Avusturya teknik patronu Constantini’nin Turgay’ı izleyip nazik bir davet yapmasından çekinmeye başladım

4-4-2 dergisi her ay bir futbol adamına onun idealindeki takımı soruyor, şubatta da Muhsin Ertuğral hayalindeki 11’i yapmış. Onun Song’u-Kingston’u içeren hayalindeki takımı, ufkunun nereye kadar olduğunu görünce, Sivas’ın neden çok ileri gidemeyeceğini anlıyorsunuz. Ertuğral’ın transfer ettiği 4 Afrikalı’yı üçüncü kez canlı izliyorum; sadece Tunuslu Taider iyi sinyaller veriyor, o da Sakarya’da 83 dakika kulübede oturdu zaten...
Evet, Sivas çok zayıf, ama Bursa’nın rahat galibiyetini sadece rakiple açıklamak haksızlık olur. Cumartesi saat 16:00 itibariyle ligin en yüksek gol ortalamasını tutturan takımı olan Bursa, çok olumlu ve göze hoş gelen bir hücum futbolu oynuyor. Hemen hemen bütün oyuncuları skoru paylaşıyor; topa her dakika sahip olmayı hedefliyorlar, başardıklarında da Ergic-Batalla-Ozan-Volkan yetenek dörtgeniyle keyif veriyorlar. Belki çok iyi savunma yapamıyorlar, Beşiktaş galibiyetinden beri de çok gol yiyen bir takıma dönüştüler. Ama Sivas maçındaki gibi ilk yarıyı hem 1 faulle kapatıp, hem de sürekli hücum ettikleri sürece yediklerinden fazlasını atacak güce de sahipler.

Haberin Devamı

Ivankov katkısı
Bursa’nın 30 üstü Mustafa, Ali, Ömer, Hüseyin’li yaşlı savunmasının açıklarının kapatılmasında kaleci Ivankov’un zekâsının da katkısına değinmek gerek. Bulgaristan Teknik Direktörü Stoilov’un, “2004’te milli takımı bıraktı ama Bursa’ya şampiyonluk yolunda yardım ediyor. Bizim de yardım teklifimizi geri çevirmeyeceğine inanıyorum” sözleriyle ulusal göreve davet ettiği Ivankov, gerçekten iki zirve yarışını götürecek form durumuna sahip. FIFA’nın uygulama değişikliği sonrası rahatlayan Turgay da milli formaya göz kırpar durumda. Bir santrforun yapması gereken her şeyi yapıyor, sırtı dönük top alıyor/veriyor, pas trafiğine katılıyor, hava hakimiyeti var, asist yapıyor, gol atıyor! Doğrusu Avusturya teknik patronu Constantini’nin Turgay’ı izleyip nazik bir davet yapmasından, bu adamın Euro 2012 yolunda bize rakip olmasından da çekinmeye başladım.