Cadde VE MUTLU SON

VE MUTLU SON

21.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Prens William ve Kate Middleton’un yıllar süren ilişkisinin ardından evleneceklerinin ilan edilmesi bir mutlu sonu işaret ediyor. Diana’nın ‘Halkın Prensesi’ unvanının varisi artık Kate...

VE MUTLU SON

Prens William ve Kate Middleton, bahar finalleri sırasında, ilişkilerini ağırdan almaya karar verdiler. Kate, Prens Charles’ın 56’ıncı yaş gününe çağrılmaktan dolayı çok mutlu olmuştu ve bu davetlerin arkası gelmeye devam etti. William, 2005’in 23 Haziran’ında mezun olduğunda yanında ailesi vardı ve o Kate ile başbaşa kalmak için sabırsızlanıyordu. Yazın birlikte birçok yere seyahate gittiler. İki yıl önce utangaç bir şekilde yan yana duran o çiftin yerinde kameralar önünde sarılıp öpüşebilen iki genç vardı. Ve sonunda Kraliyet takvimine nişan tarihi not edildi. Ardından 23 yaşını dolduran Prens Willam, askerlik görevi için 8 Haziran 2006’da, 44 haftasını geçireceği Camberley’e girdi.
William’ın diğer tüm askerlik görevini yapanlarla aynı koşullarda olacağı duyuruldu, ama yine de kendisine özel bir muamele önerildi. Kardeşi Harry’nin mezuniyet töreni için kameraların önüne geçtiğinde üzerindeki çavuş üniformasıyla göz kamaştırıyordu.
Kasım 2006’da Pazar Postası gazetesinde yayımlanan habere göre Kate, Kraliyet Ailesi’nin Noel yemeğine davet edildi, ki kız arkadaşların bu yemeğe davet edilmesi çok nadir görülen bir durumdur. Anne-babası Michael ve Carole’ın da yanında olduğu yemekte en ön saflarda yer aldılar. Kate ‘yeni prenses’ gibi sırasını bekliyordu.
Kraliyet Ailesi, Diana’da yapılan hataları Kate’te tekrarlamak istemiyordu. Onu bir an önce ailenin bir parçası olarak takdim etmeye karar verdiler. Parmağında yüzük olmamasına karşın, Kate dünyanın belki de en çok fotoğraflanan kadını haline geldi.

Haberin Devamı

Ayrılık çanları çalıyor
Kate, Diana’nın ‘Halkın Prensesi’ unvanının yeni varisi olarak basında takdim edilmeye çoktan başlamıştı bile. Kate, özel bir nişan teklifi beklerken, bu olay bir türlü gerçekleşmiyordu. Artık kameralara gülmüyor ve kendini dışlanmış hissediyordu. Çifte yakın olan kaynaklar, ayrılmanın eşiğine geldiklerinden söz etmeye başlamıştı. Bu sırada William bazı kızlarla yan yana fotoğraflandıkça, Kate öfkesinden küplere biniyordu. Birkaç kere Kate ve William yan yana geldiğinde ayrı ayrı yürümeleri de dikkat çekmişti. Bunun üzerine ilişkilerine ikinci kez ara vermeye karar verdiler. William bu kararı kutlarken Kate de geri kalmadı. Şıklığından ve zarafetinden ödün vermeden eğlenmeye devam etti.
William, Kate’in tüm aktivitelerini yakından takip etti ve birkaç kez bir araya geldiler. Birbirlerini özlemiş olacaklar ki, partilerde ellerini birbirlerinin üzerinden bir dakika bile çekemediler. 24 Haziran 2007’de, Pazar Postası’nın kapağından çiftin yeniden birlikte olduğu duyuruldu.

Haberin Devamı

Karım Kraliçe olabilir
Galler Prensi Charles, Kral olması durumunda eşi Camilla’nın da Kraliçelik tacı takabileceğini söyledi. İngiltere Kraliyet geleneğinde Kral ya da Kral adayıyla evlenen kadınlar, ‘Kraliçe Eş’ unvanını alıyor. Tek istisna 1689-1694 arasında ülkeyi ortak yöneten Kraliçe II. Mary ve Kral III. William’dı.
Charles’ın, Camilla’nın da Kraliçe olabileceğini söylemesi, Prens’in 2005’te yaptığı evliliğe başından beri karşı çıkan Kraliyet çevrelerini rahatsız etti.
Bu arada Prens William’ın nişanlandığını açıklamasının ardından yapılan bir ankette halkın yüzde 25’i kuralların değiştirilmesini Prens Charles yerine oğlu William’ın tahta geçmesini istedi.

Yüksekten uçuyor
2008’de, William’ın arama kurtarma pilotu olmak istediği duyuldu. William kararını açıkladığında, Kate de şaşırmıştı. Asker eşi olmak, Kate’in hayalleri arasında yoktu. William, eğer bu kararı da atlatırlarsa bundan sonra her şeyi atlatırlar gibi düşünüyordu. 2009’da hizmetinin 18 ayını geride bırakan Prens’in planları arasında evlilik tarihi yine görünmüyordu.
2010 başında William’ın önünde daha sekiz aylık bir süreç vardı. Kate, onu beklemesi gerektiğini hissediyordu. Bu ayın sonunda Kenya’da yine bir gezideyken nişanlandılar ve William, annesi Diana’nın safir nişan yüzünü, sevgilisinin parmağına takarak, ilişkilerini sonunda adlandırmış oldu. 2011’de de evlenecekleri haberleri saraydan basına yansıyarak artık birçok yerde dolaşmaya başlamıştı. Yüzüp kuyruğuna geldikleri bu maratonu, herkesin onayıyla sonlandırmaları bekleniyor. Kraliçe’nin de bu birlikteliği onayladığı ve evlilik aşamasında en ön saflarda yer almak istediğini belirttiği haberleri de basında yer alıyor.