Milli Takım Türk vatandaşlığı tartışılırken Yusuf Demir'in Avusturya paylaşımı dikkat çekti

Türk vatandaşlığı tartışılırken Yusuf Demir'in Avusturya paylaşımı dikkat çekti

21.09.2022 - 22:55 | Son Güncellenme:

Türk futbol camiası Galatasaray'ın genç futbolcusu Yusuf Demir'in Türk vatandaşlığını ve yerli statüsünde oynayıp oynayamayacağını konuşuyor. Tüm bu tartışmalar devam ederken Yusuf Demir'den gelen paylaşım dikkat çekti.

Türk vatandaşlığı tartışılırken Yusuf Demirin Avusturya paylaşımı dikkat çekti

Süper Lig'de transferleriyle adından söz ettiren Galatasaray'ın yüksek potansiyelli olarak gördüğü isimlerin başında gelen Yusuf Demir'in yabancı statüsünde oynaması spor kamuoyunda büyük tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Galatasaray cephesi, Rapid Wien'den 6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Türk asıllı Avusturyalı oyuncunun yerli statüsünde oynaması gerektiğini savunuyor.

BAŞKAN ÖZBEK: FEDERASYONLA TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR

Doğum yeri Avusturya olan ve milli takım seçimini Avusturya Milli Takımı'ndan yana kullanan Yusuf Demir'in Türk oyuncu olarak oynaması için Galatasaray Yönetimi, TFF ile temasa geçmişti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynaması için girişimde bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine şunları söylemişti: "Yusuf Demir ile ilgili temaslarımız sürüyor. Türk futboluna önemli hizmetler verebileceğini düşündüğümüz çok genç bir kardeşimiz. Bu genç yaşta son derece başarılı performansı oldu. Bu anlamda temaslarımız var. Federasyonumuzun da buna pozitif bakacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

Türk vatandaşlığı tartışılırken Yusuf Demirin Avusturya paylaşımı dikkat çekti

BURUK: YUSUF TÜRKOĞLU TÜRK

Okan Buruk ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Yusuf Demir, Türkoğlu Türk. Ailesi Türk, Türkçe konuşuyor ama buraya yabancı olarak geliyor. Bu kuralın değişmesi gerekiyor." demişti.

BÜYÜKEKŞİ: OYNAMA ŞANSI YOK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı statüsünde oynayan Yusuf Demir tartışmalarıyla ilgili konuştu ve "Ülkemizde biliyorsunuz, bir talimat var. Bir Türk oyuncunun bir başka ülke milli takımını seçmesi durumunda Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bu talimatı biz yeni yazmadık. 2015 yılında yapılmış bir talimat. Bu oyuncu da en son Ekim 2021'de Avusturya Milli Takımı'nda dördüncü resmi maçını oynamış. Onun için Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bizim mevcut talimatımıza göre Türk olarak oynayamıyor." ifadelerini kullandı.

NÜFUS CÜZDANI DA ORTAYA ÇIKMIŞTI

Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynatılıp oynatılamayacağına dair tartışmalar sürerken oyuncunun Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı ortaya çıkmıştı.

Türk vatandaşlığı tartışılırken Yusuf Demirin Avusturya paylaşımı dikkat çekti

YUSUF DEMİR'DEN AVUSTURYA PAYLAŞIMI

Türk futbol camiasında Yusuf Demir'le alakalı tüm bu tartışmalar devam ederken genç futbolcudan sürpriz bir paylaşım geldi. 19 yaşındaki futbolcu Avusturya Milli Takımı antrenmanında çekilen bir fotoğrafı gülücük emojisiyle paylaşması tepki çekti. İşte Demir'in o paylaşımı;

Haberin Devamı

Türk vatandaşlığı tartışılırken Yusuf Demirin Avusturya paylaşımı dikkat çekti