10.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
UMUT ÜNVER İstanbul
Türk sinemasının usta oyuncularından Nebahat Çehre, İstanbul Nişantaşı St. Regist Otel içindeki Kuaför Ata’nın açılış partisine katıldı. ‘Muhteşem Yüzyıl’da ‘Valide Sultan’ı oynayan Çehre, ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisi için yorumlarda bulundu.
‘Kararı izleyici verecek’
Çehre, “Bence biraz ara vermeliydiler. Özletmeleri lazımdı. ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin ilk kısmının etkisi halen sürüyor. Keşke bunu beş sene sonra çekselerdi. Biraz unutturmaları, özletmeleri lazımdı” diye konuştu.
Gazetecilerin “Bu kez sultanı Hülya Avşar canlandırıyor” diyerek röportaja girmesi üzerine Çehre ise önlemini alarak, “Beni o polemiklere çekmeyin. Her şeyin kararını izleyici verecektir” cevabını verdi.
‘Beni hep kalıplaştırdılar’
“Yapımcılar beni hep kalıplaştırdı” diyen Çehre, kendisinden hep aynı tarz karakterleri canlandırmalarını istediklerini söyledi. Çehre, “Her rolün üstesinden gelebilirim. Hollywood yıldızları da bunu yapıyorlar. Teklif bekliyorum, bu yıl çalışmadım ama proje olursa çalışırım. Benden farklı karakterleri oynamamı da istesinler, yaparım. 125 filmde rol almışım. Yapacak bir şey de elinizden gelmiyor, beğenmezsen ya oyunculuğu bırakacaksın ya da onların dediğini yapacaksın. Başka çare yok” dedi. Açılışa katılan Beren Saat ise, ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisine planlanan bölümden önce girmesi için, “Senaristler bir sürpriz hazırladı ve diziye erken dahil olacağım. Güzel bir sürpriz yapmışlar” dedi.