Magazin Umut Bulut'a acı haber

Umut Bulut'a acı haber

14.03.2016 - 12:45 | Son Güncellenme:

Ankara Kızılay'da dün düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler arasında, Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un da olduğu öğrenildi. Acı haber tüm Galatasaray camiasında şok etkisi oluştururken, Umut'un acı haberi 11.00 sularında aldığı belirtildi. Peki Umut Bulut kimdir?

Umut Buluta acı haber

Ankara'da dün düzenlenen ve son bilgilere göre 37 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili bir ayrıntı ortaya çıktı. Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un da hayatını kaybedenler arasında olduğu öğrenildi. Umut Bulut'un, babasının yaşamını yitirdiği haberi bugün saat 11.00 sıralarında aldığı öğrenildi. Galatasaray Kulübü de Kemal Bulut'un hayatını kaybettiğini teyit etti.

Edinilen bilgiye göre, Kemal Bulut dün Ankara'da oynanan Gençlerbiriği - Galatasaray maçını 19 Mayıs Stadı'nda izledi ve oğluyla görüştü. Ankara'daki saldırı maç çıkış saatine denk geldi ve Kemal Bulut patlamada hayatını kaybetti. Sıcak gelişmeyle ilgili Galatasaray Kulübü'nden resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray resmi sitesinden bir açıklama yaparak futbolcusu Umut Bulut'un dün akşam Ankara'da düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden babası Kemal Bulut için baş sağlığı diledi.

İşte Galatasaray'ın resmi sitesinden yayınladığı baş sağlığı mesajı:

'Aldığımız haberle bir kez daha kahrolduk'

'Başkentimiz Ankara'da dün akşam gerçekleşen ve hepimizi derinden sarsan vahim saldırının ardından bu sabah aldığımız haberle bir kez daha kahrolduk.

Profesyonel futbolcumuz Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un masum insanları hedef alan saldırıda hayatını kaybettiğini tarif edilemez bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhum Kemal Bulut'a Allah'tan rahmet, oyuncumuz Umut Bulut'a ve ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Haberin Devamı

Acımız çok büyük...

Not: Merhumun cenaze töreni ile ilgili detaylar daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.'


Umut Buluta acı haber


UMUT BULUT ISINMAYA ÇIKTIĞINDA BABASINA EL SALLADI

Mücadele başlamadan önce babasını tribünde gören Umut Bulut o yöne doğru giderek uzaktan da olsa babasını son kez görmüş oldu. Misafir tribününde Ankaragücülü eski futbolcu ile yöneticiler ve ilk 18'e giremeyen Galatasaraylı oyuncularla birlikte maçı izleyen Kemal Bulut oğlunu son kez statta görmüş oldu.

OĞLUNUN AÇTIĞI OTO KUAFÖRÜNDE VEFAT ETTİ

Baba Bulut maç sonunda ise Umut Bulut'un yanına inemedi ve çevresindekilere "Ben şimdi Umut'u göremem, burası çok kalabalık ve aşağısı da kalabalıktır, yoğundur ben eve gideyim" dedi.

Galatasaraylı Umut Bulut'un babası oğlunun maçını izleyip maç sonunda ise yanına inmekten vazgeçti ve evinin yolunu tutarken ölüme gitti.

Yüzüncüyıl mahallesindeki evine gitmeden önce işyerine bir bakmak isteyen Kemal Bulut, oğlunun kendisi için Kızılay'da açtığı oto kuaföründe vefat ettiği bildirildi.

AĞABEYİNDEN GELEN TELEFONLA YIKILDI

Maçtan sonra dün akşam İstanbul'a dönen Galatasaray kafilesi bu sabah ise Florya'da antrenmana çıktı. Umut Bulut antrenman tesislerindeki soyunma odasında abisinden gelen telefon ile acı haberi aldı ve yıkıldı. Umut'la birlikte tüm futbolcular haberi duyduktan sonra büyük üzüntü yaşadı. Umut apar topar Ankara'ya gitmek için yola çıktı. Galatasaraylı idareciler son derece üzgün görünen ve perişan bir halde olan Umut'u yalnız bırakmazken, 2 kulüp personeli golcü futbolcuya refakat etti.

CENAZE YARIN KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Umut Bulut'un babası Kemal Bulut yarın Kayseri'de toprağa verilecek. Kemal Bulut için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve merhum toprağa defnedilecek.

ANKARA KIZILAY'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN LİSTESİ

Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerden 31'inin isimler şöyle; Bağdat Çermik, Muharrem Çermik, Ayşe Bilgilioğlu, Perihan Çermik, Mehmet Yurtsever, Turgay Bulut, Fehmi Çetinkaya, Murat Gül, Hamide Sibel Çetinkaya, Berkay Baş, Erdem Soydan, Taner Kılıç, Feyza Acısu, Sevinç Gökay, Kerim Sağlam, Ferah Önder, Oğuzhan Dura, Sümeyra Çakmak, Destina Peri Parlak, Cemal Özdiker, Kemal Kalıç, Yaşar Durakoğlu, Kemal Bulut, Elif Gizem Akkaya, Ozan Can Akkuş, Atakan Eray Özyel, Nurettin Can Çalkınsın, Zeynep Başak Gürsoy, Elvin Buğra Arslan, Mehmet Alan, Polis Memuru Nevzat Alagöz."

UMUT BULUT KİMDİR?

Haberin Devamı

Umut Bulut (d. 15 Mart 1983, Yeşilhisar, Kayseri), Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giyen ve forvet mevkisinde oynayan Türk millî futbolcu.

Haberin Devamı


İlk yılları
Umut Bulut, 1983 yılında dört çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak Kayseri'de doğdu.Bir yaşındayken ailesiyle birlikte Ankara'ya yerleşti. Futbola 11 yaşında Petrolofisi SK'da başladı. 17 yaşında A Takıma yükseldi ve 3. Lig'de futbol oynamaya başladıİlk resmi profesyonel maçına 17 Mayıs 2000'de Eskişehir Şekerspor karşısında çıktı. Petrolofisi SK'da 28 maça çıkıp 5 gol attıktan sonra 2001-02 sezonu başında 18 yaşındayken Ersun Yanal yönetimindeki MKE Ankaragücü'ne 15 milyar TL karşılığında transfer oldu.

Ankaragücü'ndeki ilk sezonunda sadece bir maçta görev aldı ve ertesi sezon kiralık olarak İnegölspor'a gönderildi.Ankaragücü'ne döndükten sonra dönemin teknik direktörü Rıza Çalımbay tarafından kendisine düzenli olarak forma şansı verildi. Başkent ekibinde ilk lig maçına 30 Mart 2002'de Gaziantepspor ile oynanan maçta çıkarken, ilk lig golünü 27 Eylül 2003 tarihinde İstanbulspor'a attı.

Haberin Devamı

Trabzonspor, golcü futbolcusu Fatih Tekke’nin takımdan ayrılması durumunda hücumda sıkıntı yaşamamak için 10 Haziran 2006'da Umut'la dört yıllık sözleşme imzaladı. Umut yeni takımında daha önce Hami Mandıralı'nın giydiği 10 numaralı formanın yeni sahibi oldu. İlk lig maçına 5 Ağustos 2006 tarihinde Kayserispor karşısında çıkarken, ilk golünü bir hafta sonraki 1-1 biten Manisaspor maçında attı. Daha sonra verdiği bir röportajında bu golünü Trabzonspor'a geldiğinden bu yana attığı en önemli gol olarak belirtti. Takımının UEFA Kupası 1. tur ilk maçında oyuna sonradan girerek son anlarda attığı golle bordo-mavili ekibin turu geçme ümitlerini artırdı. Bordo-mavili takımdaki ilk dönemlerinde fazla forma şansı bulamayan Umut, daha sonra kadroya girmeyi başardı ve ligin ilk yarısında takımı adına 5 gol kaydetti. Gösterdiği performansla sezon sonunda kariyerinde ilk kez millî takıma çağrıldı. Trabzonspor'daki ilk sezonunda 2203 dakika oynayıp, 31 maçta 15 gole imza attı.

2007-08 sezonunda Ersen Martin ve Gökdeniz Karadeniz gibi önemli futbolcuların takımdan ayrılmasıyla takımının gol yükünü tek başına çekmesine karşın ligde 14 gol attı. Aynı sezon 15. haftada Gaziantepspor ile oynanan maçın 17. saniyesinde fileleri havalandırarak, o sezonun en erken golünü atan futbolcusu ünvanını aldı. Yine bu golle Turkcell Süper Lig tarihinde en erken golü atan üçüncü futbolcu olarak lig tarihine geçti. Ligin ikinci yarısındaki ilk maçta Sivasspor'la resmi kayıtlara göre -25 derecede oynanan maçta kulaklarını kaybetme tehlikesi yaşadı. Daha sonra yapılan açıklamalarda futbolcunun kulaklarında, buz ısırması vakasının yaşandığı belirtildi.Umut, sezon sonunda 2740 dakika ile takımının en fazla oynayanı ve 14 golle en golcü futbolcusu olurken, takımının skor yükünü tek başına sırtladığı için Bordomavi.net adlı taraftar sitesi tarafından Cemil Usta Özel Ödülüne layık görüldü.

2007-08 sezonunda takımının hücüm hattını tek başına sırtlayan Umut Bulut, ertesi sezon daha önce Petrolofisi SK'da beraber oynadığı Gökhan Ünal'ın transfer edilmesiyle biraz olsun rahatladı. Sezona kötü bir başlangıç yapıp, ilk dört haftada gol atma başarısı gösteremedi. Yeni sezondaki ilk golünü ligin beşinci haftasındaki Antalyaspor ile oynanılan ve 3-2 kazanılan müsabakada attı. 6 Şubat 2009'da eski takımı Ankaragücü ile oynanan maçın 90. dakikasında attığı kafa golüyle takımının şampiyonluk yarışını devam ettirmesini sağladı. Özellikle kaçırdığı gol pozisyonları nedeniyle sıkça eleştirilse de sezon sonunda bir önceki sezon olduğu gibi yine 33 maçta 14 gole imza attı.