Galatasaray Yıldızlar parladı

Yıldızlar parladı

30.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Ryan Babel antrenman ve maç performansıyla Avusturya kampına damga vururken, Jimmy Durmaz ile Mariano da alkış topladı.

Yıldızlar parladı


Galatasaray’ın Hollandalı yeni yıldızı sadece kanatlarda değil, forvette de kalitesini gözler önüne serdi, Muslera ve Selçuk’un olmadığı kampta takımın gizli kaptanlığını üstlendi. Teklif gelmesi halinde satılacağı ileri sürülen Mariano, Teknik Direktör Fatih Terim’in yeniden gözüne girdi, Jimmy Durmaz da yetenekleriyle kendini gösterdi.

Haberin Devamı

Son şampiyon Galatasaray 12 günlük Avusturya kampını noktaladı. Sarı-kırmızılı takımın Avusturya’daki çalışmalarına damga vuran isim yeni transferlerden Ryan Babel oldu. Teknik Direktör Fatih Terim sadece kanatlarda değil, TFF Süper Kupa finali başta olmak üzere Babel’i forvet pozisyonunda oynatacağının sinyallerini verdi. Terim yalnızca skor üretme özelliği ile Babel’e ileri uçta görev vermekle kalmadı, takım içinde de liderlik görevini yükledi. Hollandalı yıldız, Muslera ve Selçuk’un olmadığı kampta Galatasaray’ın gizli kaptanlığını üstlendi.

Yıllardır Galatasaray’da oynuyor gibi antrenmanların ardından genç arkadaşlarına bilgilerini aktardı, uyarılarını yaptı, neşe kaynağı oldu. Hemen takıma adapte olan Babel, kampta takımın ağabeyi, yıldızı ve lider oyuncusuydu.  Avusturya kampında performansları ile kendi kaderlerini değiştiren isimler de vardı. Bu isimler Mariano ve Ömer Bayram’dı...
Mariano hem tecrübesi, hem neşesi hem de antrenman-maç performansları ile sağ bek alternatifleri arasında fark yarattı. Galatasaray’daki kontenjan sorunu nedeniyle teklif gelirse gider imajını da ortadan kaldırdı. Galatasaray’da önümüzdeki sezon da savunmanın sağ tarafı Mariano’dan sorulacak. Terim, Mariano’yu kesinlikle bırakmayacağını açık açık dile getirdi.
Kampın ilk haftasında sol bekteki 3 alternatif arasında en zayıf halka olarak öne çıkan Ömer Bayram ise son virajda temposunu ve performansını artırdı. Yolların ayrılması beklenen Ömer, Bordeaux maçındaki oyunu ile Ağustos ayında da Terim’in kendisine şans vermesini sağladı.

Jimmy mutluluğu
Kampın sürpriz ismi yeni transferlerden Jimmy Durmaz oldu. Ondan birçok kişinin beklentisi fazla değildi. Kulübede alternatif gözüyle bakılıyordu. Ancak Jimmy Durmaz kampta meydan okuyan bir performans sergiledi ve ilk 11’e girebileceğini gösterdi.
Saha içindeki mücadeleci yapısı, zekası ve oyun disipliniyle dikkat çeken Jimmy, Fatih Terim’in yüzünü güldürdü. Deneyimli kanat oyuncusunun, TFF Süper Kupa maçına ilk 11’de başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Atalay ve Ali öne çıktı
Genç ve altyapı oyuncuları arasında kampın en dikkat çeken isimleri Atalay Babacan ve Ali Yavuz Kol’du. İki oyuncu da sezon içinde Galatasaray’a katkı sağlayıp, sürpriz işlere imza atacaklarını net şekilde ortaya koydu. Genç oyuncular arasında fark yaratan ikili gelecek için herkese umut aşıladı.
Kamptaki antrenmanlar ve maçlarda gelişim gösteremeyen isim ise Yunus Akgün idi. Ocak ayında Anderlecht’e transferi direkten dönen genç oyuncu, bu kampta öne çıkamadı, fark yaratamadı.

Ondan beklentiler büyük olsa da, gelişim göstermeyi başaramadı.

Müthiş ikili!
Kampın en komik ve neşe kaynağı olan isimleri Mariano ve Nagatomo idi. İki oyuncunun saha içi ve dışında şakalaşmaları, diyalogları kampta hem Teknik Direktör Fatih Terim ve yardımcılarını hem de takımı neşelendirdi.

Haberin Devamı

Mitroglou ve İsmail kayıp!
Kostas Mitroglou ve İsmail Çipe, Avusturya kampının hayal kırıklığı yaratan isimleriydi. Mitroglou, Fatih Terim’in verdiği son şansı da kampta tüketti.
Terim sık sık antrenmanlarda Mitroglou’ndan hoşnutsuzluğunu gösterdi. Sadece Leipzig maçında 11’de yer verdi. Baktı olmuyor Terim de umudunu büyük ölçüde kesti. Bir yıl daha kiralık sözleşmesi bulunan Yunan forvet, Bordeaux maçında hiç süre alamadı. Yakın dönemde yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Muslera’nın yokluğunda oynayan İsmail Çipe görev aldığı iki maçta da kalesinde kötü bir performans sergiledi. Forma giyebileceği bir kulübe gitmezse, Eray İşcan gibi kariyeri hızla geriye gidebilir.

Haberin Devamı

Adem Büyük kafa karıştırdı
Kamptaki antrenman performanslarının yanı sıra Augsburg ve Leipzig maçındaki oyunu vasatı aşmadı. Hatta birçok kişi, “Evet tecrübeli ama Galatasaray seviyesinde değil” yorumunu yaptı. Bordeaux maçındaki şık golü ve oyunuyla ise bu düşüncelere “acaba olacak mı” umudunu ekledi. Ancak takımda şans bulmak için daha iyisini yapması gerekli.

Alkışlar Erencan’a
Avusturya kampı raporunda Erencan Yardımcı’ya da elbette ayrı bir parantez açmak gerekli. Genç oyuncular arasında kampın en sürpriz ismiydi. Kimse ondan bu performansı beklemiyordu. Fatih Terim’e, “Mitroglou mu, Erencan mı deseniz?” forvette tercih hakkını büyük olasılıkla üzerine çok ama çok düştüğü 17 yaşındaki golcüden yana kullanacaktır.

 

Yazarlar