Şampiyonlar Ligi UEFA soruşturmasında büyük skandal! Kamera görüntüleri imha edildi

UEFA soruşturmasında büyük skandal! Kamera görüntüleri imha edildi

10.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Liverpool ile Real Madrid arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yaşanan skandal olaylara bir yenisi daha eklendi. Binlerce biletsiz taraftarın dev maça girmesinin ardından başlatılan soruşturmada güvenlik kamera görüntülerinin imha edildiği öne sürüldü.

UEFA soruşturmasında büyük skandal Kamera görüntüleri imha edildi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dev finalinde Liverpool ile Real Madrid arasındaki mücadeleden çok yaşanan taraftar olayları ve güvenlik zaafiyetleri ön plana çıktı. Binlerce biletsiz taraftarın stadyumda yer almasının ardından dev organizasyonda büyük skandallar yaşanmış ve UEFA olaya el atmıştı. UEFA'nın soruşturma için incelemek istediği güvenlik kamera görüntülerinin imha edildiği iddia edildi.

Haberin Devamı

UEFA soruşturmasında büyük skandal Kamera görüntüleri imha edildi

ÇOK SAYIDA BİLETSİZ TARAFTAR GİRDİ

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda aksaklıklar çok sayıda biletsiz taraftarın içeri alınmasıyla başladı. SKY Italia'nın haberine göre; 15 binden fazla biletsiz taraftar UEFA Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için Stade de France'ta tribünde yer aldı.

KAPILARDA İZDİHAM OLUŞTU

Fransız polisinin yetersiz önlemleri sonrası stadyuma çok sayıda güvenlik takviyesi yapıldı. Stadyum kapılarında oluşan yoğunluk izdihama dönüştü. Fransız polisi, yaşanan kaos sırasında taşkınlık çıkartan taraftarlara biber gazıyla müdahalede bulundu.

UEFA soruşturmasında büyük skandal Kamera görüntüleri imha edildi

MAÇ SÜREKLİ ERTELENDİ

Heyecan dolu dev final UEFA tarafından tam 3 kez ertelendi. Liverpool ile Real Madrid arasındaki mücadele planlananan başlama saatinden 36 dakika gecikmeli olarak start aldı. Bu esnada dışarıda yaşanan gerilim yüzünden çok sayıda biletli taraftar stadyuma giremedi.

Haberin Devamı

UEFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

UEFA, Stade de France'ta oynanan finalde söz sahibi tüm kuruluşların, karar verme süreçleri, sorumluluk ve davranışlarının kapsamlı bir şekilde inceleneceğini açıklamıştı. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre; Portekizli Dr. Tiago Brandao Rodrigues'in liderlik edeceği inceleme sürecinin ardından bağımsız bir rapor derlenecek. Brandao Rodrigues, bu süreçte bağımsız statüsünü garanti altına almak için görevi karşılık almadan yerine getirecek. İlgili taraflardan kanıtlar toplanacak ve bağımsız rapor tamamlandıktan sonra bulgular kamuoyuyla paylaşılacaktı.

UEFA soruşturmasında büyük skandal Kamera görüntüleri imha edildi

GÖRÜNTÜLER İMHA EDİLDİ

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Avrupa basını dün akşam saatlerinde bomba bir iddia ortaya attı. UEFA'nın soruşturmasında gerekli olan stadyum güvenlik kamera görüntülerinin ortada olmadığı iddia edildi. Maça kaçak giren taraftarların tespit edilebileceği görüntülerin stadyum UEFA kontrol güvenlik odasında olmadığı kaydedildi.

UEFA soruşturmasında büyük skandal Kamera görüntüleri imha edildi

Yaşanan bu skandal sonrası UEFA'nın Fransa Futbol Federasyonu güvenlik yöneticisini de sorguladığı belirtildi.

Perde Arkası: Real Madrid soyunma odası kutlamaları