Fenerbahçe Ümit Milli Takım'da Arda Güler kadrodan çıkarıldı!

Ümit Milli Takım'da Arda Güler kadrodan çıkarıldı!

26.09.2022 - 14:57 | Son Güncellenme:

Ümit Milli Takım kampında bulunan Arda Güler kadrodan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan genç futbolcunun rahatsızlığıyla alakalı bir açıklama geldi.

Ümit Milli Takımda Arda Güler kadrodan çıkarıldı

Ümit Milli Takım kampında karın ağrısı, bulantı ve kusma yaşayan Arda Güler'in, hastaneye götürüldüğü ve Gürcistan ile oynanacak özel maçın aday kadrosundan çıkarıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

ARDA İLK KEZ ÇAĞRILMIŞTI
Kamp öncesi Skorer'e açıklamalarda bulunan Kafkas şu ifadeleri kullanmıştı: "Arda çok önemli bir oyuncu. Ben şöyle benzetiyorum bazı oyuncuları. En değerli taş pırlantadır ama bu pırlantayı doğru şekillendirmek için özel insanlara ihtiyaç var. Bizim elimizde Emirhan gibi çok önemli oyuncu var. Ben onu da atlamak istemiyorum. Doğru planlamak lazım, doğru yönlendirmek lazım ve doğru yönetmek lazım süreçleri. Çok erken bazı şeyler için. Oyuncunun genci yaşlısı olmaz, iyisi kötüsü olur. Onun için oynayabiliyorsa her yerde oynaması lazım. Fenerbahçe'de oynaması lazım gerekirse A Milli Takım'da oynaması lazım. Arda Ümit Milli Takımı'nda olacak. Buradan sizin aracılığınızla söyleyeyim. Fenerbahçe'de aldığı süreye de dikkat etmek lazım. Çok az oynayıp da hemen bir şey yapmayı ben çok doğru bulmuyorum işin açıkçası "

Haberin Devamı

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın Arda Güler ile olan paylaşımı dikkat çekmişti.

Ümit Milli Takımda Arda Güler kadrodan çıkarıldı

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA
Gürcistan ile İstanbul'da oynayacağı özel maçın hazırlıkları kapsamında TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Ümit Milli Takımımızda Arda Güler, 25 Eylül 2022 tarihinde gece başlayan karın ağrısı, bulantı ve kusma yakınmaları nedeniyle acil koşullarda ilgili hastaneye götürülmüş, burada yapılan tetkikler ve tıbbi değerlendirme sonucunda "viral gastroenterit" tanısıyla tedavisine başlanmıştır. Önerilen tedavi çerçevesinde üç gün süre ile istirahat ve destekleyici tıbbi uygulamalar planlanarak Ümit Milli Takımımızın Gürcistan ile oynayacağı özel maçın aday kadrosundan çıkarılmıştır."

 

ÖMER FARUK BEYAZ DA KADRODA
Öte yandan Stuttgart'tan Bundesliga 2 ekibi Magdeburg'a kiralık olarak gönderilen Ömer Faruk Beyaz da kadroda yer alıyor. Beyaz'ın idmanda Arda Güler ile yan yana koştu. 19 yaşındaki isim Almanya'da 4 maçta 69 dakika görev aldı.

Jorge Jesus, Arda Güler hakkında soruya basın toplantısında şu yanıt vermişti: "Arda Güler, henüz 17 yaşında bir oyuncu. Herkes onu oynarken görmek istiyor ama geliştirmesi gereken şeyler var. Oyuncunun değerini ve yeteneğini biliyoruz. Ama adım adım öğrenmeli. Henüz fiziksel olarak çok güçlü değil. Topsuz oyunda çok hızlı değil."

Haberin Devamı

İŞTE KADRO
Ümit Milli Takımımızın Gürcistan maçı aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Arda Özçimen (Göztepe A.Ş.), Emre Bilgin (Beşiktaş A.Ş.), Osman Ertuğrul Çetin (Fenerbahçe A.Ş.)

Defans: Serdar Saatçı (SC Braga), Taha Altıkardeş (Trabzonspor A.Ş.), Ahmetcan Kaplan (AFC Ajax), Emin Bayram (Galatasaray A.Ş.), Seyhan Yiğit (1.FC Nürnberg), Ravil Tagir (KVC Westerlo), Efecan Mızrakçı (Vavacars Fatih Karagümrük), Kazımcan Karataş (Galatasaray A.Ş.), Erdem Gökçe (Eyüpspor)

Orta Saha: Yusuf Barası (AZ Alkmaar), Doğuhan Aral Şimşir (Lillestrom SK), Cem Türkmen (SC Austria Lustenau), Bartuğ Elmaz (Olympique de Marseille), Arda Güler (Fenerbahçe A.Ş.), Hakan Yeşil (Adanaspor), Berkay Vardar (Beşiktaş A.Ş.), Kenan Yıldız (Juventus FC), Ömer Faruk Beyaz (1.FC Magdeburg), Arif Kocaman (Yukatel Kayserispor)

Haberin Devamı

Forvet: Enis Destan (Warta Poznan), Erencan Yardımcı (Corendon Alanyapor), Bertuğ Özgür Yıldırım (Atakaş Hatayspor), Tiago Çukur (FCV Dender)