İspanya La Liga Vedat Muriqi'den flaş itiraflar: Taraftar benden hoşlanmıyordu

Vedat Muriqi'den flaş itiraflar: Taraftar benden hoşlanmıyordu

12.11.2022 - 17:45 | Son Güncellenme:

Real Mallorca formasıyla La Liga'yı sallayan Vedat Muriqi, 'Hoca ve taraftar benden hoşlanmıyordu' diye tarif ettiği Lazio'daki mevcudiyetini Fenerbahçe dönemiyle karşılaştırdı.

Vedat Muriqiden flaş itiraflar: Taraftar benden hoşlanmıyordu

Lazio'dan gittiği Mallorca'da harikalar yaratan eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi, açıklamalarda bulundu. İspanyol Relevo'ya bir röportaj veren Kosovalı forvet sarı-lacivertlilerdeki döneminin yanı sıra, Lazio döneminden de bahsetti.

Haberin Devamı

9 GOLE DİREKT KATKI

Tecrübeli futbolcu, La Liga'da Mallorca formasıyla attığı gollerle kulüp tarihine geçerken, son olarak Atletico Madrid karşısında da takımını galibiyete taşıyan isim olarak dikkat çekmişti. İspanya'nın en üst liginde gol sayısını 12 maçta sekiz yapan oyuncunun bu sezon şu ana kadar bir de gol pası bulunuyor.

'TÜRKİYE'DE SEVİLDİM'

Fenerbahçe dönemiyle İtalya'yı kıyaslayan Muriqi "Türkiye'de işler iyi gidiyordu ancak İtalya'dayken zor zamanlar geçirdim. Türkiye'de insanlar beni seviyordu ve çok gol kaydettim. Lazio, İtalya'nın en iyi kulüplerinden biriydi ve Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorlardı. Sakatlığım nedeniyle işler iyi başlamadı. Sahalara döndüm, iki gol attım. Ne var ki forma şansı vermediler. İki çok zor yıl oldu" dedi.

Haberin Devamı

'SİNİRLİ VE ÜZGÜNDÜM'

Vedat Muriqi şöyle devam etti: "Takım arkadaşlarımla aram iyiydi, bana son derece yardımcı da oldular. Milinkovic, Marusic ve Pepe Reina ile sık diyalog halindeydim. Hoca ve taraftar benden hoşlanmıyordu. Eve döndüğümde mutlu olmuyordum. Sinirli ve üzgün oluyordum. Kendimi b.k gibi hissettim. Futbolun benim için bittiğini bile düşündüm. O iki yıl arkadaşlarımla ve özellikle çok sık eşimle diyalog halinde oldum. Kendisi mental açıdan benden daha güçlü birisi. Güçlü ve hazır olmam gerektiğini, doğru zamanın gelmesini beklemem gerektiğini anlattı bana."

Vedat Muriqiden flaş itiraflar: Taraftar benden hoşlanmıyordu

'İDOL HALİNE GELMEYİ BEKLEMİYORDUM'

Real Mallorca'da bir idol haline geldiği kendisine aktarılan Vedat Muriqi bununla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu beklediğim bir şey değildi. Başından beri insanlar bana büyük ilgi gösterdi. Zor zamanlar geçirmiş birisi olarak buraya gelmiştim. Mallorca'nın gol atacak bir isme ihtiyacı vardı. Tabii o zaman insanlar, formaya hasret kalmış bir ismin transfer edilmesine anlam veremiyorlardı ve ben de bu durumun farkındaydım. Neyse ki işler iyi gitti ve iş kalıcı bir sözleşme imzalamaya gelince taraftarın büyük desteğini gördüm ve bu da beni şaşırttı."

KARŞILAŞTIRMA YAPTIM

Yeni adresinde daha çok kafa golü attığına dikkat çeken Vedat Muriqi bu durumun takımın oyun yapısından kaynaklandığını aktardı ve sarı-lacivertlilerdeki dönemiyle bir karşılaştırma yaptı. La Liga'da en fazla kafa şutu atan oyuncu olarak dikkat çeken 28 yaşındaki santrfor "Fenerbahçe'de 20 gol attıysam bunun sadece 2'si ya da 3'ü kafa golü oluyordu. Fenerbahçe uzun toplarla oynamıyordu. Mallorca'da takımın bana hava toplarında da ihtiyacı oluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar