Galatasaray Yeni talimat kulüplerin gözünü korkuttu

Yeni talimat kulüplerin gözünü korkuttu

24.01.2014 - 17:35 | Son Güncellenme:

TFF'nin talimatıyla ikinci yarıda uygulanacak kötü ve çirkin tezahürata yönelik yapılan düzenleme bazı kulüpler tarafından ağır bulundu.

Yeni talimat kulüplerin gözünü korkuttu

Nevzat Dindar / Skorer Özel

Haberin Devamı

İkinci yarı öncesi gerçekleşen İl Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda TFF tarafından geçtiğimiz günlerde yeniden düzenlenen ve ligin ikinci yarısında uygulanacağı açıklanan Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi ele alındı. Skorer'in edindiği bilgiye göre, kötü ve çirkin tezahüratın süresine bakılmaksızın cezalandırılması için yapılan düzenleme bazı kulüpler tarafından ağır bulundu. Çünkü daha önce kötü tezahüratın aralıksız 120 saniye devam etmesi durumunda kulüpler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk ediliyordu. Bundan dolayı Fenerbahçe 4 sevk edilmiş ve sahası kapanmıştı. Galatasaray sadece 1 kez kötü ve çirkin tezahürat yüzünden sevk edilmesine karşın bu konuda diğer kulüplerle hareket etti.

Haberin Devamı

Bununla ilgili olarak kulüplerin sıkıntılarını Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya aktardıkları bildirildi. Ancak Vali Mutlu'nun adres olarak yine Futbol Federasyonu'nu işaret ettiği ve konunun TFF'nin alanına girdiğini aktardığı belirtildi.

Küfüre sıfır tolerans diyerek ilgili değişikliği yapan TFF'den geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, ilgili hükmün, "Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır" olarak değiştirildiği ifade edilmişti.