Cadde ‘Hiç çocuk olmadım’

‘Hiç çocuk olmadım’

19.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Aicha’ şarkısıyla tanınan şarkıcı Rachid Taha, 12 yaşında çalışmaya başladığını söyleyip ‘Hiç çocuk olamadım’ dedi

‘Hiç çocuk  olmadım’

TRT Türk’te Fuat Güner’in ‘Aramızda Müzik Var’ programına bu hafta Dünya Müzik Ödülleri’nde En Çok Satan Orta Doğulu Sanatçı Dalında Dünya Müzik Ödülü sahibi Cezayirli şarkıcı Rachid Taha konuk oldu. İkili, Paris’te Taha’nın evinde buluştu.

Haberin Devamı

Ülkemizde ‘Aicha’ adlı şarkısıyla bilinen Rachid Taha, Güner’in sorularına zaman zaman esprili cevaplar verdi. Ekimde İstanbul, Ankara ve İzmir’de konser verecek olan Taha, Güner’in “Kariyerin nasıl başladı?” sorusuna, “Kariyerime henüz başlamadım, çünkü kariyerimin başındayım” cevabını verdi. 80’lerde bir fabrikada çalışırken insanları birbirine düşüren bir patronu olduğunu ifade eden Taha, ilk iki şarkısını o dönem yazdığını söyledi.

12 yaşında Fransa’ya geldiğini ve hiç çocuk olamadığını belirten Taha, “O günden beri yetişkinim. İnsanlar, göçmenler zevk için seyahat ediyor zanneder. Halbuki onlar da memleketlerinde kalmak ister. Ama çocuklarına daha iyi bir eğitim aldırabilmek ve onların karnını doyurabilmek için seyahat ederler” diye konuştu. Taha ayrıca müzikle ilgilenmese yapmak istediği mesleğin gazetecilik olduğunu dile getirdi.