Cadde 'Albümde maddi beklentim olmadı'

'Albümde maddi beklentim olmadı'

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Selçuk Balcı, üç yıl sonra ‘Felamur’u çıkardı. Şarkıcı, “Albüm yapmamdaki amaç müzikseverlerin eserlerimizi toplu halde ve kaliteli kayıtlardan dinleyebilmeleri. Maddi bir beklentim olmadı” dedi

Albümde maddi beklentim olmadı

- ‘Felamur’a ne kadar sürede hazırlandınız?

Haberin Devamı

Hazırlıklar bir yılı geçti. Sürekli sil baştan bir yol izledik, ince eleyip sık dokuduk. Kayıtlarda içimize sinmeyen yerleri düzenledik. Enstrümanlar yeniden çalındı, okumalar yapıldı. Son ana kadar bu düzenlemeler devam etti.

- Albümden beklentileriniz neler?

Amacım müzikseverlerin eserlerimizi toplu halde ve kaliteli kayıtlardan dinleyebilmeleri. Tabii bir de gelecek nesillere müziğimizi aktarabilmek. Karadeniz müziğine klasik olabilecek tarzda eserler kazandırabilmek. Albümü elime aldığımda yıllar sonra bile, ‘Biz güzel işler yapmışız’ diyebilmek. Bundan başka maddi bir beklentim olmadı.

- ‘Mila’ albümünden sonra neden üç yıl ara verdiniz...

Çünkü kolay üretilen kolay tüketiliyor. Tüketim kültürü hayatımızın her sahasını ele geçirmiş durumda. Bakıyorsunuz bir şarkı çok beğeniliyor ama birkaç ay sonra unutulup gidiyor. Popüler eserler değil, yıllar sonra bile ilk günkü beğeniyle dinlenecek klasik eserler üretmeyi hedefliyorum. Doğal olarak bu üretim de kısa sürede olmuyor.

Haberin Devamı

- İçinde bulunduğumuz dönemde albüm çıkarmanın risk olduğunu düşünmüyor musunuz?

Albümden ne beklediğinize bağlı. Eskisi gibi sanatçıların albüm satışından çok fazla maddi kazançları olmuyor. Ama ben albümlerimi tamamen müzik zevkimi tatmin için ve bu zevki insanlarla paylaşmak için yapıyorum. Bütün bunların yanında en büyük amacım, kültürümüze katkıda bulunmak.

‘Sinem ile Kenan’ın düğünü konser tadında geçti’

- ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisindeki şarkıyla da adınızdan söz ettirdiniz. Tepkiler nasıldı?

Seslendirdiğim ‘Nerde Gidenlerimiz (Lodos)’ adlı şarkıyı çok sevdim ve albümde de bu şarkıya yer verdim. Yepyeni özgün bir eser olmasına rağmen Karadeniz müziğinin otantik motiflerini de barındırıyor. Aynı zamanda sözleriyle de Karadeniz insanının hüznünü yansıtıyor. Şarkı yayınlandıktan sonra aldığım tepkiler de gayet olumlu oldu. Eser oldukça beğenildi.

- Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal’ın düğününde sahneye çıktınız. Magazin dünyası için ‘yılın düğünü’ olarak nitelendirildi. Neler yaşandı?

Eğlenmeyi bilen, söylediğim duygusal ve hareketli şarkılara eşlik eden davetliler olduğu için konser tadında geçen güzel bir akşamdı. Sinem Kobal’ın Karadenizli olmasından kaynaklı düğüne kız tarafı olarak gittiğimi kabul ediyorum. Horon oynadık, halay çektik, Oktay Kaynarca’yı sahneye aldım düet yaparak, ‘Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim’ türküsünü okuduk. Sinem ve Kenan’ın birbirlerine yakıştığını düşünüyorum, bir ömür boyu mutlu olsunlar.

Haberin Devamı

- Karadeniz müziğinde Kazım Koyuncu gibi, başarılı ve sevilen bir isim oldunuz. Böylesine bir ilgi bekliyor muydunuz?

Özellikle planladığım, beklenti içerisine girdiğim bir durum hiç olmadı. Ben sevdiğim bir işi yaptım ve bunu insanlarla paylaşmak istedim. Sağ olsunlar onlar da sevdiler, ilgi gösterdiler.