Dünya Kupası Zico'dan Messi'ye olay eleştiri: Lider vasfı yok

Zico'dan Messi'ye olay eleştiri: Lider vasfı yok

25.11.2022 - 17:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nda mücadeleler tüm heyecanıyla devam ederken geçtiğimiz günlerde Arjantin, Suudi Arabistan'a beklenmedik bir yenilgi aldı. Fenerbahçe'nin efsane Teknik Direktörü Zico ise Lionel Messi'ye çarpıcı eleştirilerde bulundu.

Zicodan Messiye olay eleştiri: Lider vasfı yok

Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan'a 2-1 mağlup Arjantin'de eleştiri okları Lionel Messi'ye dönmüş durumda. Futbol dünyasından birçok eleştiri alan yıldız futbolcu için Fenerbahçe'nin efsane Teknik Direktörü Zico da çarpıcı sözler dile getirdi.

Haberin Devamı

GERİDEN GELEREK KAZANDILAR

Suudi Arabistan, Dünya Kupası tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imza attı. C Grubu'nun açılışında turnuvada şampiyonluk hedefleyen Arjantin ile karşılaşan Orta Doğu ekibi, 1-0 yenik kapattığı ilk devrenin ardından unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak sahadan 2-1 galip ayrıldı.

 SERİ SONA ERDİ

Dünya Kupası'na 36 maçlık yenilmezlik serisiyle giden Arjantin, bu mağlubiyetle İtalya'nın 37 maçlık rekoruna ortak olma şansını kaçırdı. Suudi Arabistan'da teknik direktör Herve Renard, unutulmaz zaferde ön plana çıkan isim oldu.

RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

Dünya Kupası'nda Arjantin'i 2-1 yenerek tarihi bir galibiyete imza atan Suudi Arabistan'da maçın ardından 1 gün resmi tatil ilan edildi.

Haberin Devamı

"HERKES İÇİN AĞIR BİR YENİLGİ OLDU"

Arjantinli yıldız Messi yenilgiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Böyle başlamayı beklemiyorduk. Hiçbir bahane yok. Bu yolda birlikte olmalıyız. Her zamankinden daha fazla kenetleneceğiz ve sonraki maçları kazanacağız. Arabistan'ın iyi oyunculara sahip, topu çok iyi çeviren ve savunma çizgisini çok iyi kullanan bir takım olduğunu biliyorduk. Mazeretimiz yok. Herkes için ağır bir yenilgi oldu. Turnuvaya böyle başlamayı beklemiyorduk. Kalan maçları kazanmak zorundayız"

MESSİ'YE OLAY ELEŞTİRİLER

Lance'da yer alan habere göre Dünya Kupası'nı değerlendiren Brezilya'nın efsane isimlerinden Zico, Lionel Messi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Messi'nin kaptanlığını eleştiren Zico, "Arjantin 4-0 kazanıyor veya 2-1, 6-0 kaybediyor olabilir. Ancak Messi oyununu oynamaya devam edecek, kimseye bağırmayacak. Messi, takım arkadaşlarıyla konuşmayan bir kaptan, lider vasfı yok. Sadece Messi olduğu için o kaptanlık pazubandını takıyor." sözlerini dile getirdi.

KENDİSİYLE KARŞILAŞTIRDI

Kendi kaptanlık dönemiyle kıyaslama da yapan Zico, "Kaptan olduğumda neredeyse 30 yaşındaydım ve diğer oyunculara karşı belli bir hakimiyetim vardı. Bir araya gelip hatalı olanı azarlamalısınız. Bu onun özelliği değil." dedi.