Yaz Olimpiyatları Vakalar artıyor sıcaklık yükseliyor

Vakalar artıyor sıcaklık yükseliyor

23.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Japonya’da çarşamba günü 1979 olan günlük vaka sayısı dün itibariyle 2044’e yükseldi ve son 6 aylık dönemin en yüksek rakamına ulaşıldı.

Vakalar artıyor sıcaklık yükseliyor

2044’e yükseldi

Haberin Devamı

Tüm gözler Tokyo 2020 Olimpiyatları’nın açılışına çevrilirken, Japonya’da vaka konusunda yeni rekorlar yaşanmaya başladı. En yüksek sayıya dün ulaşıldı. Çarşamba günü 1979 olan günlük vaka sayısı dün itibariyle 2044’e yükseldi ve son 6 aylık dönemin en yüksek rakamına ulaşıldı. Oyunların iptal edilmesi için son hafta kadar baskı sürerken, olimpiyatların bu ortamda yapılıyor olması eleştirilere yol açmıştı.

Meteorolojiden uyarı

Tokyo’da sporcuları korona kadar hava koşulları da zorlayacak. Olimpiyat köyünün de içerisinde yer aldığı birçok alanda yeni vakalar görünürken, sıcaklıkların da artmakta olduğu ortaya çıktı. Japon meteoroloji dairesi, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların tavan yapacağı uyarısında bulundu. Yoğun nem oranıyla birlikte bunaltıcı olması beklenen havanın 35 derecelere varan en yüksek sıcaklıklarda olacağına işaret edildi.

Haberin Devamı

İlk kez seyircisiz

Tokyo 2020, oyunlar tarihinde ilk kez seyircisiz gerçekleştirilecek. Kovid-19 nedeniyle IOC, oyunlara yurt dışı seyirci kabul edilmemesi yönünde karar almıştı. Organizasyon Komitesi, Tokyo Valiliği, Japonya hükümeti ile IOC üyeleri arasında yapılan toplantının ardından Japonya içinde de seyircinin alınmamasına karar verildi. Müsabakalar sırasında geçmiş olimpiyat oyunlarına ait ses efektleri kullanılacak.