Cadde 'Çocuklar için el ele verdik'

'Çocuklar için el ele verdik'

20.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Yoleri, grafik sanatçısı Leo Lunatic ile çocukların geleceği adına hazırladıkları sergide önemli mesajlar verdi

Çocuklar için el ele verdik

Sosyal sorumluluk projelerinin başarılı isimlerinden Berrin Yoleri, Halit Ergenç, Aliye Simavi, Ozan Güven, Merve Gürsel ve Banu Çarmıklı gibi isimlerle önemli bir proje gerçekleştirdi. “Bugüne kadar önemsediğim en önemli işlerden biri” diyen iş kadınıyla, sanat ve yaşam üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

- Koruncuk Vakfı olarak ‘Çocuklara İyi Gelecek’ projenizden bahseder misiniz?

Çocuklarla ilgili olumsuz şeylerin yazılıp çizildiği şu günlerde, artık onlarla ilgili güzel gelişmeler olmalı diyerek projeyi Kiehl’s’ın desteğiyle başlattık. Toplumumuzda sevilen sanatçı, iş adamı, konusunda uzman isimlerden çocuklara iyi geleceğini düşündükleri kavramları bildirmelerini rica ettik. Sanatçımız Leo Lunatik bu düşünceleri çizimleriyle canlandırdı ve muhteşem eserler ortaya çıkardı.

- Bize serginin nerede ve ne zamana kadar devam edeceği hakkında bilgi verir misiniz?

Sergi, Elgiz Museum’un ev sahipliğinde 2 Temmuz’a kadar sürecek. Sonrasında da belediyelerle konuşarak şehrin binalarını bu eserlerle boyamak istiyoruz.

Haberin Devamı

- Projeye yardımda bulunmak isteyenler neler yapabilir?

Öncelikle sergiye gidip eserleri ve ne anlatmak istediklerini görmeliler. Eserlerin baskılı eşyalarını alarak projeye destek olabilirler. Ayrıca ‘Gelecek’ yazıp 4717’ye mesaj atarak 5 TL bağış yapıp Koruncuklar’a el uzabilirler.

- Grafik sanatçısı Leo Lunatic, projeye nasıl dahil oldu?

Leo, The Guardian tarafından dünyanın en iyi 15 graffiti sanatçılarından biri olarak ödül almış müthiş bir sanatçı. Michelle Obama’nın bir graffiti sanatçısıyla duvarın önünde gördüğüm resmi bana fikir vermişti. Bu düşünceyi hayata geçirmek için çalışmalara başladığım dönemde, Kiehl’s’le bir araya geldik. Leo’yu başından ayrılmadan günlerce çalışırken izledim.

- Eserlerin hangisinden en çok etkilendiniz?

Engin Öztürk’ün sevgi ve barışı anlatan ‘Yangın tüpü’, Met Fırat’ın ‘Eğitimde fırsat eşitliği ve çocuk hakları’, Mehmet Günsür’un ‘Doğa ve hayal gücü’nü anlatan çizimi bir de Banu Çarmıklı’nın ‘Fidan’ı hepsini beğeniyorum ayırt edebilmem çok zor.

‘Dünyaya geliş sebebimiz var’

- Dur durak demeden çalışıyor, üretiyorsunuz. Sosyal sorumlulukta bu derece sık yer almanız gerçekten takdire şayan....


Hepimizin bu dünyaya geliş sebebimiz var. Kendimize, çocuğumuza, çevremize görevlerimiz var. Topluma faydalı bir birey olmayı önemsiyorum. Geriye baktığımda 30 yılı aşkın bir birikimim oluşmuş. Çev, Koruncuk, Çocuk Hakları Platformu, TEYEV, Açıkkapı gibi önemli kurumlara bu birikimlerle projeler hazırlayarak faydalı olmaya çalışıyorum.

- Bize biraz da özel yaşamınızdan söz eder misiniz?

Çocuklar için el ele verdik


Sanıldığı gibi tüm vaktimi vakıflarda geçirmiyorum. Karar gerektiren aylık toplantılara katılıyorum. Onun dışında eşim ve çocuklarımlayım.

- Berrin Yoleri nasıl bir eş ve anne?

Eşim her anlamda iyi bir eş ve iyi bir baba. Çocuklarımıza çok düşkünüz, onların iyiliği için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kızım da oğlum da bizim için hayatın anlamı, yaşam kaynaklarımız. Evliliğimiz 25 yılı aşkın süreyle anlayış ve fedakarlıkla devam ediyor. Her konuda birbirimize destek olarak bu sorumluluğu paylaşıyoruz.