Hatayspor Volkan Demirel fırtınası! Verdiği taktik gündem oldu

Volkan Demirel fırtınası! Verdiği taktik gündem oldu

02.10.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de sadece 6 haftada sadece 2 gol bulabilen Hatayspor Volkan Demirel yönetiminde müthiş bir maç çıkardı. 10 kişi kalan Akdeniz ekibinde Demirel'in futbolcularına verdiği taktik gündem oldu.

Volkan Demirel fırtınası Verdiği taktik gündem oldu

Spor Toto Süper Lig’in 8. hafta maçında DG Sivasspor ile Hatayspor, Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumunda karşı karşıya geldi. Hatayspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

İLK TEKNİK DİREKTÖRLÜK DENEYİMİ KARAGÜMRÜK'TE

Fenerbahçe'de Ersun Yanal, Erol Bulut, Tahir Karapınar ve Emre Belözoğlu'nun yardımcılığını yapan Volkan Demirel, ilk teknik direktörlük deneyimini ise Fatih Karagümrük'te yaşadı. Karagümrük'te Farioli'nin görevden alınmasının ardından 17 Aralık 2021'de Kırmızı-Siyahlıların başına geçen Volkan Demirel, 24 karşılaşmada 1.71'lik puan ortalaması tutturarak başarılı bir performans sergiledi.

Fatih Karagümrük'ün başında Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 25 maça çıkan Volkan Demirel bu süreçte 12 galibiyet 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti.

Volkan Demirel, Karagümrük'te özellikle Emre Mor'un performansını yukarı çekti ve genç oyuncu bu sezonun başında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Haberin Devamı

1+1 YILLIK İMZA
Son olarak Fatih Karagümrük'ü çalıştıran Demirel ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Hatayspor Teknik Direktörü daha önce yaptığı açıklamada; ”Her maçı kazanma sözü veremem ama her maç en üst seviyede mücadele etme sözünü verebilirim. Bundan sonra yeni bir sayfayla beraber Hatayspor’umuzu iyi oynatarak sonuç almaya odaklı bir takım oluşturacağız. Omuz omuza mücadele eden, sahada hırslı ve istekli bir şekilde mücadele edeceğiz. Takım çok mutlu, herkes çok iyi çalışıyor. Buradaki kadro yapısı bazıları için zayıf gelebilir ama ben olaya öyle bakmıyorum.” diye konuşmuştu.

Volkan Demirel fırtınası Verdiği taktik gündem oldu

DEMİREL İLK MAÇINA ÇIKTI
Hatay ekibi, yeni teknik direktörü Volkan Demirel yönetimindeki ilk maçına çıktı. Teknik direktör Serkan Özbalta’nın görevinden ayrılmasının ardından bordo-beyazlı takımın başına geçen Demirel, ilk sınavını Sivasspor deplasmanında verdi.

1 DAKİKA ARAYLA 2 SARI GÖRDÜ
Karşılaşmasının 41. dakikasında Hatay ekibinin tecrübeli futbolcusu Ruben Ribeiro, sarı kart gördü. Sarı kartın hemen ardından itiraz eden Ribeiro’ya hakem Erkan Özdamar 2. sarı karttan kırmızı kartını çıkardı ve Ribeiro oyun dışı kaldı.

Portekizli oyuncu, Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Alanyaspor maçında görev alamayacak.

Volkan Demirel fırtınası Verdiği taktik gündem oldu

VOLKAN: 4-4-1
Sivasspor karşısında 10 kişi oynayan Hatayspor'da teknik direktör Volkan Demirel'in futbolcularına verdiği taktik canlı yayına yansıdı. Demirel oyuncularına bir kaç kez "Hey, 4-4-1" diye seslenirken eliyle de gösterdi.

Haberin Devamı

"HİÇ KONUŞMAK İSTEMİYORUM"
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Volkan Demirel, "Kazanmamız gereken bir maçtı, 10 kişi kalmamıza rağmen kazanmasını bildik." dedi.

Demirel, maçı üç aşamada değerlendirmeleri gerektiğini aktararak, "İlk 20 dakika, kırmızı karttan sonrası ve 10 kişilik oyun ama bunları hiç konuşmak istemiyorum. Tek amacımız kazanmaktı, kazandığımız için mutluyuz." diye konuştu.

DEMİREL FARKINI HİSSETTİRDİ
Ligin ilk 6 haftasında toplam 2 gol atabilen Hatayspor, Volkan Demirel yönetimindeki ilk 20 dakikada 2 gol attı.

İlk galibiyetini alan Hatayspor 4 puanla 18. sırada yer aldı. Sivasspor ise 4 puanla 17. sırada kaldı. Sivasspor 8 haftada galibiyet alamadı.