Cadde Şehrin en sıcak kışı

Şehrin en sıcak kışı

23.12.2009 - 02:09 | Son Güncellenme:

Sigara yasağından sonra dış mekan ısıtıcıları işletmelerin vazgeçilmezi oldu. Mekan sahipleriyle ve müşterilerle, kışı ısıtan etkiyi konuştuk

Şehrin en sıcak kışı

Sigara içenler sokakta. Artık kaldırımlar, iç mekanlardan daha hareketli. Dolayısıyla ısıtıcı sektörü de büyüyor. Üretici markalar, farklı özellikte ürünler piyasaya çıkardılar. Isıtıcı piyasasında infrared ısıtıcılar, mantar tipi ısıtıcılar ve falo ısıtıcılar ciddi pazar payına sahip. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için üretici firmalardan bilgiler aldık. Ufo Beyoğlu yetkili satıcısı Yılmaz Akgedik açık mekanlar için olan dört ısıtıcının da ilgi gördüğünü ve metrekareye göre ısıtıcı talep edildiğini söyledi. Ufoların fiyatları 129 liradan 289 liraya kadar değişiyor. Mantar tipi ısıtıcılar konusunda Palmiye Soba kiralamadan Osman Yıldıray’la konuştuğumuzda, 20-25 metrekareyi ısıtmak için bir sobanın yeterli olduğunu söyledi. Mantar tipi ısıtıcıların rüzgardan nasıl etkilediğini sorduğumuzda da, rüzgarlı havalarda hiçbir sobanın işe yaramadığını duyduk. Boyalı ısıtıcılar 280, paslanmaz boyalı ısıtıcılar 380 lira.

Haberin Devamı

En şık ısıtıcı Falo
Falo firması yetkilisi Hasan Cem Araptarlı’ya ürünlerini sorduğumuzda 20 metrekare civarında bir dış mekanı tek başına ısıtabildiğini belirtti. Ve diğer ürünlerden farklı olarak, filtreleme sistemiyle gaz kokusunun duyulmadığını, ortasındaki cam fanusun ısıyı 360 derece yayabildiğini anlattı. Dünyadaki en az yakıt sarfiyatı olan dış mekan ısıtıcısı Falo, rüzgar kiti sayesinde en sert havada bile çalışabiliyor. Fiyatları ise dört adet ve üzeri alımlarda 1100 Euro. Görsellik anlamında da oldukça şık.
İşletmelerle konuştuğumuzda hepsinden aynı şeyi duyduk. Rüzgarda ısıtıcılar, ısıtmıyor. Maltepe sahil yolundaki Yalı Cafe’den Ali Öztürk ısıtıcıların rüzgarlı havalarda işletmelerini ısıtmamasından şikayetçi. Bağdat Caddesi Havelka’dan Taner Çınar’da “Yeteri kadar memnun musunuz?” diye sorduğumuzda, “Değiliz çünkü yakın oturanları rahatsız ediyor. Uzakta olanlar da üşüyor. Yeterli değil ama idare ediyor. Rüzgar esdiği zamanlar büyük problem” dedi.