Voleybol Türkiye'den ayrılan Isabelle Haak'tan Cansu Özbay'a duygusal mesaj!

Türkiye'den ayrılan Isabelle Haak'tan Cansu Özbay'a duygusal mesaj!

18.10.2022 - 10:40 | Son Güncellenme:

Sezonu 5'te 5 yaparak zirvede tamamlayan VakıfBank'ta İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak İtalya'nın yolunu tuttu. Türkiye'den kopmayan Haak, duygusal bir paylaşımda bulundu.

Türkiyeden ayrılan Isabelle Haaktan Cansu Özbaya duygusal mesaj

Sezonu 5'te 5 yaparak zirvede tamamlayan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2019'dan bu yana sarı-siyahlı formayı giyen İsveçli pasör çaprazı Isabelle Haak'a veda etti. Yeni takımı Imoco ile ilk maçına çıkan Isabelle Haak, Türkiye ile bağlarını koparmadı. İsveçli yıldızdan duygusal bir mesaj geldi.

Haberin Devamı

5'TE 5 YAPTI
Vakıfbank geçen sezonu kusursuz bir şekilde tamamladı. Yarıştı 5 kulvarda da Vakıfbank şampiyonluğa ulaştı. Sarı-siyahlılar 11. uluslararası şampiyonluk ile “Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı” konumunda. Ayrıca VakıfBank 4 dünya, 5 Avrupa şampiyonluğu ile bu turnuvaları en çok kazanan ekip olma unvanını da taşıyor.

EGONU VAKIFBANK'A HAAK IMOCO'YA
Voleybol dünyasının merakla beklediği “yılın transferi” final maçının ardından açıklanmıştı. VakıfBank’ın yıldızı Isabelle Haak Imoco'ya İtalyan yıldız Egonu ise Vakıfbank'a transfer oldu.

Türkiyeden ayrılan Isabelle Haaktan Cansu Özbaya duygusal mesaj

İLK MAÇINDA ŞOV YAPTI
Imoco ile ilk maçına çıkan Haak, ilk maçında etkin bir performans ortaya koydu. Mücadeleyi Imoco 3-1 kaybederken İsveçli yıldı 20 sayı kaydetti.

Haberin Devamı

"NELER OLACAĞINI GÖRECEĞİZ"
Imoco Volley'de yeni transfer Isabelle Haak düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Başarılı voleybolcu VakıfBank'la Imoco Volley arasındaki rekabetin hatırlatılması üzerine, "VakıfBank ve Imoco'nun arasındaki çekişme çok kuvvetli. Bu çekişmenin Imoco tarafında yer almak da çok güzel olacak. Bu sezon güçlü bir takımımız var. Sezon içinde ne olacağını göreceğiz ama VakıfBank'a karşı en iyi şekilde oynayacağız" demişti.

HAAK'TAN CANSU'YA DUYGUSAL MESAJ
Isabelle Haak, Cansu Özbay'ın doğum gününü bu sözlerle kutladı:

"Doğum günün kutlu olsun en sevdiğim Bebek. Seni çok seviyorum umarım en güzel gününü geçirmişsindir. Arkadaşım olduğun için çok şanslıyım ve sana sarılmayı özledim."

"TÜRKİYE'DE İKİ YAKIN ARKADAŞ EDİNDİM"
Kariyerine İtalya'da Imoco ile devam edecek İsveçli yıldız, iki en iyi arkadaşı Cansu Özbay ve Gabi Guimaraes'i İstanbul'da bıraktı. Bu durumla ilgili olarak Haak, ülke televizyonuna verdiği röporatjda "Boşanmış gibi hissediyorum çünkü beraber çok zaman geçirdik. Bir gün herkes milli takımlarında oynamak için ayrılıyor. Evet zor, ama hala birbirimizle iletişim halindeyiz. Evinden uzaktayken takım içinde bu ilişkileri kuruyorsun böyle hissetmek çok önemli. Çok minnettarım iki yakın arkadaş edindim Türkiye'de. Çünkü annemle, ablamla, erkek arkadaşımla her gün iletişim kursam bile birilerin orada sana yakın olması farklı. Deneyimlerini paylaşıyorsun, antrenmandan yolculuklara kadar berabersin. Takımda böyle bir ilişkiye sahip olmak başka bir şey." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Türkiyeden ayrılan Isabelle Haaktan Cansu Özbaya duygusal mesaj

BABASINI 9 YAŞINDA KAYBETTİ
Röportajda Haak'ın ailesiyle bilgiler verilirken ablası Anna Haak ile İsveç milli takımı için ter döktüğü vurgulandı. Babasını 9 yaşındayken kanserden kaybeden İsveçli yıldız için ailenin anlamı çok büyük. Haak konuyla ilgili "Çok zordu, Anna ile beni daha yakın hale getirdi. Biz bu trajediyi paylaştık." ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞ LİG'DE ŞAMPİYONLUK KAZANDI
Ülkesi İsveç ile Avrupa Gümüş Ligi'nde mücadele eden Haak gösterdiği performans ile yine tüm gözleri üzerine çekti. Müsabakalarda yakaladığı yüksek sayı performansıyla İsveç'in finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Finalde Portekiz ile karşılaşan İsveç rakibine set vermedi sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Gümüş Lig'i şampiyon olarak tamamlayan İsveç, CEV Voleybol Altın Ligi'ne yükseldi. İstatistiklerde rakibine büyük üstünlük kuran İsveç'in süper starı Isabelle Haak mücadeleyi 14 sayı ile tamamladı. Mücadelenin MVP ise İsveç'ten Alexandra Lazic oldu. 19 sayı bulan Lazic, 3 ace 1 blok ile tamamladı.

Haberin Devamı

Türkiyeden ayrılan Isabelle Haaktan Cansu Özbaya duygusal mesaj

BAŞARILARLA DOLU KARİYER
11 Temmuz 1999 yılında İsveç'in Lund şehrinde dünyaya gelen Isabelle Haak, voleybola Engelholms VS'de başladı. İsveç Ligi'ndeki ilk maçına 14 yaşında çıkan Haak, Engelholms VS'yle 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında lig şampiyonluğu yaşadı. İsveçli pasör çaprazı, İsveç'te oynadığı beş sezonun ardından 2016'da Fransız ekibi Beziers VB'ye transfer oldu. Fransız ekibinde bir sezon oynayan 19 yaşındaki oyuncu, 2017-2018, 2018-2019 sezonlarını İtalyan ekibi Savino Del Bene Scandicci'de geçirdi. 2019-2020 sezonu başında VakıfBank'a transfer olan İsveçli oyuncu, sarı-siyahlılar'la 2019 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Isabelle Haak, 16 yaşından bu yana İsveç Milli Takımı'nda da forma giyiyor.

Haberin Devamı