Dünya Kupası Weghorst-Messi gerilimi sonrası olay sözler: Vay terbiyesiz! Acı biberi hak etmiş

Weghorst-Messi gerilimi sonrası olay sözler: Vay terbiyesiz! Acı biberi hak etmiş

13.12.2022 - 09:54 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hollanda ile Arjantin karşılaşmış, Güney Amerika temsilcisi penaltılarla son 4'e kalan takım olmuştu. Lionel Messi'nin maçtan sonra Beşiktaş'ta forma giyen ve duble yaparak yıldızlaşan Weghorst'a "Ne bakıyorsun aptal" demesi, futbol gündeminin ilk sırasına oturmuştu. Milliyet Gazetesi yazarı Ercan Güven bu haftaki köşesinde Katar'da yaşanan bu olaya değinirken, Ronaldo ve Messi ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Weghorst-Messi gerilimi sonrası olay sözler: Vay terbiyesiz Acı biberi hak etmiş

2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Arjantin, Hollanda'yı normal süresi ve uzatma bölümleri 2-2 sona eren maçta penaltılarla elemiş, adını yarı finale yazdırmıştı. Karşılaşmada yaşanan gerilim, 90 dakika sonrası koridorlara da yansımıştı.

Haberin Devamı

Maçın hakemi Mateu Lahoz'u eleştiren Lionel Messi, "Maç 2-2'ye geldiğinde sinirlendim. Hakem hakkında konuşmak istemiyorum çünkü dürüst olursanız gerçeği söylerseniz cezalandırılacağınızı bilirsiniz. Hakem doğru bir seviyede yönetim göstermedi. FIFA'nın da böyle hazır olmayan bir hakem konusunda dikkatli olmalıydı" demişti. Arjantinli yıldız, röportaj verdiği sırada arka tarafta kedisine bakan Wout Weghorst'a, "Neye bakıyorsun aptal! Devam et" sözlerini sarf etmişti. 

WEGHORST: BANA SAYGISIZ SÖZLER SÖYLEDİ

Marca'da yer alan habere göre Weghorst, Messi ile yaşadığı olayı şöyle anlatmıştı: "Maçtan sonra elini sıkmak istedim, bir futbolcu olarak ona çok saygım var ama benimle konuşmak istemedi, İspanyolcam pek iyi değil ama bana saygısız sözler söyledi ve bu beni hayal kırıklığına uğrattı."

Haberin Devamı

Weghorst-Messi gerilimi sonrası olay sözler: Vay terbiyesiz Acı biberi hak etmiş

Milliyet Gazetesi yazarı Ercan Güven, iki oyuncu arasında yaşanan gerilimi değerlendirirken, son 15 yılda futbolun zirvesinde yer alan Ronaldo ve Messi ile ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte Güven'in 'Ronaldo'ya acıyın, Messi'ye kızın!' başlıklı yazısı...

"Yaşadığımız gezegenin yeşil sahalarından henüz ayağını kesmemiş ve futbol piramitinin en tepesinde iki adam varsa, biri Ronaldo diğeri Messi.
Bizden Ronaldo’ya “acımamız”, Messi’ye “kızmamız” isteniyor şimdi.
Doğaldır… Futbol epey zamandır popüler kültüre zimmetli bir “maldır”! Sansasyon beklentilerini karşılamak için tekrar tekrar yazılan, eğilip bükülen kurallar, Dünya Kupası gibi trilyonluk bir sosyal olayda duyguları köpürtecek kıvama getirilmeli elbet. Artık her şeyi ezberlenmiş, başarıları kanıksanmış yıldızlara yeni hikayeler gerek.
Neymiş?..
Biri muhteşem kariyerini gözyaşlarıyla tamamlamış Katar’da… Diğeri rakip takımdaki yıldız futbolcuya “aptal” demiş.
Yahu, Allah her futbolcuya Ronaldo’nunki gibi “feci” bir kariyer sonu nasip etsin!..
Böyle bir felaketle karşılaşabilmek için, önce o muhteşem kariyeri edineceksin. Ölümsüzler arasına gireceksin.

Weghorst-Messi gerilimi sonrası olay sözler: Vay terbiyesiz Acı biberi hak etmiş

'PELE VE MARADONA'YA YANARIM' 

Ben Pele’ye, Maradona’ya yanarım… Onların devrinde teknoloji böylesi gelişmemişti; Pele’den geriye soluk siyah beyaz görüntüler, Maradona’dan flu uzak çekimler kaldı. Ronaldo’nun gollerini cam gibi izleyecek gelecek nesiller.
Bitmiş Ronaldo!..
Yok canım.
Futbol bireysel bir oyun değil ki, Portekiz’in elenişi “yedek kulübesindeki” Ronaldo’ya yazılsın. Portekiz pasaportu taşıyıp da Katar’a vedaya üzülmeyen var mıdır? Portekizli olmayanlar arasında bile göz yaşları dökenler çoktur. Ronaldo üzülmesin de kim üzülsün?
Ayrıca… Ortada hüzün var ama Ronaldo’nun saltanatı dört dörtlük devam ediyor. Serveti orta çaplı bir petrol prensi kadar. Katar’dan sonra yarım milyar euro daha artar. Üzmeyin lütfen bizi böylesi kariyer ve servet sahibi biri için.

Haberin Devamı

Weghorst-Messi gerilimi sonrası olay sözler: Vay terbiyesiz Acı biberi hak etmiş

'VAY TERBİYESİZ VAY!'

Messi’ye gelince… Sinir harbi şeklinde biten Hollanda maçından sonra Weghorst’a “ne bakıyorsun aptal” demiş.
Vay terbiyesiz vay! Acı biberi hak etmiş. En çok da biz irkildik Messi’nin bu davranışından… Sahadaki futbolcuları rakibe saydıran, tribünü küfrü aşıp küçük çaplı füzeler fırlatmaya evrilmiş, yöneticisi hakem ile hırsız kelimelerini yan yana kullanmaktan çekinmeyen, en ünlü futbolcuları gazetecileri “evden aldırmaya” veya “boğmaya” kalkan biz!
Avrupa’da görmedik mi rakibe kafa atan yıldızlar falan… Messi elbette rakip futbolcuya daha terbiyeli yaklaşsaydı iyi idi… Ama “aptal” lafı falan akide şekeri yüksek adrenaline bulanmış futbolda. Geçiniz… Bunlar epey zamandır popüler kültüre zimmetli futbolun duygu köpürtme çabaları. Elbette işe yarar. Milyonlarca insanın ilgisini sıcak tutmak milyarlar değerinde ama içinde hiçbir etkin madde olmayan plazebo ilaç gibidir. Ne üzülün ne kızın… Ronaldo ve Messi gezegenimizdeki en iyi faal futbolculardır ve bıraktıklarında futbol tarihindeki ayrıcalıklı yerlerini alacaklar, gelecek nesillere referans olacaklardır. Dünyada hangi oyun geçerli olacak Katar’dan sonra; ona bakın siz."

Haberin Devamı

 

Yazarlar