Skorer UÇAN İNGİLİZ

UÇAN İNGİLİZ

06.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Smaç, ribaunt ve blokları ile ün yapan Gana asıllı Pops Mensah-Bonsu siyah-beyazlılar ile sezon sonuna kadar anlaştı. 2.06 boyunda ve 28 yaşındaki Büyük Britanyalı oyuncu aylık 60 bin dolara imza attı

UÇAN İNGİLİZ

Lokavtın bitmesi nedeniyle Deron Williams ve Semih Erden'i NBA'e geri yollamak zorunda kalan Beşiktaş Milangaz, Büyük Britanya Milli Takımı'nın yıldızı Pops Mensah-Bonsu'yu transfer ederek bombayı patlattı. Eski Banvit'li Golubovic ile her konuda anlaşmasına rağmen, son anda daha büyük ses getirecek bir isim için bu transferden vazgeçen siyah-beyazlılar, NBA patentli yıldız basketbolcuda karar kıldı. Bonsu, oynadığı takımlarda hem skor, hem de ribaunt konusunda hep liderler arasında yer alırken, müthiş atletik özellikleriyle yaptığı smaç ve bloklarla, tribünleri coşturmayı da başarmıştı.

Haberin Devamı

2009 Polonya’da yıldızlaşmıştı
NBA kariyerinde toplam 61 maç oynamasına rağmen 5 farklı takımın (Dallas Mavericks, Houston Rockets, Toronto Raptors, San Antonio Spurs ve New Orleans Hornets) formasını giyen Mensah-Bonsu, geliştirme liglerinde müthiş istatistikleriyle dikkat çekip, NBA'e adımını atsa da, bu ligde bir türlü istikrarı yakalayamadı. NBA'deki en iyi performansını 19 maç oynadığı Toronto Raptors'ta 5.1 sayı, 5.4 ribaunt istatistikleriyle geçiren Bonsu, Avrupa'da ise Benetton Treviso, Joventut Badalona ve CSKA Moskova takımlarındaki performansıyla beğeni topladı.
Son olarak geçtiğimiz sezonu Fransa'nın Asvel takımında geçiren Mensah-Bonsu, 2009 yılında Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 12.2 sayı, 10 ribaunt, 1.8 blok ortalamaları ile parlasa da, 2011 Avrupa Şampiyonası'nda sakatlığı nedeniyle Büyük Britanya kadrosunda yer alamamıştı.

Haberin Devamı

Demond Mallet de listede

Beşiktaş Milangaz kısa oyuncu için de arayışlarını hızlandırdı. Siyah-beyazlılar'ın transfer listesinin başında Belçika'nın Spirou takımında forma giyen Demond Mallet'nin olduğu öğrenildi. Ülkemizde de Türk Telekom formasıyla izlediğimiz Mallet, geçtiğimiz yıl da Belçika ekibinde forma giymiş ve yılın oyuncusu seçilmişti. Euroleague'de, Efes ile aynı grupta mücadele eden Spirou'nun en skorer oyuncusu olan Mallet, temsilcimize 2 maçta toplam 35 (14-21) sayı attı.

Beşiktaş deplasmanda
Eurochallenge Cup B Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş Milangaz, 5. maçında Gürcistan'ın Armia takımına konuk olacak. Oynadığı 4 maçı da kazanarak gruptan çıkmayı garantileyen temsilcimizin mücadelesi, saat 16.00'da başlayacak.
Aynı kupada G Grubu'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka 18.00'de Belarus ekibi Minsk'e konuk olurken, Türk Telekom da saat 19.00'da Almanya'dan Telekom Bonn takımını ağırlayacak. Eurocup E Grubu'nda mücadele eden Banvit ise saat 19.00'da, geçtiğimiz hafta İspanya'da yenildiği Gran Canaria'yı ağırlayacak.