Voleybol Zehra ve Rasic şampiyonluğu Skorer'e anlattı

Zehra ve Rasic şampiyonluğu Skorer'e anlattı

13.12.2018 - 09:37 | Son Güncellenme:

VakıfBank, FIBA Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Sarı-siyahlı takımın iki oyuncusu Zehra Güneş ve Milena Rasic, dev zaferin ardından yaşadıkları duyguları Skorer'e aktardı.

Zehra ve Rasic şampiyonluğu Skorere anlattı

Uğur Yapıcı / Skorer - FIBA Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşarak tarih yazan VakıfBank'ta genç oyuncu Zehra Güneş ve tecrübeli yıldız Milena Rasic, arkadaşımız Uğur Yapıcı'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Zehra Güneş'in sorularımıza verdiği yanıtlar:

- Gerçekten gurur duyulacak bir başarı hikayesi yazdınız. İlk duyguların nelerdir?

- Gerçekten anlatılmayacak kadar zor. Kelimelere dökmek zor. Başarı VakıfBank'ın alt yapısından beri bize aşılanan bir şey. Bu bayrağı teslim aldık. Bunu devam ettirebilmek büyük bir gurur. Muhteşem bir duygu.

- Şampiyonluk geldikten sonra o hissiyatı takım olarak nasıl yaşadınız?

- Geçen sezon 4 kupa kaldırdık. Eksik olan tek kupa Dünya Kupası'ydı. Bu sene de onu kaldırdık. Çin'de taraftarlarımızla o duyguyu orada teneffüs etmek çok değişik bir şey.

- Deyim yerindeyse muhteşem bir hocaya sahipsiniz. Giovanni ile çalışmak nasıl bir duygu? Size neleri aşılıyor?

- Giovanni ile çalışmak zaten en büyük hayallerimden bir tanesiydi. Alt yapıda da bizim antrenmanlarımıza geliyordu. Mükemmelliyetçi. Hiçbir zaman denememeyi kabul etmeyecek bir insan. Bazen antrenmanlarımız zor geçiyor. Bize son topa kadar mücadele etmeyi öğretiyor.

Haberin Devamı

- Her zaman başarıya aç mısınız? Doygunluk hissi geliyor mu?

- Her zaman başarıya açız. VakıfBank'ın sezon başında hedefler konuşulduğunda; her zaman hedefimiz 4 kupa olur. Bizim antrenman tişörtlerimizde kupa avcıları yazıyor.

- Takım olarak ve bireysel olarak en büyük hedefleriniz nelerdir?

- Bireysel olarak dünyanın en iyi orta oyuncularından biri olmak istiyorum. Zaten Giovanni ile çalıştıkça ve sen bunu öğrenmeye açıksan bu mümkün. Takım olarak daha alacağımız 2 kupa var. Hedefimiz bu.

Zehra ve Rasic şampiyonluğu Skorere anlattı

27 yaşındaki Sırp yıldız ise sorularımızı şöyle yanıtladı:

- Şampiyonluktan sonra ilk duygunuz ne oldu?

- İlk duygumun ne olduğunu tarif edemeyeceğim. Öncelikle inanamadık. Etrafta koşmaya başladım. Arkadaşlarım ve kulüp çalışanları ile sarıldık.

- Muhteşem bir takımsınız. Başınızda Giovanni gibi çok deneyimli bir hoca var. Onunla çalışmak nasıl bir duygu?

- Buradaki 5. sezonum. Giovanni ile 5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bence Giovanni dünyanın en iyi koçlarından biri. Ve onunla birlikte çalışma şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Kazanabileceğimiz bütün kupaları kazanmak istiyoruz. Çünkü bu dünyadaki en güzel duygu.

Haberin Devamı

- Türkiye'de Sırp sporcular ve antrenörler çok başarılı oluyor? Bunu neye bağlıyorsun? Kalinic ve Obradovic'le dışarıda görüşüyorlar mı?

- Söylediğiniz Fenerbahçeli sporcularla görüşüyorum. Basketbol maçlarına gidiyorum. Aynı zamanda arkadaşlarım.

Yazarlar