İspanya La Liga Xavi Hernandez'den itiraf! 'Ben de şaşırdım'

Xavi Hernandez'den itiraf! 'Ben de şaşırdım'

27.10.2023 - 18:26 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga'nın 11'inci haftasında Real Madrid'i konuk edecek Barcelona'da teknik direktör Xavi Hernandez açıklamalarda bulundu.

Xavi Hernandezden itiraf Ben de şaşırdım

Real Madrid ile El Clasico'da karşı karşıya gelecek Barcelona'da Xavi Hernandez, maçtan önce düzenlenen basın toplantısında konuştu. Sakat futbolcuların da derbide forma giymek istediğini belirten Xavi Hernandez, "Sakatlığı bulunan oyuncular bile Real Madrid maçını kaçırmamak için kendilerini zorluyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Sakat futbolcuların iyileşmesine şaşırdığını vurgulayan Xavi Hernandez, "Oyun ve heyecan açısından iyi bir noktaya geldik. İki galibiyetten sonra geldik. Moral ve güven açısından büyük bir destek oldu. Alacağımız galibiyetle beraber ligde kendimizi öne geçirebiliriz. Herkes oynamak istiyor. Herkesin kararlılığından çok memnunum. Sakatların iyileşmesine ben de şaşırdım, herkes oynamak istiyor" açıklamasını yaptı.

Xavi Hernandezden itiraf Ben de şaşırdım

Xavi Hernandez, sakat futbolcuların iyileşmesinin ardından ilk 11 kurmakta zorlandığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Herkes kendini oynamaya zorlamak istiyor. Ancak teknik kadro kimseyi zorlamak istemiyor. Takıma bağlılar. Daha iyi olanlar oynayacak, yüzde yüz iyi olanlar oynayacak. Yüzde yüz olmayanları oyuna alma hatasını yapamayız. Karşılaşmanın hakeminide bilgisayar belirledi bu maçta ne kadar az hakem hakkında konuşursak o kadar iyi olacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

El Clasico'nun favorisiyle ilgili gelen soruya Xavi Hernandez, "50-50, neredeyse hiçbir favori yok. Hiçbir şeyi tahmin edemezsiniz. Bir Clásico tahmin edilemez." ifadelerini kullandı. Kendisinin ilk El-Classico maçını da anlatan Xavi, "Sinirlerin ve duyguların daha fazla olduğunu hatırlıyorum. Kalbim küt küt atıyordu ancak zihnim çok dingindi bu sayede kendimi sakinleştirebildim" cevabını verdi.

Maça çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Xavi Hernandez, "Çok iyi geldiğimizi düşünüyorum. Son iki maçta çok iyi oynadık. Duygularımızı kontrol edebilirsek karşılaşmayı kazanabiliriz" diye konuştu.

Yazarlar