Cadde 'Hem işimi yapıyorum hem eğleniyorum'

'Hem işimi yapıyorum hem eğleniyorum'

12.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlker Ayrık, yarın akşam Kanal D’de başlayacak yeni programı ‘Bir Sıfır’la izleyici karşısına çıkacak. Eğlenceli bir soru cevap yarışması olacağını söyleyen Ayrık, “Seyirciyle kurduğumuz bağın devam edeceğini umuyoruz” dedi

Hem işimi yapıyorum hem eğleniyorum

- Yeni programınız hayırlı olsun. ‘Bir Sıfır’ın formatını anlatır mısınız?

Haberin Devamı

Bir soru cevap yarışması. Ama bir bilgi yarışması değil. Kimsenin bilgisini sınamıyoruz, denemiyoruz. Bizimki bir eğlence programı. Basit, mizahi birtakım sorular soruyoruz. Bu soruların zaten iki şıkkı var; o mu, bu mu gibi… Doğru cevap yarışmacıya bir adet sıfır kazandırıyor ve beş sıfır kazanan final oynuyor. Cuma ve cumartesi günkü bölümlerde sıfırları doğru şekilde dizen yarışmacı otomobil kazanıyor. Aynı finalistler pazar günü tekrar gelip yarışıyor. Finalde sıfırların başına bir koyan 100 bin TL alacak. Çok basit bir yarışma… Soruyu bilen değil, cevabı bulan kazanıyor.

- ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’den sonra böyle bir program yapmaya nasıl karar verdiniz?

‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ üç yılda 319 bölüm yayınlandı ve dinlenmeye ihtiyacı vardı. Programı dinlendirelim ama seyirciden ayrı kalmayalım dedik ve ekip olarak bir araya gelip bu formatı oluşturduk.

Haberin Devamı

- Yeni bir formatla ekranda olmanın riskleri var mı?

Bilmem. Yeni ekrana çıkacak herhangi bir iş ne kadar risk taşıyorsa bu format da o kadar risk taşıyor. Formatın seyirciyle buluşması çok önemli. Formatı, ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’i yapan ekip olarak hazırladık. Seyirciyle kurduğumuz bağın devam edeceğini umuyoruz. Çünkü program gerçekten çok eğlenceli...

- Sunuculuğa ilk başladığınız dönem “Yapabilir miyim, yapamaz mıyım diye korktum” demiştiniz. Bugünkü performansınızı nasıl buluyorsunuz?

Akıştayız, eğleniyoruz. Sokakta aldığım tepkiler, gördüğüm güleryüz, hissettiğim güven bir yandan korkularımı azaltırken bir yandan da sorumluluğumu artırıyor. Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir yanından yarışmacı ağırladım; dostlarım, arkadaşlarım oldu. Yanlış bir şey yaparsam onlar beni dostça, arkadaşça uyarır. Onlar bana, ben onlara güveniyorum.

Eğlence işi yapmak eğlenceli bir şey. Cümle biraz saçma gibi duruyor ama değil. Hem işimi yapıyorum, hem eğleniyorum. Daha ne olsun? Seyirci takdir ettikçe de kopmaya niyetim yok.

- Ekrandaki olmazsa olmazlarınız neler?

Saygı! Saygısızlık etmekten çok korkarım. Nezaketsiz davranmaktan çok korkarım. Programıma gelen konukların, yarışmacıların iyi ağırlanması için elimden geleni yaparım. Ekip arkadaşlarım için de aynı şey geçerli. Her programın açılışında onlara selam çakmadan programa başlamam. Zımba gibi bir ekibim var, nazar değmesin! İşini çok iyi bilen,bana her zaman destek olan harika bir ekip. Bu anlamda çok şanslıyım.

Haberin Devamı

‘Mizah olsun diye Kıvanç’ın ikizi oldum’

- Sizin için internetteki sözlüklerde “Hem komik, hem efendi hem de çalışkan” yorumu yapılmış...

Sağ olsunlar. Komik, efendi bilemem ama çalışkan olduğumu bilirim. Seviyorum çalışmayı...

- Gerçek hayatta da ekrandaki gibi esprili ve komik biri misiniz?

Herkes kadar.

- Kariyeriniz için bu dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Verimli bir dönem diyebiliriz aslında. Karşılığını vermek için gerçekten çok çalışıyoruz.

- Dizi, sinema, reklamlar, program... Dur durak bilmiyorsunuz.

Programlı çalışıyorum ve yalnız değilim. Dediğim gibi şahane, çok çalışkan ve kalabalık bir ekibim var. Birlikten kuvvet doğuyor.

Ekip bana çok yardımcı oluyor ve beni çok dinlendiriyor.

- Yapımcılığa devam edecek misiniz?

Yapımcılık serüveni ‘Yapışık Kardeşler’le başladı, ‘Bir Sıfır’la devam ediyor. Umarım devam da edecek. Önce ‘Bir Sıfır’ seyirciyle buluşsun, takdir görsün, sonra yeni projelere bakacağız...

- Reklam filminde Kıvanç Tatlıtuğ’un ikizini oynuyorsunuz. Sosyal medyada bu durum üzerine nasıl yorumlar yapılıyor?

Sırf mizah olsun diye Kıvanç’ın ikizi oldum! Çok kaliteli ve eğlenceli bir reklam serisi oldu. Türkiye’nin en büyük markalarından birinin reklam kampanyasında, yine Türkiye’nin en başarılı isimlerinden biriyle birlikte olmak, oynamak şahane bir şey.

- Kıvanç Tatlıtuğ nasıl biri?

Kıvanç çok güzel adam. Bu görünüş olarak dışarıdan bakınca zaten anlaşılıyor. Ama onu tanıdığınızda görüyorsunuz ki aklı da, kalbi de kendi kadar yakışıklı, kendi kadar güzel. Son derece çalışkan ve uyumlu bir adam. İyi bir arkadaş.

‘En iyi kararlarımdan biri evlenmek’

- Baba olmak sizi nasıl bir adam yaptı?

Baba olduktan sonra sürekli izleniyormuşum gibi bir his geldi. Yaptığım her işte oğlum beni takip ediyor, ona göre davranmalıyım duygusu... Asıl önemlisi hayatta bir insanın başına gelebilecek en iyi şey bir evlat, bir çocuk. Hayatta daha güzel hiçbir şeyiniz olamaz.

- Evlilik nasıl gidiyor?

Çok şükür çok iyi gidiyor. Hayatımdaki en iyi kararlardan birisi karımla evlenmek. Karı - kocaydık, oğlumuz da bizi aile yaptı. Sağ olsun, bahtı açık olsun. Tüm evlatların, tüm çocukların...