Beşiktaş Valentin Rosier'den skandal hareket! Mete Kalkavan kırmızı kart gösterdi, Sadık Çiftpınar'ı hatırlattı

Valentin Rosier'den skandal hareket! Mete Kalkavan kırmızı kart gösterdi, Sadık Çiftpınar'ı hatırlattı

22.01.2023 - 19:20 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Kayserispor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği maçın uzatma dakikalarında Valentin Rosier kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Fransız futbolcunun yaptığı skandal hareket yayıncı kuruluş kameralarına yansıdı. Mete Kalkavan, Valentin Rosier'e doğrudan kırmızı kartını gösterdi.

Valentin Rosierden skandal hareket Mete Kalkavan kırmızı kart gösterdi, Sadık Çiftpınarı hatırlattı

Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Beşiktaş, Kayserispor'a konuk oldu. Zorlu karşılaşma siyah-beyazlıların 2-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Beşiktaş'ta Valentin Rosier maçın son dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı futbolcular ve teknik heyet, Valentin Rosier'in neden kırmızı kart gördüğünü ilk başta anlayamadı. Mete Kalkavan'ın işaretinin ardından Valentin Rosier'in skandal bir harekete imza attığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

SAISS VE REDMOND'DAN KÖTÜ HABER

Beşiktaş'ta sarı kart sınırında bulunan Romain Saiss ile Nathan Redmond, Alanyaspor müsabakasında cezalı duruma düştü. Henüz 4'üncü dakikada Bernard Mensah'ı formasından çeken Romain Saiss sarı kart gördü. Karşılaşmanın 33'üncü dakikasında ise Nathan Redmond hakemin düdüğüne tepki göstermesi nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı. Beşiktaş'ta sarı kart gören Nathan Redmond ile Romain Saiss, 21'inci haftadaki Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

GÖKHAN VE ROSIER TARTIŞTI

Karşılaşmanın 90+4'üncü dakikasında saha alanı karıştı. Beşiktaş ceza sahasının yakınında Gökhan Sazdağı ile ikili mücadeleye giren Valentin Rosier kendisini yere bıraktı. Fransız futbolcu rakibinin kendisine dirsek attığını işaret etti. Bu sırada Gökhan Sazdağı ile Valentin Rosier arasında bir tartışma başladı. Müsabakanın hakemi Mete Kalkavan iki futbolcuyu sakinleştirdi.

EMRAH BAŞSAN'A SKANDAL HAREKET

Bu tartışmadan saniyeler sonra Emrah Başsan ile Valentin Rosier arasında sözlü bir tartışma yaşandı. Bu sırada Valentin Rosier, Mete Kalkavan da yanındayken rakibine cinsel organının bulunduğu bölgeyi işaret etti. Rosier daha sonra dirseğini geriye savunarak kendisine faul yapıldığı tepkisini sürdürdü.

KALKAVAN'DAN KIRMIZI, TAYYİP TALHA ANLAMADI

Mete Kalkavan yaşananları izlemesinin ardından Valentin Rosier'e doğrudan kırmızı kart gösterdi. Mete Kalkavan'ın kırmızı kartı sonrasında Valentin Rosier bir süre şaşkınlık yaşadı. Bu sırada Tayyip Talha Sanuç kırmızı kartın neden çıktığına anlam veremedi.

Mete Kalkavan yanına gelen Tayyip Talha Sanuç'la konuştuktan sonra Valentin Rosier'in rakibine doğru cinsel organını işaret ettiğini gösterdi. Fransız futbolcu gördüğü kırmızı kart sonrası doğrudan soyunma odasına gitti.

SADIK ÇİFTPINAR AKILLARA GELDİ

Valentin Rosier'in bu hareket sonrası kırmızı kart görmesi akıllara Sadık Çiftpınar'ı getirdi. Sadık Çiftpınar geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor'un Kasımpaşa ile oynadığı maçın son anlarında, ev sahibi takım taraftarlarına karşı cinsel organını işaret etmişti. Sadık Çiftpınar'a 4 maçtan men ve 26 bin TL para cezası verilmişti.

Haberin Devamı

PFDK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR Kulübü sporcusu SADIK ÇİFTPINAR'ın, taraftarlara yönelik hakareti nedeniyle 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 26.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir."

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'nın 41'inci maddesine şu şekilde:

Valentin Rosierden skandal hareket Mete Kalkavan kırmızı kart gösterdi, Sadık Çiftpınarı hatırlattı

(1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.

Haberin Devamı

(4) Bu maddede yer alan müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve hak mahrumiyeti cezaları para cezasına çevrilemez.

EMRE KOCADAĞ: DİRSEĞİ GÖRMEDİ

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Mete Kalkavan'ın kararlarına tepki gösterdi. Emre Koacadağ açıklamasında, "Mete Kalkavan’a değinmem lazım. Kalkavan takdir haklarını rakipten yana kullandı. Hakem Mensah’ın ikinci sarısını vermedi. Rosier’in kartından önce dirseği görmedi. Mete Kalkavan bizim oyuncularımıza kolaylıkla kart gösteriyor. Kalkavan nedense bizim maçlara negatif konsantre oluyor, bunu hissediyor ve kendisine sitemlerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ: ÇOK GÖRDÜK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de kırmızı kart pozisyonuna dair konuştu. Şenol Güneş açıklamasında, "2-0 kazandık ama 3 oyuncu kaybederek 3-2 mağlup olduk gibi geliyor bana. Oyuncunun yanlış bir hareketi varsa ona katılırım ama oyuncuyu o duruma düşüren pozisyonda başkasına gösterilmediği zamanları çok gördük. Bir yanlışlık var bir yerde" diye konuştu.

Haberin Devamı