Cadde ‘Her işe yetişiyorum’

‘Her işe yetişiyorum’

07.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Leyla’nın Evi’ oyununda beş sezonu geride bırakan Ayça Varlıer, oyunculuğu ve şarkıcılığı bir arada devam ettiriyor. Şimdilerde bir müzikal hazırlı-ğında olan Varlıer, “Her işi bir arada yapmam mümkün değil ama bir formül bulup her yere yetişebiliyorum” dedi.

‘Her işe yetişiyorum’

Bir müzikal projesi hazırlığında olan Ayça Varlıer, çocukluk hayalini anlattı: “Doktor olmak isterdim. Ama hâlâ içimde var; insan vücudunu, mekanizmasını çözmek, ameliyat seyretmek çok hoşuma gidiyor”

Haberin Devamı

Amerika’da 10 yıl kaldıktan sonra İstanbul’a dönen Ayça Varlıer, oyunculuk ve şarkıcılığı beraber devam ettiriyor. ‘Gümüş’, ‘Behzat Ç.’, ‘Kalbim Dört Mevsim’ ve ‘Zeytin Tepesi’ gibi birçok dizide rol alan Varlıer, tiyatrodan da hiç uzaklaşmadı. Rol aldığı ‘Leyla’nın Evi’ oyununda beş sezonu geride bıraktıklarını söyleyen oyuncu; projelerini, müzik çalışmalarını ve özel hayatını anlattı.

‘Leyla’nın Evi’ beşinci sezonunda... Bu oyunun hayatınızdaki yeri nedir?
Altıncı sezona giriyoruz, 600’e yakın oyun oynadık. İnsanlar, ‘Sıkılmadın mı?’ diye soruyor, hayır sıkılmadım. Bu kadar başarılı bir oyunla, bu kadar aşık olduğum bir rolle, sevdiğim insanlarla aynı sahneyi paylaşmak inanılmaz bir tecrübe. ‘Leyla’nın Evi’ sayesinde Türkiye’yi dolaştım. Tiyatronun büyüsüne bir kez daha aşık oldum. 10 yıl yurt dışında yaşadığım için Türk seyircisini de bu oyunla tanıdım. Sahnede daha profesyonelleştim.

Amerika’da müzikal tiyatro okudunuz. Bir müzikalde oynamak ister misiniz?

Haberin Devamı

Bir müzikal projesi var zaten, şimdi prova sürecindeyiz. Çok heyecanlıyım.

Yeni dizi, film teklifleri geliyor mu?
Bir sinema filmi olacak. Dizi teklifleri de geliyor. Bir plan program yapmaya çalışıyorum. Çünkü diziye başladığım an üretim sürecim duracak. Şimdi müzikal projesi olduğu için kendimi farklı şeylerle meşgul etmek istemiyorum.

Peki konserleriniz nasıl gidiyor?
Bir ara çok yoğundu ama şimdi azaldı. Müzik hep hayatımda oldu. Tabii ki oyunculuğu, müziği, filmi hep birlikte yapmam mümkün değil ama bir formül bulup yapıyorum. Bir şekilde dengelemeye çalışıyorum ve her yere yetişebiliyorum.

‘Araştırmacı yanım var’

Oyunculuk, sahnede olmak çocukluktan gelen bir tutku mu?
Küçükken doktor olmak istiyordum, sonra müzik ve oyunculuğa ilgi duydum. Ama hâlâ içimde var; insan vücudunu, mekanizmasını çözmek, bunun üzerine makaleler okumak, bir doktorla sohbet etmek, ameliyat seyretmek çok hoşuma gidiyor.

Merak edip bir ameliyata katıldınız mı hiç?
Öyle bir şey olmadı ama çok seyrediyorum. Yaşım ilerledikçe farklı şeylere merak sarıyorum, araştırmacı bir tarafım var.

Hangi alanda uzmanlaşmak isterdiniz?
Cerrah olmak isterdim. Hatta beyin cerrahı olmak isterdim.

Haberin Devamı

‘Derneğin bir parçası olmak mutlu ediyor’

‘Bana Göz Kulak Ol’ derneğindeki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Özge Özder öncülüğünde açtık. Özge inanılmaz güzel oturttu bu işi, Aslı (Tandoğan) ile ben de onu destekliyoruz. Bu derneğin bir parçası olmak beni çok mutlu ediyor. Şimdi ‘Kürkünü Çıkar Vicdanını Giy’ adlı kampanyamızın tanıtımını yaptık. Birçok proje yapacağız inşallah.

‘İstanbul trafiğinden nefret ediyorum’

Röportaja metrobüsle geldiğini söyleyen Ayça Varlıer, “Kullanmak zorunda kaldığım zaman kullanıyorum. Motora da biniyorum. Başka türlü karşıdan nasıl geçeyim?
‘İki saat trafikte özel şoförlü arabayla mı gidersin, metrobüse mi binersin?’ diye sorsan, ‘Tabii ki metrobüs’ derim. İstanbul trafiğinden nefret ediyorum! Özel şoförlü araç, taksi de kullanıyorum ama bir yere yetişmem gerektiğinde metro, metrobüs ya da motora binmeyi tercih ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

'ALBÜMÜ DiNLEYiCiLERE ULAŞTIRAMADIM’

Hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz?
Üretim sürecine geçeceğim için çok heyecanlıyım, geceleri uyuyamama dönemi... Prova süreci benim için gerçekten çok önemli. Gergin olabiliyorum. Albüm kayıtlarında 1 - 2 sene stüdyodan çıkmadım, üretim süreci hiç kolay değil.

İlk albümünüz ‘Elif’ beklediğiniz ilgiyi gördü mü?
Çok istediğim, sonucundan çok memnun kaldığım bir albüm oldu, fakat dinleyicilere ulaşamadı bir türlü. Bakıyorum, bazı videolar milyon tıklanmış ama gerçekten kalitesiz ve çok kötü bir parça... Nasıl beceriyorlar bilmiyorum. Daha çok para kazanmak değil, daha çok albümü ulaştırmak derdindeyim. Ulaştıramadığım için de üzülüyorum.

Hedeflerinizde neler var?
İşle ilgili daha çok... Çünkü işine aşık bir insanım. Çıkarmış olduğum albümümdeki şarkılara klip çekmek istiyorum. Bir türlü ikinci klibi çekemedim ama çekilecek! Müzikal projesini daha çok insana ulaştırmak istiyorum. Romantik komedi bir dizide oynamak istiyorum.

Evlilik, çocuk planlarınız arasında var mı?
Bakalım, inşallah. Her kadın gibi evlenmeyi, anne olmayı ben de istiyorum.