayla da, raket ve topların temini için sponsorlukta anlaşmak üzereyiz.”

Hedeflerinin bu aşamada tenisi yaymaktan çok, bölgedeki çocukların morallerini yükseltmek olduğuna dikkat çeken Durmuş “Konteyner kentlerde yarattığımız modelle, tenisin iyileştirici gücünün çocuklara iyi gelmesini hedefliyoruz. Çünkü tenis çocukların psikolojisine en iyi gelen spordur. Mutluluğun resmini çizmeye çalışıyoruz. Oluşturulacak kafelerle çocuklar aynı zamanda sosyal bir ortamın içerisinde bulunacak” dedi.

Yazarlar