ING Basketbol Süper Ligi Türkiye'de 'Yunanistan' rüzgarı!

Türkiye'de 'Yunanistan' rüzgarı!

29.12.2014 - 18:15 | Son Güncellenme:

Basketbolda Yunan rüzgarı Türkiye'yi sardı. Ülkemizde forma giyen Yunanistan pasaportlu oyuncuların sayısındaki artış dikkat çekici...

Türkiyede Yunanistan rüzgarı

Burak Akın / Skorer

Haberin Devamı

Bütçelerin de artmasıyla Avrupa'nın en iyi iki liginden biri haline gelen TBL'de son dönemde yapılan Yunan oyuncu transferleri gözlerden kaçmıyor.

Komşu'da yıllarca görev yapmış Obradovic ve İvkovic gibi efsane koçların Türkiye'ye gelişinin ardından Yunanistan pasaportlu yıldızlar da ligimizde mücadele etmeye başladı.

Geçen sezon Kostas Vasiliadis ile Anadolu Efes'in başlattığı trende, sezon başı Unics Kazan'dan Ian Vougioukas'ı transfer eden Galatasaray Liv Hospital da uydu. Anadolu Efes, Ivkokic'i işbaşı yapmasıyla birlikte Avrupa'nın önemli forvetlerinden Stratos Perperoglou'nu kadrosuna katarken; Yunan modasını takip eden son takım Fenerbahçe Ülker oldu.

Türkiyede Yunanistan rüzgarı
Sarı-Lacivertliler, en büyük eksiği olan oyun kurucu pozisyonuna 'Yüzüklerin Efendisi' lakabıyla tanınan Nikos Zizis'i takviye etti.

Haberin Devamı

Daha önceki yıllarda da Rentzias ve Kakiosis gibi milli yıldızlar Türkiye'de forma giymişti.

ZOUROS, ANGELOU VE KADIN YILDIZLAR...

Yunan rüzgarı sadece oyuncularla sınırlı değil. Ülkemizde şuan TOFAŞ'ta görev yapan Anadolu Efes'in eski başantrenörü Ilias Zouros, Bursa ekibine geçen hafta imza attı. Geçen sezon Anadolu Efes'in başantrenörlüğünü yapan Vangelis Angelou da şuan Dusan Ivkovic'in yardımcısı konumunda.

Yunanistan uyruklu oyuncular, Türkiye Kadınlar Ligi'nde de dikkat çekiyor. Bunlardan WNBA'de forma giymiş 35 yaşındaki Evanthia Maltsi ilk göze çarpan isim. Botaşspor'da oynayan tecrübeli forvet, 2012-2013 sezonunda Kayseri Kaski forması giydi.

Bourges'ten bu sene Abdüllah Gül Üniversitesi'ne gelen 1,88'lik forvet Styliani Kaltsidou da ülkemizde forma giyen bir diğer Yunan'lı...