Süper Lig Umut Bulut buz ısırması vakasını anlattı! 'Rüzgar tokat gibi vuruyordu'

Umut Bulut buz ısırması vakasını anlattı! 'Rüzgar tokat gibi vuruyordu'

27.12.2023 - 18:23 | Son Güncellenme:

Süper Lig tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu Umut Bulut suskunluğunu bozdu. 40 yaşındaki emektar golcü, Sivasspor maçında uğradığı buz ısırması vakasını anlattı.

Umut Bulut buz ısırması vakasını anlattı Rüzgar tokat gibi vuruyordu

Profesyonel futbol kariyerini Sarıyer'de sürdüren Umut Bulut, Süper Lig'in resmi YouTube hesabına konuştu. 40 yaşındaki forvet oyuncusu, Sivasspor müsabakasındaki buz ısırması vakasında yaşadıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Futbola başlama hikayesini anlatan Umut Bulut, "Her çocuk gibi mahalle aralarında top oynayarak, bir futbol iştahımız vardı. Devamlı 'beni futbola yazdırın' diyordum. Onlar beni işleri gereği birazcık atlatıyorlardı. Israr edince dayanamadılar ve futbola yazdırdılar" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de en fazla maça çıkan futbolcu olmasının hatırlatılması ve istikrarının perde arkasının sorulmasına Umut Bulut şu cevabı verdi: "Açıkçası Allah vergisi. Diğer sporculara nazaran daha iyiyim. Kendimi bildiğimden bu yana hep antrenman yapıyordum. Futbola başladıktan sonra daha çok çalıştım. Daha dikkatli ve düzenli çalışmaya başladım. Özel hayatıma çok dikkat ettim, o yüzden bu yaşıma kadar oynamak nasip oldu."

Haberin Devamı

40 yaşında olmasına rağmen sahada hala ilk günkü heyecanının devam ettiğini vurgulayan Umut Bulut, "Sarıyer taraftarları da görüyor, gol attıktan sonra amatör ruhumu gösterdiğimi düşünüyorum. Bu tür gol sevinçleri içimden gelerek dışarı yansıyor. Hala amatör ruh devam ediyor bende" diye konuştu.

"Kariyerinin kırılma noktası olan bir olay var mı" sorusuna Umut Bulut şu cevabı verdi:

"Çok olay var. Petrol Ofisi'nde 17 yaşında ilk profesyonel maçıma çıktım. 15'inci dakikada ilk golümü atmıştım. Benim için çok mutluluk vericiydi ve kariyerimin kırılma noktasından bir tanesi de oydu. İlk profesyonel maçınızda gol atmak kolay değildi. Ersun Yanal döneminde 18 yaşında Ankaragücü'ne geldim. Ersun Yanal beni oynattı ama banko oynamaya Rıza hoca döneminde başladım. Rıza hoca gelmeden rahmetli Tevfik hoca vardı. Tevfik hoca döneminde 90+2'de oyuna girmiştim, İstanbulspor'a karşı gol atmıştım. O da benim için kırılma anlarından bir tanesiydi."

Galatasaray forması giydiği dönemde Schalke maçını unutamadığını belirten Umut Bulut, "Unutamadığım maç Schalke maçı, unutamadığım gol Schalke golü. Son dakika attığım golle yendik. 85'te oyuna girdim maç 2-2, 10 dakika var. Yedekten oyuna girdikten sonra ayaklar biraz şişer. Maçın atmosferi, adrenalin... Ayaklarım şişti, 90+5 maç zaten bitti. Selçuk'un önünde koşu yaptım, çok güzel bir ara pası attı. Arkada 2 Schalkeli oyuncu var. 3 gün önce de Bursaspor maçı oynamıştım. Bursaspor maçı aklıma geldi. Bacak arasından vurdum. 'Yüzde 100 bunu gol yapacağım' dedim. Top geri döndü ve gol oldu. Kariyerimin en önemli maçlarından bir tanesiydi. Hem Galatasaray tarihinde hem de benim kariyerimde çok önemli bir noktaydı. Güzel bir tarih yazdık."

Haberin Devamı

Sivasspor maçında yaşadığı buz ısırması vakasını anlatan Umut Bulut şu ifadeleri kullandı:

"Normalde maçlardan önce soğuk havalarda futbolcular ısınır. Isınırsınız ama daha sonra üşürsünüz. Bu üşüme genelde geçer normalde. O gün enterasan bir soğuk vardı, şapkayla ısındım. Maçın adrenaliniyle 'soğuk geçer' diye düşündüm. Koşuyorum ama rüzgar tokat gibi vuruyor. İçimize iki tane iç atlet giydik, iki tane içlik giydik, üzerine formayla maça çıktık. Devamlı soğuk, her tarafımız üşüyor. İlk yarı -27, ikinci yarı -32 derecede oynadık. 3-4 dakika kıvranıyorum. Kimseyle konuşamadım. İkinci yarıda şapkanın ucunu kestim, yoksa dayanamıyorum. Oyundan çıkamıyoruz. 'Oyundan çık' demedim kendime. Maç bittikten sonra eve gittim kalktım ilk şişmişti ama o kadar etkili olduğunu bilmiyordum. Sabah kalktım iltihap kapmış. Çok futbolcunun kulağı ve burnu gitti. Baya sıkıntı vardı o sene."

Haberin Devamı

Trabzonspor kariyerinde unutamadığı bir anıdan bahseden Umut Bulut, "Trabzonspor'da mükemmel bir 5 sene geçirdim. Zor dönemi de, iyi dönemi de gördüm. Trabzonspor taraftarıyla ilişkim çok iyi. Samimiyetlerini gördüğüm zaman daha çok mutlu oluyorum. Şu anda bile bir Trabzonspor taraftarı geliyor ve benimle samimi sohbet ettiği zaman mutlu oluyorum. Güzel anılar biriktirdim Trabzonspor'da. Olimpiyat Stadyumu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 mağlup ettiğimiz maçta o stadyumun tamamen dolmasını unutamadım. Stat full doluydu. Attığım golden sonra yaşanan sevinç benim için özel anlardan bir tanesi. Ne desem az kalır. Unutamadığım maçlardan bir tanesi o maçtı."

Hayalinin İspanya'da futbol oynamak olduğunu itiraf eden 40 yaşındaki forvet, "Aslında benim hayalim İspanya'da futbol oynamaktı. Kariyerimde hep İspanya olmasını istiyordum. Bizim dönemimizde Avrupa'ya gitmek biraz daha zordu. Ankaragücü'nde oynarken bana Fransa'dan 2 teklif gelmişti. Genç olduğum için Ankaragücü ve Trabzonspor'da çok fazla gündem olmadı. Toulouse'a gittikten sonra Türkiye'ye hemen dönmeyi düşünmüyordum. Fransa'dan İspanya'ya gitmek daha kolay olurdu. Yurt dışında oynayıp daha sonra Türkiye'ye dönme düşüncem vardı. Fransa'ya gittikten sonra Galatasaray kapısı da açıldı. İlk gittiğim sene devre arasında Galatasaray beni istemişti ama Toulouse izin vermedi. Sezon sonunda transfer gerçekleşti. Galatasaray'a geldiğim için çok mutluyum. Fransa'da ilk senemde güzel şeyler gördüm. Tam beklediğim gibi gelmedi. Toulouse'da oynadığım, Avrupa'yı gördüğüm için mutluyum. Galatasaray'a kiralık olarak geldiğimde çok iyi bir dönem geçirdim. Galatasaray tarihinin en iyi kadrolarından bir tanesiydi" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"Çocukken böyle bir kariyerin olacağını hayal etmiş miydin" sorusuna Umut Bulut şu cevabı verdi:

"Büyük takımda oynayabilecek kapasitem olduğunu gördükten sonra hayal ediyordum. Hayal ettiğim için hepsi gerçekleşti. Genç arkadaşarımızın mutlaka istikrarlı bir şekilde çalışmaları lazım. Çalışırsalar mutlaka hedefine ulaşırlar. Futbolcunun potansiyeli vardır. Yüzde 100 o hedefe gelir potansiyeli olan futbolcu. Önce hayal etsinler, daha sonra çok çalışsınlar."

"Kariyerinle ilgili bir şeyi değiştirmek istesen ne olurdu" sorusuna Umut Bulut şu cevabı verdi:

"Galatasaray'da 2012-2013'te çeyrek finali gördükten sonra artık Şampiyonlar Ligi'nde her sene Galatasaray'ın çeyrek final oynayabileceğini gördüm. İşler iyi gitseydi belki Galatasaray kupayı bile alabilirdi."

Kariyerinde en çok zorlandığı kalecinin Volkan Demirel olduğunu belirten Umut Bulut, "Volkan Demirel'i her zaman söylüyorum. Bazen top gelmeden önce pozisyon alıyorum. Kaleciyle baş başa kaldığımda Volkan o pozisyonları çok iyi seziyordu. Volkan Demirel çok iyiydi" dedi.

En çok zorlandığı savunmacılarla ilgili konuşan 40 yaşındaki forvet, "Ben Lugano'yu söylüyordum. Bir de Bursaspor'da oynarken Egemen Korkmaz. Egemen çok kuvvetli. İkili mücadeleye girince hemen sendeliyordum. Lugano çok güçlüydü. Benim hırslı bir yapım olduğu için hiç bırakmıyordum. Defans olarak Egemen ve Lugano'yu söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlük yapmak istediğini belirten Umut Bulut, "Teknik direktörlük hedefim var. Şu anda da kendimi bu yönde geliştiriyorum. İdol olarak en iyi hocalarla çalıştığım için hepsinden bir şeyler öğrendim. Tek bir idolüm yok. Hepsinden çok büyük tecrübeler edindim ve onların tecrübelerinden faydalanacağımı düşünüyorum. Fatih Terim'in kendisine has bir duruşu var. Fatih Terim'den onu alamazsınız, o karakter meselesi. Şenol hoca hangi futbolcudan ne alacağını çok iyi biliyor. Roberto Mancini bazen beni oynatıyordu. Maç maç konuşmalarımız vardı. Mancini'den de öğrendiğim bazı şeyler var" diye konuştu.