Cadde ‘FATiH HARBiYE‘ ZAMANI

‘FATiH HARBiYE‘ ZAMANI

31.08.2013 - 19:25 | Son Güncellenme:

Peyami Safa’nın aynı isimli romanından uyarlanan “Fatih Harbiye” dizisi bu akşam Fox TV’de başlıyor. Başrol oyuncuları Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu’yla yeni projelerini konuştuk

‘FATiH HARBiYE‘ ZAMANI

KADiR DOĞULU: “HAYALLERiMiN ÇOK ÖTESiNDEYiM”

Haberin Devamı

Yeni projenizden önce “Pis Yedili”den ayrılığınızı açıklığa kavuşturalım...
İnsanlar bir noktaya geldiklerinde karar vermek durumda kalıyorlar. Benim de öyle bir anıma denk geldi. Tabii ki bunu tetikleyen çok şey vardı. Hepsi bir araya gelince en mantıklısının ayrılmak olduğuna karar verdim. Davalık bir durum yok.


Meryem Uzerli’den sonra sizin de “tükenmişlik sendromu”na yakalandığınız yazıldı. Bu iddialara ne diyeceksiniz?
Bu kavram benim de hayatıma Meryem Uzerli’yle birlikte girdi. Kadının gözünden, yüzünden okunuyordu. Benim tükenmişlikle ilgili bir sorunum yok.


“Fatih Harbiye”yi neden seçtiniz?
Kitabı lise yıllarında okumuştum. Beğendiğim bir hikaye. Senaryoya getiriliş hali, diyaloglara dökülüş hali, hikayenin seyri beni çeken şeyler oldu. Hikayeyi ve karakteri sevince işe dahil oldum.

Haberin Devamı


Hikaye 1930’larda geçiyor. Kitap günümüze nasıl uyarlandı?
Biraz değişik olacak. Yazım dili de farklı. Aynı şehirde, doğu-batı çatışmasının yarattığı hikayeyi ve kesişen yolları göreceğiz. Eee tabii aşk da var işin içerisinde.

Macit bugüne kadar oynadıklarınızdan farklı bir rol...
Doğru söylüyorsun. Bundan öncekiler hayatla yeni tanışan tiplerdi. Macit, genç bir iş adamı. 28 yaşında, eğitimini yurt dışında almış, sosyo-ekonomik olarak iyi bir ailenin çocuğu. Disiplinli, çalışmayı seven, başka bir bakış açısına sahip, insanları dinlemeye seven bir karakter.


Saçlar, kostümler de farklı... Rol için değişiklik yapmayı sever misiniz?
Evet, seviyorum. Onun gibi saçımı taramayı, onun gibi düşünmeyi, o karaktere bürünmeyi seviyorum.


Neslihan Atagül nasıl bir rol arkadaşı?
Neslihan da çalışmayı seven, yetenekli biri. İşini severek yapıyor. bilinçli de yapanlardan iyi bir uyum oldu diye umuyorum. bizim iyi bir uyum yakaladık, aynı dili konuşmaya başladık.


Sizin bundan sonrası için hayalleriniz neler?
Hayaller kurmanın ucu bucağı yok. İlk hedefim işimi doğru yapmak. Emin adımlarla, sakin gitmeyi seven bir insanım. Zamanında kurduğum hayallerin çok ötesindeyim zaten.

Haberin Devamı

NESLİHAN ATAGÜL: “UMARIM SEYiRCi BiZE GÜLÜMSER”

Neriman karakterinde sizi en çok etkileyen neydi?
Peyami Safa, bunu çok önceden yazmış olmasına rağmen bugün de aynı sıkıntılar var aslında. Tabii ki günümüze uyarlandığı için daha farklılaştı. Kitaptaki Neriman maddi açıdan bakıyor dünyaya. Bizim hikayemizde de maddiyata önem veriyor ama onun yanı sıra fikir özgürlüğü istiyor. Üniversiteyi yarıda bırakmış. Bilgili, okuyan, ufku geniş bir kız. Ama Fatih gibi bir yerde yaşıyor. Ve aslında onun için modernlikle geleneksellik arasında sıkışıyor.


Henüz 21 yaşındasınız. Sizin jenerasyon için neler söyleyeceksiniz?
Şimdiki gençler özgürlüğüne çok düşkün. Ya da bir kısmı öyle aslında. Ama Neriman gibi mutluluğu parada arayan kızlar çok fazla.


Siz özgürlüğünüze düşkün müsünüzdür?
Herkes özgürlüğüne düşkündür herhalde. Ben her şeyin çok başındayım. İstediğim şeyleri pişman olmadan deneyimlemem gerektiğine inanıyorum.


Genelde problemli, karamsar tipleri oynuyorsunuz. Normalde nasıl bir ruh hali içindesiniz?
Değişiyor. Bazen çok gülüyorum, bazen çok saçma sapan şeylere kafamı takabiliyorum. Bazen çok durgun, bazen çok enerjiğim. O gün neler yaşadığıma bağlı.

Haberin Devamı


“Araf”ta oynadığınız karakter kendi kendine kürtaj yapıyordu. Role hazırlık sürecinde “Ben olsam ne yapardım?” diye düşünür müsünüz?
Genelde karakteri hazmediyorum ama o çok ağır bir sahneydi. Ona dokunmak, çıkarmak... Şoka giriyorsun. O an Zehra olmak zorundaydım ve onu yaşadım. Tabii ki psikolojik olarak da, fizyolojik olarak da yorgunluk verdi. Bunların gerçekten yaşandığını düşününce üzülüyor insan.

“Yurt dışına açılmak istiyorum”
“Yaprak Dökümü”nden bugüne neler değişti?
Çok olgunluk kazandım. “Yaprak Dökümü”nü çekerken 13-14 yaşındaydım. Ahmet Saraçoğlu, Bennu Yıldırımlar, Güler Ökten çok yardımcı oldu. Bana hayatı öğrettiler. Çabuk olgunlaştım, büyüdüm, çok şey öğrendim. Daha çok görmeye başladım.


Kısa zamanda iyi bir başarı yakaladınız. Bundan sonrası için neler hedefliyorsunuz?
Belki yaşımdan dolayı geleceğe dair çok plan yapamıyorum. Ama yurt dışında hem dil eğitimi hem de oyunculuk eğitimi almak istiyorum. Yurt dışına açılmak istiyorum. Olursa, Avrupa’ya açılmak isterim.

Haberin Devamı

Bu diziyle ilgili beklentiniz nedir?
Şu an bir şey söyleyemiyorum. Umarım her şey çok güzel olur. Seyirci de umarım bize gülümser. Sıcak bir ekip olduk. Çok sıcak bir iş çıkacağına inanıyorum. Her kesimden insana hitap edeceğini düşünüyorum.

‘FATiH HARBiYE‘ ZAMANI

Neslihan Atagül, Altın Koza’da beş yıl arayla iki kez “Umut Veren Genç Kadın” ödülünü aldı.
Geçen yıl da Moskova’da “Şimdinin Ve Geleceğin En İyi Kadın Oyuncusu” ödülüne layık görüldü.

Künye:
Yapımcı: Koliba Film/Ata Türkoğlu
Yönetmen: Sadullah Celen
Senaryo: Hayriye Ersöz
Oynayanlar: Neslihan Atagül, Kadir Doğulu, Yunus Emre Yıldırımer, Dilara Öztunç, Pınar Dikici, Itır Esen, Özgürcan Çevik, Uğur Demirpehlivan