Dünyadan Futbol Tüm dünyada saygı duruşu

Tüm dünyada saygı duruşu

13.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın önde gelen futbol ligleri ve spor organizasyonlarında ülkemizin yaşadığı deprem felaketi unutulmadı. Hem saygı duruşu hem de bağış toplanarak anlamlı bir destek sağlandı.

Tüm dünyada saygı duruşu

Hepimizi kahreden deprem felaketinin ardından Avrupa’da birçok kulüp, federasyon ve lig yönetimi ülkemizi yalnız bırakmadı. Bu durum sadece futbolla da sınırlı kalmadı, basketbol ve voleybol branşlarında da destek geldi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın 5 büyük ligi olan Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1’de ülkemiz için saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca bu ülkelerdeki maçlarda stat ekranlarına ‘Türkiye ve Suriye için bağış’ başlığıyla yardım toplandı.

İngiltere’de ve Hollanda’da hem erkekler hem de kadınlar futbolunda saygı duruşunun yanısıra takımlar sahaya kollarına taktıkları siyah bantlarla çıktı. Birçok maç öncesi yardım kampanyası da başlatıldı.

Örneğin Almanya Bundesliga ve Hollanda Eredivisie de maç öncesi bağışlar yapıldı. Werder Bremen-Borussia Dortmund ve Bayern Münih-Bochum maçlarında takımlar bir araya gelerek deprem bölgelerine bağış yapılması için mesaj verdi. Fransa’da da PSG bağış konusunda öncü oldu.

Haberin Devamı

ABD’de MLS’te ve NBA’de bir bağış sitesi kurularak Türkiye ve Suriye için bağışlar birikmeye başladı. NBA maçlarından önce Cedi Osman’ın depremzedelere mesajı ekranlarda yayınlandı. Yunanistan’da hem futbol hem de basketbol liglerinde bağış toplandı, saygı duruşunda bulunuldu.

İspanya’da maç yapılacak

Deprem felaketinin ardından daha önce ülkemizde forma giyen Roberto Carlos ve Guti Hernandez gibi ünlü isimler yardım maçı düzenleniyor.

Marco Kırdemir’in organize edeceği maç Madrid’de oynanacak.

Yazarlar