Tenis Wimbledon'da 4 kişilik gösteri! Gelenek bozulmadı

Wimbledon'da 4 kişilik gösteri! Gelenek bozulmadı

12.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tenis dünyasının en önemli turnuvalarından biri olan Wimbledon’da son 19 yılda sadece 4 isim kupayı kazandı, büyük ambargo koydu. Efsane Roger Federer söz konusu dönemde 8 kez mutlu sona ulaşırken, Novak Djokovic’in 7 şampiyonluğu bulunuyor.

Wimbledonda 4 kişilik gösteri Gelenek bozulmadı

Wimbledon Tenis Turnuvası önceki gün tek erkekler finali ile sona ererken Novak Djokovic’in mutlu sona ulaşmasıyla ilginç rakamlar ortaya çıktı. Tenis dünyasının en önemli turnuvaları arasında yer alan organizasyonda son 19 finalde sadece dört isim arasında kupalar paylaşıldı.

Üç efsane Roger Federer, Rafael Nadal ve Novak Djokovic’in arasına sadece 2013 ve 2016 yılında Andy Murray girdi. Söz konusu dönemde Federer 8 kupayla zirvede bulunurken, ardından son dört turnuvada rakiplerine geçir vermeyen Djokovic ise 7 kez mutlu sona ulaştı. Öte yandan Nadal’ın da 2 kupası bulunuyor.

Ayrıca Novak Djokovic, 21. grand slam şampiyonluğuna ulaşarak İsviçreli Roger Federer’i geride bırakırken, zirvenin sahibi İspanyol Rafael Nadal’ın rekoruna (22) yaklaştı. Grand slam turnuvalarında 32. finaline çıkan Sırp raket, bu alanda ise Federer ve Nadal’ı geçti.

Öte yandan Djokovic turnuvayı kazandı ancak sıralamada kaybetti. Geçen sene elde edilen Wimbledon puanlarının düşmesi ve bu sene de organizasyondan puan kazanılmamasıyla yeni sıralamada oluştu. Şampiyon Djokovic 4 sıra düşerek 7 numaraya, kadınlardaki finalist Ons Jabeur ise 3 sıra düşerek 5 numaraya geriledi.

Haberin Devamı

Yazarlar