Cadde 'Ben sahne oyuncusuyum'

'Ben sahne oyuncusuyum'

26.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Yalan Dünya’nın fenomen karakteri ‘Çağatay’la tanınan Hakan Meriçliler, dram dizisinde oynayarak ters köşe yapmıştı. Aktör, “Senaryoda yol verilirse, iyi bir oyuncunun yapamayacağı şey yok” dedi

Ben sahne oyuncusuyum

‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ dizisiyle ikinci sezonda da hayranlarıyla buluşan Hakan Meriçliler, 29 Ocak’ta vizyona girecek ‘Her Şey Aşktan’ filmi için gün sayıyor. “Sahne oyuncusuyum. 188’inci bölüm olsa bile, sahne beni heyecanlandırır” diyen Meriçliler, hem karakterini anlattı, hem de oyunculuğa dair ilginç açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

İkinci sezona başlarken adaptasyon sorunu yaşadınız mı?

Oyunculukta uzun zaman geçirdikten sonra, çalışmayı özlüyorsunuz. Arkadaşlarımı da özlediğim için yeni sezonu iple çekiyordum.

Canlandırdığınız Yakup karakteri için neler düşünüyorsunuz?

Aslında Yakup karakteri iyi bir adam ama basireti bağlı. Kendisini bir türlü tamamlayamıyor. Ne iyiliği ne de kötülüğü tam yapıyor. İkinci plana itilmekten de nefret ediyor.

Karakter için geri dönüşler nasıl?

Dünyanın en enteresan seyircisi bizim ülkemizde... Hakan Meriçliler’i sevdikleri için sevilmemesi gereken bir karakteri, doğru yola çekmeye çalışıyorlar. Hayranlarım kızmaktan daha çok, Yakup’u doğru yola çekmeye çalışıyor. Yunanistan ve Arabistan’da çok hayranım var. Mektuplar yolluyorlar.

Haberin Devamı

İki haftaki önceki bölümde annenizin başkası olduğunu öğrendiğiniz an çok dikkat çekti. Sahnelere nasıl hazırlanıyorsunuz?

Oyuncu senaryo kadar var. Senaryoda yol verilirse, iyi bir oyuncunun yapamayacağı şey yok. Ben, sahne oynamayı seviyorum. Yani sahne oyuncusuyum. Bunu tutkuyla yapıyorum. 188’inci bölüm olsa bile, sahne beni heyecanlandırır.

Dizilerin ortalama süresi iki seneye kadar indi. Drama dizisinde de oynamak zorlaşıyor. Siz neler düşünüyorsunuz?

Drama çekmek zor. Sit - com dizilerinden daha zor. Dünyada bu kadar hızlı bir dizi bölümünün çekildiği başka ülke yok. O yüzden tüm set çalışanlarını kutluyorum.

‘Yalan Dünya’ gibi absürd bir komedi dizisinden, ‘Kaderi- min Yazıldığı Gün’le drama geçiş yaptınız. Neden risk aldınız?

Aslında dramada çalışmak, komediye hizmet eder. Sadece komedide devam eden oyuncuların bir süre sonra kendini tekrar ettikleri görülür.

Belki de ‘Yalan Dünya’ ekibinde dramada çalışan tek kişiyim. İlerleyen yıllarda komedi dizisinde oynayacağım zaman dramın yararını göreceğim. O yüzden risk değil. Oyuncuların böyle riske girmesi gerekiyor. Bundan sonraki projede de psikopatı canlandırmak istiyorum. Yakup, oynamak istediğim psikopat karakterine geçiş sürecinde bir hazırlık...

Evlendikten sonra hayatınızda neler değişti?

Haberin Devamı

Hayatım değişmedi ama netliği arttı. Daha sağlıklı oldu diyebilirim.

Yeniden baba olmayı düşünüyor musunuz?

İsterim ama bir çocuk maliyet demek. Onun hayatını garanti etmek önemli... Çocuk yapmak çok kolay. Ona hak ettiklerini veremedikten sonra çocuk sahibi olmayı günah sayarım.

‘Her Şey Aşktan çok sevilecek’

Yaz aylarında çektiğiniz ‘Her Şey Aşktan’ filmindeki karakterinizden bahseder misiniz?
Restoran - bar sahibini canlandırıyorum. Şükrü Özyıldız’ın hayat verdiği karaktere babalık ve ağabeylik yapan biri. Etrafındaki herkese saygılı ve neşeli...
Nasıl bir film?
Filmin komedisi de çok kuvvetli fakat bizim çektiğimiz daha ziyade bir romantik komedi. Kamera arkaları çok keyifliydi. Film sayesinde Mithatcan Özer’le çok iyi arkadaş olduk. Belki ilerleyen zamanlarda başka bir proje yapabiliriz. Her şeyden önce Özcan Deniz, çok iyi arkadaşım.
Filmde Şükrü Özyıldız, Hande Doğandemir ve Mithatcan Özer gibi genç oyuncular var. Onlara nasıl ayak uydurdunuz?
Yapı itibarıyla, genç bir adamım. Tam tersi, onlar bana nasıl ayak uydurdular diye sormanız gerekir. Filmdeki herkes çok iyi arkadaş oldu. Bu arkadaşlık perdeye de yansıdı. Seyirciyi ilgilendiren şey, enerjinin beyaz perdeye yansımasıdır. Filmin çok sevileceğini biliyorum.
Türkiye’de gişe sorunu var. Bazı filmler milyonlarca kişi tarafından izlenirken bazıları 100 binlerde kalıyor. Siz sinema sektöründen memnun musunuz?
Sinema yaklaşık 10 yıldan bu yana risk çünkü çok yüksek bütçeli bir iş. Yapımcılar gişeyi düşündükleri zaman başarılı olamıyor. Gişe yapan film, iyi sinema olarak adlandırılıyor.
Filmin gişesi yoksa başarısız olarak sayılıyor. Bizim sinemamız işletmeciliğe dönüştü.

Haberin Devamı

‘Çağatay’la rol alanım çok genişti’
Fenomen olan ‘Yalan Dünya’ dizisinde Çağatay karakterini sinemaya aktarmayı düşünüyor musunuz?
Şu anda tam bu işin içindeyiz, öneriler var. Öncelikle ‘Yalan Dünya’nın yazarı Gülse Birsel’le konuştuk. Görüşmelerimiz sonucunda, kendisinin ne diyeceği çok önemli, sonuçta karakterin yaratıcısı... Olursa, filmi Çağatay’ın tek başına kendi macerası olarak düşünüyorum. Ama olmazsa Çağatay’a yakın bir adamı sinemada oynamak istiyorum.
Biraz geç kalınmadı mı?
Çağatay dizide güzeldi, öyle kalsın diye düşünüyordum. Aradan bir yıl geçti ama unutmayan çok büyük bir kitle var. O yüzden şimdilerde ciddi atılımım var.
Çağatay’ı canlandırmak nasıldı?
Çağatay çok ilginç bir karakterdi. O rolü oynadığım dönemde 8 yaşından 68 yaşına kadar çok ciddi hayran kitlesi yakalamıştı. Çağatay’da nasıl bir saflık görüldü ben bile şu ana kadar anlamadım. Çağatay karakteriyle rol alanım çok genişti. Gülse Birsel de bu alanı çok güzel değerlendirdi.