Voleybol Yok artık Paola Egonu! Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

Yok artık Paola Egonu! Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

18.07.2022 - 10:18 | Son Güncellenme:

FIVB Milletler Ligi'nde final maçına beklendiği gibi İtalya adına Paola Egonu damga vurdu. Brezilya'yı 3-0 mağlup eden İtalya şampiyonluğa ulaşırken Egonu inanılması güç bir rekorun altına imza attı. Filenin Sultanları, VNL'de dördüncü olurken Guidetti mücadele sonrasında özür açıklaması yaptı.

Yok artık Paola Egonu Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

FIVB Milletler Ligi final maçında altın madalya için İtalya ve Brezilya karşı karşıya geldi. Final karşılaşmasında İtalya, rakibi Brezilya’yı 3-0 yenerek şampiyon oldu ve altın madalya kazandı. Egonu turnuvaya damga vururken inanılması güç bir rekorun altına imza attı. Öte yandan Türkiye üçüncülük maçında Sırbistan'a mağlup olarak turnuvayı dördüncü tamamladı.

Haberin Devamı

TÜKİYE MADALYAYI KAÇIRDI
Brezilya'ya kaybeden Sırbistan ile Ankara Spor Salonu'nda karşılaşan Türkiye 3-0 mağlup oldu ve turnuvayı dördüncü olarak tamamladı. Türkiye yarı finalde İtalya'ya 3-0 kaybetmişti. Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi’ndeki en skorer ismi 239 sayıyla Ebrar Karakurt oldu.

ÖZEL TİŞÖRTLER EGONU VE GABİ'DE
İlk kez geçen sene FIVB Voleybol Milletler Ligi Final etabında uygulanan Equal Jersey (Eşit Tişört), bu sene de finallerde kullandı. Voleybolda eşitliği kutlamanın önemini vurgulamak için giyilen formayı final maçında Türkiye'de Vakıfbank'ta forma giyen yıldızlar Gabi ve Egonu terletti.

Yok artık Paola Egonu Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

RÜYA TAKIM BELLİ OLDU
En iyi smaçörler İtalya'dan Caterina Bosetti ve Brezilya'dan Gabi Guimaraes oldu. En iyi orta oyuncular Sırbistan'dan Jovana Stevanovic ve Brezilya'dan Ana Carol oldu. En iyi pasör İtalya'dan Alesia Orro seçilirken En iyi libero Monica De Gennaro seçildi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA GABİ RÜZGARI
Final maçında Ankara taraftarının daha çok Brezilya'yı desteklediği görüldü. Özellikle Vakıfbank'ta forma giye Gabi için tribündeki taraftarlar özel pankartlar hazırladı. Gabi'nin en iyi smaçör ödülünü aldığı duyurulduğunda salonda büyük alkış koptu.

Yok artık Paola Egonu Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

EGONU'YA İKİ ÖDÜL BİRDEN
Beklendiği üzere Paola Egonu rüya takımda En İyi Pasör Çaprazı seçilirken aynı zamanda da MVP ödülünün sahibi oldu. Çin maçında 36 sayı kaydeden Egonu, Türkiye karşısında 26 sayı finalde ise 21 sayı atarak mücadelelerin en skorer ismi oldu. Finalde Brezilya adına Nascimento Kisy 14 sayı üretirken Gabi 11 sayı buldu.

EGONU'DAN TARİHİ HIZ REKORU
Paola Egonu, kadınlarda Sırbistanlı yıldız Tijana Boskovic'e ait olan 110.3 kmh'lik smaç hız rekorunu kırdı. Vakıfbank'ın yeni transferi İtalyan isim 112.7 kmh ile yeni rekorun sahibi oldu. Türkiye'de Eczacıbaşı'nda forma giyen Boskovic ile Egonu'nun mücadelesi merakla bekleniyor.

Öte yandan İtalyan yıldız maç içerisinde smaç yüksekliği olarak 3.17 metreyi buldu.

Yok artık Paola Egonu Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

EGONU'NUN 105 KİLOMETRELİK SMACI RAKİBİNİ YIKTI
Milletler Ligi'nde aldığı sayılarla dikkat çeken Egonu rakiplerini vurduğu smaçlarla adeta yıkıyor. Grup maçlarında Tayland ile karşılaşan İtalya setlerde 1-0 öndeyken Egonu çok sert bir smaca imza attı. Oldukça yükseğe zıplayan İtalyan yıldızın 105 kilometreyi buldu. Taylandlı libero Pairoj Supattra şut karşısında hazırlıksız yakalandı ve top başına isabet etti. Supattra darbe sonrası adeta yere yığıldı. Rakibini yanlışıkla 'Nakvat' eden Egonu büyük üzüntü yaşadı ve yanına giderek özür diledi. Başını tutan Taylandı yıldız kenara gelmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Yok artık Paola Egonu Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

EGONU: "GUIDETTI'YE HAYRANIM"
VakıfBank ile kariyerinde yeni bir sayfa açacak olan Egonu turnuva öncesinde yaptığı açıklamada kararının altında yatan neden olarak Guidetti'yi göstermişti; "Vakıfbank’tan teklif gelince reddetmedim. Belirleyici bir faktör Giovanni Guidetti'ydi. Ona çok hayranım ve onunla çalışmayı gerçekten istiyorum, büyümeye devam edeceğim doğru kişi" ifadelerini kullandı.

GUİDETTİ: GERÇEKTEN ÖZÜR DİLERİZ
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti kaybedilen üçüncülük maçı sonrası: “Teşekkürler Ankara. Sonsuz desteğiniz için çok teşekkür ederiz! Her zamanki gibi harikaydınız, biz değildik. Gerçekten özür dilerim.” ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Yok artık Paola Egonu Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

Zehra Güneş maç sonunda şu açıklamaları yaptı: "Duygusal bir konuşma yapmamak benim için çok zor. Bu turnuvayı madalya ile bitirmek biz yakışırdı ama olmadı. Yolumuz çok uzun, önümüzde bir Dünya Şampiyonası var."

ZEHRA GÜNEŞ: NEFES ALAMIYORUM
Sırbistan ile oynanan üçüncülük müsabakasında dikkat çeken bir an yaşandı. Zehra Güneş üçüncü setin sonunda aldığı üst üste sayılara rağmen kenara geldi. Değişiklik nedeni merak edilirken çok yorulan Zehra'nın görüntüsü canlı yayına geldi. Zehra'nın "Nefes alamıyorum" sözleri ekrana yansıdı.

Yok artık Paola Egonu Vurduğu smaç Milletler Ligi tarihine geçti

Yazarlar