Cadde 'Bu iş için yaratılmışım'

'Bu iş için yaratılmışım'

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Güç Bende Artık’ adlı çalışmasıyla iddiasını ortaya koyan Tuğba Yurt, “Müzikal bilgime ve yorumculuğuma güveniyorum. Bu iş için yaratılmışım” dedi

Bu iş için yaratılmışım

- ‘Güç Bende Artık’ şarkısının hikayesi nedir?

Haberin Devamı

İlk dinlediğimde şarkının sözleri, melodisi ve güçlü duygusu beni çok etkiledi. Alper (Narman) ve Onur’la (Özdemir) ilk bir araya gelişimiz... Parçanın ortaya çıkma aşamasında da birlikteydik ve ortak bir heyecanımız vardı. “Güç bende artık” iddialı bir cümle. Bana da güç katacağına inanıyorum.

- Müzikte güç sizde mi yani?

Müzikal bilgime ve yorumculuğuma güveniyorum. Bu iş için yaratılmışım diyebilirim. Sahnedeyken bunu her zerremde hissediyorum. Ama bir taraftan bu yolda başarılı ve istikrarlı olabilmek ekip işi. Tek başınıza yakaladığınız başarı ve gücü, doğru bir şekilde yönlendirirseniz, evet güç sizin olur.

- Bu tutku nasıl başladı?

Müzik tutkusu çocukluğumdan beri içimde vardı. Hislerim beni yanıltmadı ve o yöne doğru adımlar atmaya başladım. Salt yetenek de bir başına işe yaramıyor. Çalışmak, geliştirmek gerekiyor. Ben aynı zamanda konservatuvar eğitimimi tamamlamış ve viyola çalan bir müzisyenim. Enstrüman çalan kişinin daha iyi şarkı söylediğini gördüm.

Haberin Devamı

- Kadın popçular arasında kendinizi nerede görüyorsunuz?

Herkes kendi çizdiği ve hedeflediği yolda ilerliyor. Allah hepsinin yolunu açık etsin. Kendime göre bir hedefim ve yolum var. Müziğimle ve yorumculuğumla o yolda devam ediyorum. Dediğim gibi bu iş için yaratıldığımı düşünüyorum. Müzik, zorla üzerime giymeye çalıştığım bir şey değil. Sahnedeyken bunu daha çok hissediyorum. Sizi dinleyenlerin sevgisi ve alkışı... Bundan daha büyük bir mutluluk yok.

- Şarkılarınızın bu kadar geniş bir kitleye ulaşmasının sırrı ne?

Samimiyet ve doğal olmak. Bu işin matematiği de var ama duyguyu karşı tarafa geçiremiyorsaniz iş orada tıkanmış olur. Bir de ben olduğum gibi biriyim. Belki bu sektör için pek uygun olmayan bir karakter biçimi. Ama amacım belli; müzik yapıyorum, kalplere dokunmaya çalışıyorum.

- Artık şarkılar kadar kliplere de önem veriliyor değil mi?

Kliplere çok para harcanamıyor. Sektörün durumu ortada. Önemli olan fikir. Çok basit bir fikri ve kaliteli çekimi olan kliplerin dijital ortamlarda milyonlar tarafından izlendiğini görüyoruz.

Haberin Devamı

- Yeni şarkınızın klibinde aldatılmış bir kadını oynuyorsunuz. Gerçek hayatta aldatılsanız tavrınız ne olurdu?

Klipte, aldatılan bir kadının intikam alması anlatılıyor. Hiçbir kadın aldatılmayı kabul etmez. Ben bugüne kadar böyle bir durum yaşamadım. Öyle olsaydı, o anda nasıl bir ruh durumunda olurdum bilmiyorum. Ama yapanın yanına kâr kalmaz durumu var. Ben sadıksam, onun da aynı şekilde olmasını isterim. Hiçbir kadın yaşamasın. Hoş bir durum değil.

‘Single şarkıcıyı güncel tutuyor’

- Albümden single’a geçmenizin sebebi ne?


Albüm için zaman harcamak ve sağlam çalışmak gerekiyor. Benim de hedefim iyi bir albüm yapabilmek. Single tüketiciyle hızlı bir şekilde buluşmanın kolay bir yolu. Arka arkaya şarkılar yayınlamak onları da sıkmıyor, bizi de güncel tutuyor. Ama bir yandan albüm çalışmalarımı devam ettiriyorum.

- Hande Yener’in desteği devam ediyor mu?

‘Aşk Sanmışız’ adlı şarkım çıktığı dönemde beni onure eden bir Tweet atmıştı. Tabii ki çok hoşuma gitmişti. Türkiye’de önemli isimlerden biri sonuçta.

‘Hadise’yle kıyaslanmak rahatsız etmiyor’

Bu iş için yaratılmışım


- Sıradaki projeleriniz neler?

Konserlere devam. Sonrasında Harun Kolçak albümünde yer aldığım ‘Deli Et Beni’ şarkısı, yakın zamanda yayınlanacak. Bir yandan da ekibimle teklifleri değerlendirme aşamasındayız.

- Hadise’yle kıyaslanmak rahatsız ediyor mu?

İşinde başarılı bir isim. Neden rahatsız etsin? Belçika doğumlu olduğumdan sanırım bu tarz şeyler yazılmıştı. Bu benzetilme olayı ilk çıktığım günden beri oluyor. Biz sanırım kıyaslamayı ya da benzetmeyi seviyoruz. Ama herkesin farklı bir tarzı var. Zamanla bunlar da azalacaktır.