Cadde ‘Filmleriyle hep yaşayacak’

‘Filmleriyle hep yaşayacak’

09.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tanju Gürsu’nun yaşamını yitirmesinin ardından sanatçının pek çok dostu üzüntüsünü dile getirdi. Cüneyt Arkın, ‘O bir can dostuydu, kahramandı’ dedi

‘Filmleriyle hep yaşayacak’

Solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede 78 yaşında vefat eden Türk sinemasının babacan jönü Tanju Gürsu’nun ardından, Yeşilçam’ın usta isimleri üzüntülerini dile getirdi. Oyunculuğun yanı sıra senaristlik ve yönetmenlik de yapan Gürsu, Türk sinemasına 50 yıldan fazla emek verdi. Yeşilçam’ın unutulmaz aktörlerinden Cüneyt Arkın, Gürsu için “O bir can dostuydu, o Türk sinemasının bir yiğidiydi, kahramanıydı. Ahlaklı, dürüst, harika bir insandı. İlk filmim ‘Gurbet Kuşları’da Tanju’ylaydı. Bana çok uğurlu, şanslı gelmişti. Öğütlerini dinlediğim bir arkadaşımdı” dedi.

‘Aslan yürekliydi’
Selda Alkor ise “Aslan yürekli bir insandı. Üzgünüm” dedi. Sanatçının cenazesi, bugün Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

‘Çok büyük bir kayıp’

- Türkan Şoray: Çok sevdiğim Tanju Gürsu’yu kaybettik, üzüntüm sonsuz. Filmleriyle hep yaşayacak.

- Ediz Hun: Çok değerli, kıymetli, efendi, dürüst bir kardeşimizdi, arkadaşımızdı. Türk sineması için çok büyük bir kayıp.

- Hülya Koçyiğit: Çok değerli bir arkadaşımdı.

- Fatma Girik: Tanju’nun ilk sinema filmi ‘Fosforlu Oyuna Gelmez’i benimle çekmişti. Çok önemli bir meslektaşımız, iyi bir dostumuzdu. Çok tatlı bir adamdı Tanju. Çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun.

- Perihan Savaş: Tanju ağabey seni unutmayacağız yolun ışık olsun.

- Filiz Akın: O çok yakışıklı, mert insanı; Tanju Gürsu’yu kaybetmişiz. Mekanı cennet olsun.