Galatasaray Vazgeçilmez Aslan Burak Yılmaz

Vazgeçilmez Aslan Burak Yılmaz

19.08.2015 - 14:16 | Son Güncellenme:

Teknik direktör Hamzaoğlu'yla anlaşmazlık yaşadığı ileri sürülen ve ligde son oynanan Medicana Sivasspor maçına yedek başlatılıp, Real Madrid'le oynanan özel maçın kadrosuna alınmayan Burak, geride kalan 3 sezona damgasını vurdu.

Vazgeçilmez Aslan Burak Yılmaz

Galatasaray Futbol Takımı'nda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile sorun yaşadığı ileri sürülen ve İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United'ın transfer teklifinde bulunduğu iddia edilen Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı ekipte sergilediği performansla adeta parmak ısırttı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekibe 2012-2013 sezonu başında Trabzonspor'dan yoğun uğraşlar sonucu transfer edilen ve sözleşme fesih bedeli olarak bordo-mavili ekibe 5 milyon avro ödenen Burak, gol kralı olarak geldiği Galatasaray'da beklentileri karşılamayı başardı.

Sezon öncesi transfer döneminin sonlanmasına kısa bir süre kala forvet arayışlarını yoğunlaştıran Galatasaray'da, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile Burak Yılmaz arasında sorun yaşandığı haberleri gündeme gelirken, oyuncunun ligdeki Medicana Sivasspor maçına yedekler arasında başlatılması ve Real Madrid'le oynanan Santiago Bernabeu Kupası müsabakasının kadrosuna alınmaması, bu iddiaları güçlendirdi.

Hamzaoğlu, Burak'ın Medicana Sivasspor karşılaşmasına yedek başlamasını "taktiksel tercihe" bağlarken, oyuncunun Real Madrid maçı kadrosunda bulunmamasının nedeni olarak ise sakatlık gösterildi.

Haberin Devamı

Hırvat teknik adam Slaven Bilic'in yeni takımı West Ham United'ın Burak Yılmaz için teklifte bulunduğu ileri sürülürken, sarı-kırmızılı kulüp bu iddiaları yalanladı.

Galatasaray kariyeri başarılarla dolu

Galatasaray'da 4. sezonuna başlayan Burak Yılmaz, geride kalan 3 sezonunda birçok önemli başarının parçası oldu. Trabzonspor'da 2011-2012 sezonunu 33 golle gol kralı olarak tamamlayan Burak, Galatasaray formasıyla 2012-2013 sezonunu rakip fileleri 24 kez havalandırarak tamamladı ve unvanını korudu.

Burak, sarı-kırmızılı ekipte bugüne kadar 2 lig (2012-2013, 2014-2015), 2 Türkiye Kupası (2013-2014, 2014-2015) ve 3 TFF Süper Kupa (2012, 2013, 2015) şampiyonluğu yaşarken, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynanmasına önemli katkı sağladı.

Galatasaray formasıyla 2012-2013 sezonunda toplam 9 "Devler Ligi" maçına çıkan yıldız oyuncu, attığı 8 golle takımının başarısında büyük pay sahibi oldu. Sarı-kırmızılı ekip, o sezon Şampiyonlar Ligi'ne Real Madrid karşısında çeyrek finalde veda ederken, UEFA tarafından sezonun en dikkat çeken takımı olarak gösterilmişti.

123 resmi maçta 73 gol

Burak Yılmaz, dördüncü sezonuna başladığı sarı-kırmızılı ekipte 123 resmi müsabakada görev alırken, rakip filelere 73 gol göndermeyi başardı.

Yazarlar