Cadde İstanbul bana başarmışlık hissi veriyor

İstanbul bana başarmışlık hissi veriyor

15.07.2010 - 01:49 | Son Güncellenme:

Yeni single’ı ‘Hediye’yle hayranlarıyla buluşan Tuğba Özerk’in hayatının dönüm noktası İstanbul’a taşınmak. Çok sık semt değiştirdiğini söyleyen şarkıcı Bebek, Asmalımescit, Cihangir ve Nişantaşı arasında mekik dokuyor

İstanbul bana başarmışlık hissi veriyor

Neden Bebek Koru Kahve’de buluşmak istediniz?
Bebek’in bu hattını çok seviyorum. Akşamüstü bir kahve içeceksem mutlaka buraya gelirim. Sahipleri de çok sıcak insanlar, kendimi evimde hissediyorum.

Bir gün boyunca İstanbul’u gezdiğinizi düşünün. Rotanızı nasıl çizerdiz?
Önce Bebek sahilde yürüyüş yapardım. Kahvaltı için buraya, bir şeyler içmek için Asmalımescit’e giderdim. Arnavutköy’de balık yemek de güzel olurdu.

Vazgeçemediğiniz bir yer var mı?
Asmalımescit ve Cihangir. Atmosferini ve oradaki yaşanmışlık duygusunu çok seviyorum. Nişantaşı taraflarındaki durağım ise Kırıntı Restoran.

İstanbul size ne ifade ediyor?
İstanbul bana başarmışlığı hissettiriyor. 11 sene önce geldiğim bu şehir Tuğba’yı Tuğba Özerk yaptı. İzmir’de bu sektörde çalışma şansım yoktu. İlk geldiğimde korkularım vardı ama şu anda istediğim noktadayım.

Sizce İstanbul’un simgesi nedir?
Kız Kulesi... Evimde de tablosu var, kulenin olduğu tarafa astım. Ve Boğaz... Bence dünyanın hiçbir yerinde böyle bir güzellik yok.

Sevdiğiniz kitapçılar hangileri?
Her şeyi bulabildiğim büyük marketlerin kitap bölümlerini tercih ediyorum. Ama Mephisto’da vakit geçirmek de güzel.

Hangi restoranlara gidersiniz?
Vira Vira (Arnavutköy), Sunset (Ulus), Ulus 29, Savoy Balıkçısı (Cihangir). Kendimi rahat hissettiğim ve bohem bir havaya sahip mekanlara gidiyorum. Popüler yerleri sevmiyorum. Çok mekan değiştirdiğim için de arkadaşlarım bana ‘aynı anda her yerde olmayı başaran insan diyor.

Eğlenmek için nereleri tercih ediyorsunuz?
Çiçek Bar (Taksim), Fancy (Levent), Otto (Asmalımescit), 45’lik (Beyoğlu) ve Asmalımescit’e gidiyorum. Gittiğimiz yerlerde de sohbet artarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Tuğba’nın favorileri
En sevdiği film
‘Konuş Onunla’

Sevdiği yazarlar
Cemal Süreyya, Edip Cansever, Kürşat Başar ve Ömer Özgüner.

Sevdiği şarkılar
Whitney Houston, Michael Jackson, Sezen Aksu ve Kayahan şarkılarını seviyorum. Ama gönlümün şarkısı ‘Gidesim Geldi’.

Beğendiği oyuncular
Kenan İmirzalioğlu, Nurgül Yeşilçay, Beren Saat, Selçuk Yöntem, Fahriye Evcen.

Sevdiğiniz gruplar
Gripin, Duman

İzlediği dizi
‘Ezel’

Hobileri
Seyahat etmek ve yüzmek.

“Hatasız ilerlemek istiyorum”
Yeni single’ım ‘Hediye’ Avrupa Müzik etiketiyle çıktı. Şarkının sözü ve müziği bana ait. Kendi şarkılarımı yazıp, seslendirmenin rahatlığını yaşıyorum. Konserlerimde, dinleyicilerin şarkılarıma eşlik etmesinden büyük haz alıyorum. Besteci ve yorumcu kimliğimi birlikte devam ettirip, hatasız ilerlemek istiyorum.